Bitcoin Update: koers met het uur dichter bij uitbraak van 6%

Voor deze zevende week op rij zien we de bitcoin koers consolideren vlak onder sterke weerstand. Gaan we het weekend eindigen met een uitbraak voor bitcoin?

De hogere tijdsbestekken laten een sterk bullish beeld zien, terwijl de lagere tijdsbestekken er een stuk twijfelachtiger uit zien. In deze update navigeren wij jou aan de hand van verschillende tijdsbestekken (van hoog naar laag) door de huidige marktsituatie en ben jij goed voorbereidt op de nieuwe handelsweek.

We sluiten af met een terugblik op uitgelichte Altcoins INJ en JASMY uit de vorige update. Waarbij INJ onze entry nadert en we met JASMY al een winst van 25% te pakken hebben!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin weekgrafiek | drie sterke bullish argumenten

Wanneer we kijken naar onderstaande weekgrafiek zijn er op dit moment eigenlijk geen bearish argumenten te vinden. De belangrijkste bullish argumenten zijn:

1. Bodemformatie gevormd vanaf juni 2022 tot half maart 2023 (zie gele halve cirkel).
2. Uitgebroken boven de neklijn $25.000, waar we nog steeds boven handelen (groene box).
3. We handelen nog altijd boven de 200 MA’s.

In de update van gisteren voor Bitcoin Magazine hebben we het uitgebreid gehad over de ronde bodem formatie en de omgekeerde kop- en schouder formatie, welke je hier terug kunt vinden.

We zien dat we momenteel voor de zevende week op rij consolideren vlak onder het weerstandsgebied rond $30.000 (zie zwarte pijl). Recent zagen we een vergelijkbare situatie toen we ook zeven weken consolideerde vlak onder weerstand van de neklijn rond $25.000. Maakt bitcoin zich net als toen klaar voor zijn volgende beweging omhoog?

Op basis van wat de weekgrafiek ons momenteel verteld is het rechtvaardig om voorzetting van de trend voor de middellange en de lange termijn te verwachten. De grote vraag van dit moment is of we vanaf de huidige koers verder omhoog gaan bewegen richting ons volgende weerstandsgebied rond $37.000, of dat we eerst nog een bullish retest gaan krijgen op de neklijn $25.000.

We gebruiken de lagere tijdsbestekken om tijdig in te kunnen schatten wat het antwoord op voorgaande vraag zal gaan worden.

Bitcoin 4 uursgrafiek | nog altijd in afwachting van duidelijke richting

De zeven weken van consolidatie zien we goed terug op dit tijdsbestek aan de hand van de prijsrange $27.200 – $29.900. Na een stijging van bijna 60% in één maand tijd (10 maart tot 14 april) moeten we het de afgelopen zeven weken doen met koersbewegingen van nog geen 10% binnen de genoemde range.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Momenteel handelen we vlak boven het midden van de prijsrange $28.550 en tussen de 200 MA en de 200 EMA in. Zolang we hierboven handelen achten we de kans op bullish voorzetting van de trend net iets groter. We zijn nog altijd in afwachting van het moment waarop bitcoin weer een duidelijke richting gaat kiezen. Dus van zijwaarts naar een nieuwe opwaartse trend (boven de $29.900) of van zijwaarts naar een nieuwe neerwaartse trend (onder de $27.200).

Bitcoin 2 uursgrafiek | consolidatiedriehoek in huidige range

Wanneer we nog iets verder inzoomen op de 2 uurgrafiek zien we dat we te maken hebben met een consolidatiedriehoek binnen de huidige prijsrange, zie gele driehoek in grafiek hieronder.

Een opwaartse uitbraak uit de driehoek brengt ons waarschijnlijk naar het weerstandsgebied net onder de $32.000. Terwijl bij een neerwaartse uitbraak de kans groot is dat we verder zullen afdalen richting de onderkant van de prijsrange $27.200. Beide scenario’s beteken een koersbeweging van circa 6% in de richting van de uitbraak.

Kortom, voor de middellange en de lange termijn zijn we bullish zolang we boven de neklijn van $25.000 blijven. Voor de korte termijn zijn we voorzichtig bullish zolang we boven het midden van de prijsrange blijven $28.550 en achtten we de kans op een bullish uitbraak uit de consolidatiedriehoek net iets groter dan een bearish uitbraak. Wanneer we bearish uitbreken houden we de onderkant van de prijsrange goed in de gaten $27.200, want wanneer we ook hier onder terecht komen is het volgende belangrijke supportgebied de neklijn rond $25.000.

Terugblik Altcoin Watchlist: INJ (pending) en JASMY (+25%)  

In de update van vorige week hebben we twee altcoins uitgelicht; INJ en JASMY, hoe staan ze er een week later voor?

INJ/USDT nadert ons entry moment rond $6.90 waar zich ook de 200 MA’s bevinden. Waarbij we er vanuit gaan (hopen) dat INJ vanaf hier zijn sterke uptrend zal hervatten.

JASMY heeft daarentegen onze entry met bijna militaire precisie aangetikt en hebben vervolgens een mooie beweging omhoog gezien. Op het hoogtepunt stonden we ruim 25% in de plus en momenteel is dit nog altijd ruim 18%.

Voor diegene die dit nog niet gedaan hebben kan het verstandig zijn om rond de huidige koers deels winst te nemen en je stoploss te verhogen naar je entry. Je kunt dan zonder enig risico kijken hoe het een en ander zich in de nieuwe handelsweek gaat ontwikkelen.

Voor de komende week geen nieuwe trade setups voor Altcoins. Bitcoin laat momenteel nog geen duidelijke trend/richting zien. Om de risico’s te beperken en ons vermogen te beschermen willen we eerst bitcoin een richting zien kiezen en ondertussen niet te veel lopende trades open hebben willen staan.

Mocht je besluiten, als INJ onze entry raakt, in te stappen, doe dit dan met een positie grootte die past bij de huidige marktsituatie.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter