Koop Bitcoin, maak je debuut!

Eenvoudig en snel Bitcoin kopen via iDeal bij een Nederlandse partij doe je bij Bitcoin Meester. Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency broker met een groot aanbod van meer dan 200 verschillende cryptocurrencies. Naast Bitcoin en Ethereum is er een verscheidenheid aan altcoins te vinden op het platform.

In een sector vol jonge bedrijven is Bitcoin Meester geen uitzondering. Het platform werd in 2017 gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste broker van Nederland. Bitcoin kopen via Bitcoin Meester is eenvoudig, veilig en snel – wat het tot een ideaal platform maakt voor de beginnende handelaar. Het platform maakt het mogelijk om Bitcoin en meer dan 200 verschillende altcoins te kopen, te verkopen en te bewaren.

Gebruiksgemak

Eenvoudig en snel handelen, dat is hoe Bitcoin Meester zich omschrijft. Het is voor iedereen zonder al te veel technische kennis mogelijk om op dit platform Bitcoin te kopen en te handelen. Het aanmaken van een account is eenvoudig. Registreren duurt slechts een enkele minuut waarna je een bevestigingsmail ontvangt. Vervolgens moet de verificatie worden doorlopen welke binnen enkele minuten wordt geverifieerd. Hierna kan je direct aan de slag met het kopen en verkopen van Bitcoin of een van de vele altcoins.

Bitcoin kopen op Bitcoin Meester

Het belangrijkste onderdeel van het proces: Bitcoin kopen. Zodra je een account hebt aangemaakt op Bitcoin Meester kun je aan de slag met het handelen op het Bitcoin Meester platform. Om Bitcoin te kopen dien je eerst een bedrag aan euro’s te storten in je account. Dit kan eenvoudig met iDeal waarna het bedrag direct op het account staat. Op de pagina Bitcoin kopen vul je vervolgens het bedrag in waarvoor je Bitcoin wilt kopen. Het platform rekent direct voor je uit hoeveel BTC je krijgt voor het ingevoerde bedrag. Vervolgens hoef je enkel nog maar op de knop “Kopen” te klikken. Na het kopen verschijnen de munten direct in je eigen Bitcoin Meester wallet, geïntegreerd in het platform. Voor iedere aangeboden munt is er een wallet geïntegreerd. Liever de munten in eigen beheer? Dan kan je eenvoudig opnemen naar een externe wallet.

Snelheid

Bitcoin, en crypto currencies in het algemeen, zijn erg volatiel. De koers kan heel snel stijgen of dalen. Wanneer dit gebeurt wil je snel kunnen handelen. Een voordeel van Bitcoin Meester is dat het een broker betreft. Dit betekent dat het systeem je order automatisch verwerkt in de orderboeken van verschillende exchanges waarop het platform is aangesloten. Eenmalig op de knop “verkopen” klikken is voldoende. Daarna staan de euro’s weer in het account en kan de gebruiker ervoor kiezen deze op te nemen naar de eigen rekening of te herinvesteren in een andere munt. Uitbetalingen naar de bank worden ook direct verwerkt.

Support

Snelle hulp wanneer je zit met een vraag – Het lijkt vanzelfsprekend maar helaas is het tegenwoordig bij vrijwel geen enkele broker of exchange nog de standaard. De meeste platformen hebben geen telefonische ondersteuning meer, en slechts een enkeling biedt nog directe ondersteuning aan via de chat. Bitcoin Meester onderscheidt zich hierin en is als een van de weinigen bereikbaar per telefoon, chat en e-mail. Zelfs tijdens de enorme drukte van de laatste bullrun(s) was het platform te bereiken via alle kanalen. De reactietijd op e-mail is doorgaans minder dan een half uur. Kijkend naar snelheid en klantvriendelijkheid is Bitcoin Meester één van de betere op dit gebied. Per telefoon is de helpdesk van Bitcoin Meester op werkdagen van 09:00 uur – 17:00 uur beschikbaar en in het weekend gesloten. De chat is doordeweeks van 09:00 – 21:30 te bereiken en e-mails worden 24/7 beantwoord. Naast de helpdesk biedt Bitcoin Meester ook een helpcenter met uitgebreide handleidingen van het platform.

Staking

Een andere belangrijke functionaliteit waarop Bitcoin Meester zich weet te onderscheiden is het aanbieden van staking mogelijkheden. Er worden op het moment van schrijven 25 coins aangeboden om te staken met rentes tussen de 2% en 10.5% op jaarbasis. De beloningen worden dagelijks uitgekeerd en de munten zijn ieder moment uit staking te halen en te verkopen. Hoewel staking op zichzelf niet uniek is zien we het vrijwel niet bij andere brokers. Bitcoin Meester draait eigen staking nodes waarmee het mogelijk is om de winst direct uit te keren aan de klanten. Na eigen onderzoek kunnen we vaststellen dat de percentages voor een hoop coins hoger liggen dan bij andere aanbieders en voor een aantal iets lager. Echter is dit een unieke dienst en krijg je bij de bank helemaal geen rente meer. Het feit dat je op sommige munten een rendement van 10.5% kunt verdienen zonder hier iets voor te doen is een mooie meerwaarde van het platform.

Eigen app

Bitcoin Meester biedt ook een eigen app aan voor zowel Android als iOS gebruikers. Hierdoor wordt het handelen terwijl je onderweg bent een stuk makkelijker.

De functionaliteiten die door de app worden geboden zijn vergelijkbaar met die van de website. Het is mogelijk om dezelfde cryptovaluta te verhandelen als het aanbod van de website, je munten versturen vanuit de app naar andere wallet-addressen en is de chatsupport ook beschikbaar in de app.

Heb je nog geen account? Dan kan je deze ook aanmaken via de app. Ook de verificatie kan vanuit de app worden voldaan.

Tot slot

Vooral voor een beginnende en minder technische handelaar is Bitcoin Meester een mooi platform. Je kunt snel schakelen en hebt alle belangrijke functionaliteiten binnen handbereik. Het platform is snel, eenvoudig en intuïtief en ziet er strak en overzichtelijk uit. Alles bij elkaar durven we te stellen dat Bitcoin Meester een sterk en snel groeiend platform is met veel mogelijkheden, zowel voor de beginnende als gevorderde handelaar.