Bitcoin Triple Top

Bitcoin Update: Spanning Rond $66.250 en de 200 MA’s

Gisteren zagen we na een positief inflatierapport een voorzichtige stijging van 4%. Helaas heeft deze stijging niet doorgezet en zakte de koers al snel terug naar het vorige niveau. We bevinden ons nu weer rond een cruciaal punt dat van groot belang is voor de nabije toekomst. De vraag is of we eerst terugzakken naar $60.000, of dat we toch nog de langverwachte bullish uitbraak uit de prijsrange gaan zien?

In deze update bespreken we aan de hand van de 4-uurs- en de daggrafiek waarom het huidige prijsniveau zo belangrijk is. We leggen uit waarom de trendondersteuning moet standhouden om de kans op nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin in de nabije toekomst realistisch te houden.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Een week geleden testten we de bovenkant van de prijsrange, rond $72.000. Na een bearish afwijzing zijn we teruggezakt en bevinden we ons momenteel rond of iets boven het midden van de prijsrange, bij $66.250.

Dit kwam voor ons niet als een verrassing. We verwachtten dat we of uit de prijsrange zouden breken, of dat de range zou blijven doen wat het al twee maanden doet. Elke keer dat we de bovenkant van de range testten, zagen we een daling naar minimaal het midden van de prijsrange. In sommige gevallen daalden we zelfs helemaal naar de onderkant van de range, rond $60.500.

We hebben inmiddels de helft van onze prijsrange-analyse doorlopen, aangezien we rond het midden van de range handelen. De vraag voor de komende dagen is of we ook de onderkant van de prijsrange gaan opzoeken?

Om tijdig een signaal te krijgen over welke richting we waarschijnlijk opgaan, volgen we al lange tijd de 200 MA’s (Moving Averages) op dit tijdsbestek. Deze bevinden zich vlak boven het midden van de prijsrange. Dit biedt ons een duidelijk referentiepunt om onze verwachtingen aan te passen: de 200 MA’s in combinatie met het midden van de prijsrange bij $66.250.

Boven of onder de 200 MA’s? 

Zolang we boven de 200 MA’s handelen, is een stijging naar de bovenkant van de prijsrange nog steeds een realistisch scenario. Als we erin slagen om in de nabije toekomst boven de $72.000 en dus uit de prijsrange weten te breken, kunnen we op zoek naar nieuwe hoogtepunten.

We passen onze verwachtingen aan als we onder de 200 MA’s en het midden van de prijsrange komen. In dat geval is een uitbraak uit de prijsrange in de nabije toekomst niet langer waarschijnlijk. Vanaf dat punt houden we sterk rekening met een verdere daling richting de onderkant van de prijsrange bij $60.500.

Op de lange termijn (maanden tot jaren) zitten we nog steeds in een opwaartse trend. Voor de middellange termijn (weken tot maanden) is er voornamelijk sprake van een zijwaartse trend binnen een brede prijsrange van $60.500 tot $72.000. Binnen deze range kan de tijdelijke trend (dagen tot weken) wisselen tussen opwaarts en neerwaarts.

We denken dat een uitbraak uit de huidige range de richting voor de middel- tot lange termijn zal bepalen. Waarom? Dat is goed zichtbaar op de daggrafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we in één oogopslag de lange termijn trend (maanden tot jaren) van de afgelopen maanden. Het terugwinnen van de 200 MA’s begin 2023 markeerde het begin van de huidige uptrend, oftewel de bullmarkt, waarin we ons nu bevinden. Deze uptrend versnelde vanaf oktober 2023.

In de afgelopen maanden is de uptrend echter wat tot rust gekomen. Dit zien we aan de prijsrange waarin we nu al twee maanden handelen. Dit is overigens niet ongewoon; in elke bullmarkt komen correcties en periodes voor waarin de koers tijdelijk stabiliseert.

We gaan ervan uit dat de richting van de uitbraak uit de huidige range de trend op de middellange termijn zal bepalen. Een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange zal waarschijnlijk betekenen dat we na acht maanden de 200 MA’s op dit hoge tijdsbestek zullen gaan testen. Deze bevinden zich momenteel net onder de range en zullen de komende periode waarschijnlijk nog iets verder omhoog kruipen. Hierdoor is de kans groot dat een neerwaartse uitbraak uit de range ook betekent dat we de lage termijn trend (de 200 MA’s) op dit hoge tijdsbestek verliezen.

Een opwaartse uitbraak daarentegen zal, zoals eerder vermeld, het begin inluiden van een nieuwe feestelijke periode met jacht op nieuwe hoogtepunten. Bitcoin zal zijn bullmarkt in volle glorie hervatten, wat waarschijnlijk zal leiden tot een volgende parabolische stijging richting $100.000+.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

“Nieuw in de Webshop: Blockhunters – Het Ultieme Bitcoin Spel voor de Echte HODL’er!”