Bart Simpson patroon uitgelegd

Het Bart Simpson patroon kenmerkt zich door een sterke prijsstijging (groene candlestick) in een korte periode. Vervolgens komt de koers in een consolidatie fase terecht (horizontale prijsbeweging). Tot slot vindt er een sterke prijsdaling (rode candlestick) plaats, terug naar het niveau van voor de eerste prijsstijging.

>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Het patroon heeft zijn naam te danken aan het feit dat de koersverloop sterk lijkt op het hoofd en het oh zo bekende kapsel van Bart Simpson.

 

Het gebeurd ook wel eens dat het patroon juist omgekeerd plaatsvind. Bij een omgekeerd patroon vindt er eerst een sterke prijsdaling plaats, gevolgd door een consolidatie periode en tot slot weer een sterke prijsstijging terug omhoog. Het omgekeerde patroon wordt gezien als een bullish consolidatiepatroon.

Oorzaak Bart Simpson patroon

Er wordt gezegd dat het patroon wordt veroorzaakt doordat grote spelers (whales) de prijs drukken om shortposities te dichten. Hierdoor worden er veel koop orders gegenereerd. Gevolg is een eerste flinke pump omhoog (groene candlestick). Er ontstaat vervolgens een consolidatie periode met geringe koerswijzigingen (kapsel van Bart Simpson). Het patroon is vaak een misleidend bullish patroon, omdat het eerste gedeelte erg veel weg heeft van een bull flag. Tot slot beginnen de whales winst te nemen door hun longposities te sluiten. De prijs valt vervolgens sterk terug (rode candlestick) naar het oorspronkelijke niveau.

Zie in de grafiek hieronder een voorbeeld:

Bitcoin - Bart Simpson Patroon

Volg Bitcoin Debuut

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin (BTC). Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden!

 

Laat een bericht achter