Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 23/03/2019

Bitcoin test op dit moment de onderkant van de driehoek waar het zich in begeeft. Het einde van de oranje driehoek waar we nu in zitten is op 27 maart. In de meeste gevallen breekt een koers niet pas op het einde uit, tenzij Bitcoin er voor kiest de driehoek zijwaarts te verlaten. Iets wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen.

Bearish divergence / Negatieve divergentie

In de 4-uurs-grafiek hieronder zien we in de RSI een bearish divergence. Dit wil zeggen dat de RSI en de prijs niet in dezelfde richting bewegen. Als we kijken naar de RSI zien we een (blauwe) dalende lijn met lagere toppen. Wanneer we naar de koers kijken zie je dat de koers het tegenovergestelde doet en juist een (blauwe) stijgende lijn met hogere toppen. Dit wordt bearish divergence genoemd.

Direct na het tweede hoogtepunt in de koers en een lager hoogtepunt in de RSI gaat de koers in de meeste gevallen dalen. Als we naar de grafiek kijken is dit ook gebeurd. Het is nu afwachten of de negatieve divergentie voort zal gaan duren of niet.

3 opties voor Bitcoin

optie 1:
Ik zie voor Bitcoin de komende dagen 3 opties. De eerste optie (1) is dat Bitcoin tegen alle verwachtingen in de oranje driehoek opwaarts gaan verlaten en de langere trendkanaal (donkergroene lijn) gaan testen. Als het lukt ook deze langere trendlijn te doorbreken kunnen we nog wel eens vuurwerk gaan zien van Bitcoin

Optie 2:
Bitcoin breekt neerwaarts uit en vindt support op $3.800 lijn (2), vanaf hier kan de koers alsnog de bovenkant van de langere trendlijn gaan opzoeken.

Optie 3:
Bitcoin breekt neerwaarts uit en vindt geen support op $3.800 en zakt verder weg naar circa $3.600 (3). Bitcoin vindt support rond $3.600 en zal vanaf hier weer gaan stijgen en de bovenkant van de langere trendlijn gaan testen.

Welke optie verwacht jij? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Bitcoin grafiek 23 maart 2019

Laat een bericht achter