Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 12/03/2019

Opvallend vannacht is dat Bitcoin vanaf middernacht tot 3:00 uur daalde. Precies om 3:00 uur werd het dieptepunt van vandaag genoteerd $3.796. Waarom dit opvallend is? Het antwoord is: Binance.

Onderhoud Binance de oorzaak nachtelijke dip

In de uren voorafgaande aan sluiten van de exchange zijn er toch behoorlijk wat mensen geweest die vreesden voor een koersval al gevolg van geplande onderhoud. Als ik eerlijk ben, heb ik er ook nog aan gedacht om al mijn Altcoins om te zetten naar Bitcoin en op “safe” te spelen. Ik heb uiteindelijk ervoor gekozen het niet te doen omdat ik geen tot kleine verliezen had op mijn openstaande trades. Toen om 3 uur niet meer gehandeld kon worden op Binance begon de koers langzaam te herstellen. Rond 9 uur vanmorgen toen het handelen weer hervat werd hoopte ik nog op een mooie pump naar boven, maar deze bleef (helaas) uit.

De EMA Ribbon (exponentieel voortschrijdend gemiddelde)

Als we kijken naar de grafiek hieronder heb ik de EMA ribbon lijn ingevoegd. Goed nieuws is dat Bitcoin op dit moment en de afgelopen dagen mooi support vindt op deze lijn. Zo lang de koers boven de EMA ribbon blijft zitten we nog steeds in opgaande markt met (licht) stijgende koersen. Zodra we onder de EMA ribbon komen, gaan we naar een neerwaartse markt met (licht) dalende koersen.

Zoals ook in de voorgaande updates aangegeven zullen de komende dagen beslissend gaan worden voor Bitcoin. Als we gaan stijgen en boven de EMA Ribbon blijven, is het positieve segment nog niet ten einde. Gaan we dalen en komen we onder de EMA ribbon uit zal het sentiment snel omslaan.

Het zijn vandaag (wederom) de Altcoins die de show stelen en mooi groene cijfers laten zien. Ik verwacht dat dit nog even zal aanblijven, maar blijf alert!

Laat een bericht achter