Bitcoin Klaar voor 75% Stijging: 9 Altcoins om in de Gaten te Houden

Door de stijging van 7% in de afgelopen week is Bitcoin erin geslaagd belangrijk trendsupport terug te winnen. Als de geschiedenis enigszins rijmt, kan dit een voorteken zijn van een verdere stijging voor Bitcoin van maar liefst 75% in de komende maanden. Zou Bitcoin zich klaarmaken om de magische grens van $100.000 op te gaan zoeken?

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop!”

Niet alleen Bitcoin, maar ook een flink aantal altcoins zijn erin geslaagd om weer boven belangrijk trendsupport uit te komen. In onze rubriek ‘De Top Trending Altcoins op Zondag’ lichten we vandaag maar liefst 9 Trending Altcoins uit die de moeite waard zijn om te volgen in de nieuwe handelsweek!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | Richting $72K na Tijdelijke Afwijking

De 4-uursgrafiek van Bitcoin ziet er momenteel positief uit. Twee weken geleden zakte de koers even onder de prijsrange, maar binnen enkele dagen herstelde deze zich weer. Dit beschouwden we toen als een ‘tijdelijke afwijking’. We bespraken toen dat zo’n tijdelijke afwijking vaak leidt tot een beweging naar het andere uiterste, in dit geval de bovenkant van de prijsrange rond $72.000.

Deze analyse heeft zich inmiddels voor de helft uitgespeeld aangezien we op dit moment rond het midden van de prijsrange ($66.250) handelen. Er zijn nog geen signalen dat we de komende week niet verder omhoog kunnen klimmen richting de bovenkant van de range.

Eenmaal aan de bovenkant van de range aangekomen, wordt het interessant om te zien hoe de koers reageert. Kunnen we daadwerkelijk uit de prijsrange breken op jacht naar nieuwe hoogtepunten?

De Weg naar $100.000: Herhaalt de Geschiedenis Zich?

In onze vorige update bespraken we dat het terugwinnen van de 200 MA’s voor ons het moment was om onze verwachtingen voor de korte tot middellange termijn weer bullish bij te stellen. Na vijf eerdere mislukte pogingen slaagde Bitcoin er dit keer eindelijk in om de trendweerstand van de 200 MA’s te doorbreken, wat een significante verandering markeerde.

Het huidige scenario lijkt sterk op twee eerdere momenten tijdens de bullmarkt. In die periodes handelde de koers een aantal weken onder de 200 MA’s voordat deze werd teruggewonnen, waarna stijgingen van 82% en 72% volgden. Mocht de geschiedenis zich herhalen en Bitcoin zijn uptrend hervatten in de komende maanden, dan zijn dergelijke koersstijgingen absoluut mogelijk. In dat geval zou de koers richting het einde van dit jaar tot begin 2025 rond de $100.000 kunnen uitkomen.

Bitcoin Cava: Proost op de Toekomst met BTC 100K Bubbels!

Onze positieve benadering van de markt verandert pas wanneer de koers weer onder de 200 MA’s zakt. Of je dit nu een fake-out, bull trap, of iets anders noemt, voor ons zou dit betekenen dat we op korte termijn geen stijging naar de bovenkant van de prijsrange van $72.000 verwachten, laat staan nieuwe hoogtepunten. Aangezien dit momenteel nog niet aan de orde is, lijken we aan de vooravond te staan van een veelbelovende periode en kunnen we met optimisme uitkijken naar wat de nabije toekomst brengt!

De Top Trending Altcoins op Zondag

Hoewel het maandag is, schrijf ik deze update vandaag vanwege het lange Pinksterweekend, omdat dit beter uitkwam. Maar geen zorgen, onze rubriek ‘De Top Trending Altcoins op Zondag’ houden we ook vandaag in ere.

In deze rubriek bespreken we een aantal ‘trending’ altcoins die bij een stijgende markt een goede kans hebben om beter te presteren dan de meeste andere altcoins. Met andere woorden, als er een altcoin pump aankomt, verwachten we dat deze altcoins harder zullen stijgen dan de rest van de markt.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Sommige altcoins moeten mogelijk eerst nog wat zakken voor een ideale instap, terwijl andere juist nog wat moeten stijgen om bijvoorbeeld weerstand te doorbreken.

Let op, de hieronder beschreven handelsstrategieën zijn niet bedoeld als financieel advies. Het is altijd raadzaam om je eigen onderzoek te doen. Deze strategieën zijn puur ter informatie en kunnen dienen als inspiratie voor je eigen analyses.

PEPE/USDT

PEPE is recent uit een prijsrange gebroken. Dit is een mooi voorbeeld van wat een tijdelijke afwijking aan de onderkant van de range kan doen zodra het weer terugkeert naar de norm binnen de range. Voor PEPE wachten we op een bullish retest van het supportgebied rond de bovenkant van de range, waar de 200 MA’s (4 uur) zich ook langzaam naartoe bewegen. Een retest van de bovenkant van de range zou een solide setup zijn voor verdere prijsontdekking.

TON/USDT

Voor TON wachten we op een bullish retest van de 200 MA’s (4 uur) en het supportgebied rond $6. We plaatsen een stoploss net onder de recente low en ruim onder de MA’s. TON zou hier ergens een higher low kunnen vormen om vervolgens op zoek te gaan naar een higher high.

LINK/USDT

LINK is uit een maandlange prijsrange gebroken en loopt inmiddels tegen weerstand aan. Ook hier zetten we in op een pullback richting de 200 MA’s (4 uur) en een retest van de voormalige bovenkant van de prijsrange. Mocht er de komende dagen geen pullback plaatsvinden, kunnen we de 200 MA blijven volgen voor een mogelijke instap.

RUNE/USDT

RUNE heeft vrij recent de 200 MA’s (4 uur) teruggewonnen en loopt momenteel tegen een weerstandsgebied aan. We wachten op een kleine pullback richting de 200 MA’s om vanaf daar de opwaartse trend verder mee te pakken.

RNDR/USDT

Voor RNDR wachten we op een pullback richting de 200 MA’s (4 uur). Een instap rond de 200 EMA (blauw) is ook een goede optie.

Een andere mogelijkheid is om in te stappen zodra RNDR de lokale trend op de 1-uursgrafiek terugwint en de 200 MA’s doorbreekt, om zo de verdere opwaartse beweging mee te pakken.

SOL/USDT

Voor SOL is echt wat geduld nodig om te zien of we een pullback krijgen. Het idee is een pullback richting het supportgebied rond $155, waar tegen die tijd ook de 200 MA’s zich zullen bevinden. SOL zit de afgelopen dagen al lekker in de lift en kan bij een nieuwe sterke uptrend zomaar $300+ halen. Voor nu is het dus even wachten of er komende week een ideale instapmogelijkheid komt. Zo niet, dan stappen we niet overhaast in en wachten we geduldig op een volgend moment.

BONK/USDT

De koers beweegt nog steeds rond de trendsupport van de 200 MA (4 uur). Voor een ideale instap hopen we op een kleine dip richting de 200 MA (de oranje lijn). Winst kun je nemen bij de twee weerstandsgebieden boven ons.

ETH/USDT

Ethereum heeft recent de 200 MA’s (4 uur) teruggewonnen en het lijkt erop dat er een bullish retest in de maak is. De mogelijke prijsniveaus om (gedeeltelijk) winst te nemen zijn zichtbaar in de grafiek. We hebben een stoploss net onder de recente low geplaatst voor het geval het terugwinnen van de MA’s slechts een fake-out blijkt te zijn.

DOGE\USDT

Doge worstelt momenteel met de 200 MA’s (4 uur) en dit ziet er nog niet heel overtuigend uit. Voor de zekerheid kunnen we een stijging afwachten richting $0,158, de bovenkant van het weerstandsgebied. Doge zou zomaar een mooie rally kunnen maken van circa 75%. Een prima punt om in ieder geval wat winst te nemen is het recente hoogtepunt.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!