Bitcoin Pullback

Bitcoin update: van pullback naar nieuw hoogtepunt?

We hebben eindelijk de pullback gezien die we al weken verwachtte. In een bullish trend komt er simpelweg een moment waarop een groot aantal mensen besluiten winsten te gaan nemen en dus te verkopen. Dit hebben we van de week gezien en heeft in korte tijd voor een koersdaling van -17% gezorgd. Wat kunnen we leren van eerdere bullmarkten? Gaan we vanaf hier door naar een nieuw hoogtepunt of volgt er nog een pullback?

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin bullmarkt | de pullback historie

De historie van bitcoin vertelt ons dat een pullback van -30% tot -50% in een bullmarkt/uptrend wordt opgevolgd door een stijging van +150% tot +300%. Wanneer we naar de grafiek hieronder kijken zien we een aantal grote pullbacks (grijze verticale lijnen) met in het rood de procentuele daling en in het groen de stijging in de periode na de pullback.

Bitcoin pullback historie
Bitcoin pullback historie

Opvallend is dat de huidige pullback -17% en die van begin september -18% relatief klein zijn. Echter was de stijging die volgde na de pullback begin september +97% historisch gezien ook klein. De vraag is nu of we vanaf hier een stijging gaan zien van 50% tot 100% of dat de huidige pullback nog niet ten einde is. Een pullback van -30% tot -50% is in een bullmarkt zeker niet ongebruikelijk.

De tijd zal het leren en we zullen het nu moeten doen met de informatie die we kunnen halen uit de bitcoin grafieken op verschillende timeframes.

Bitcoin Dag | twee eisen voor voortzetting trend

Zoals eerder aangegeven eindelijk de langverwachte pullback. De laatste echte pullback op dit tijdsbestek was begin september en leverde een hoger laagtepunt van $9.800 op. Wanneer de huidige koersontwikkeling zich de komende dagen voortzet zou dit, bijna 3 maanden later, een nieuw hoger laagtepunt betekenen van +/- $16.200. In mijn ogen een hele positieve ontwikkeling die past in de huidige bullmarkt.

Twee belangrijke voorwaarden voor voortzetting van de huidige bullish trend zijn:

  1. Het supportgebied rond $16.200 moet stand houden voor de bevestiging van een lager hoogtepunt.
  2. Op de lagere timeframes moet de bullish trend herovert worden.

Wanneer het supportgebied rond $16.200 komende week geen stand houdt zullen we rekening moeten houden met een verdere koersdaling richting het supportgebied $14.150 – $13.550. Dit komt overeen met een totale pullback van -30%. Zoals je eerder hebt gezien niet heel ongebruikelijk in een bullmarkt.

Bitcoin | dag | twee eisen voor voortzetting trend
Bitcoin | dag | twee eisen voor voortzetting trend

Maar wat zien we voor ontwikkelingen op de lagere timeframes?

Bitcoin 4 uur | bullish trend nog in tact

Na de correctie van -17% heeft de koers support gevonden in het gebied $16.110 en $16.520, vlak boven beide 200 MA’s. Goed om nogmaals te benoemen is dat zolang de koers op dit tijdsbestek zich boven beide MA’s begeeft de huidige bullish trend nog steeds in tact is. De dagen na de correctie diende voormalig supportlijn $17.190 als weerstand. Gisteren is bitcoin erin geslaagd genoemde weerstandslijn te doorbreken en is onderweg naar zijn volgende test. Het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uur grafiek. De huidige ontwikkelingen duiden erop dat bitcoin nog niet van plan is het op te geven en de komende dagen nogmaals het gevecht aan wil gaan om all-time-high ($19.934) succesvol te doorbreken.

We kijken ook even kort naar een mogelijk bearish scenario waarbij we rekening moeten houden met een tweede correctie. Het gebied om dan in de gaten te houden is een sterk support gebied rond $16.110 – $16.520, vlak boven beide 200 MA’s. Het zal een behoorlijke kluif worden voor de bears om hier met succes doorheen te kunnen breken. Het volgende sterke supportgebied is die van  $14.150 – $13.550.

Bitcoin | 4 uur | bullish trend nog in tact
Bitcoin | 4 uur | bullish trend nog in tact

Bitcoin 1 uur | heroveren MA’s is cruciaal

Op de 1 uur grafiek zien we een aantal interessante ontwikkelingen. Om te beginnen zijn we de bullish trend na de correctie afgelopen week op dit timeframe verloren. De koers is onder beide 200 EMA’s uitgekomen. Gisteren zorgde de 200 EMA voor weerstand (blauwe lijn), echter vanmorgen wist de koers hier boven uit te komen. Op dit moment zien we dat bitcoin een poging doet om ook de 200 MA te doorbreken (oranje lijn) en ondervind ook hier wederom weerstand. Het heroveren van beide 200 MA’s is belangrijk om de huidige bullish trend op korte termijn voort te kunnen zetten op jacht naar een nieuw all-time-high.

Bitcoin | 1 uur | heroveren MA’s is cruciaal
Bitcoin | 1 uur | heroveren MA’s is cruciaal

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Tip van de Sint: drink Bitcoin Bier op pakjesavond! 

De afgelopen weken zijn er al meer dan 600 Bitcoin Biertjes verkocht! Geniet jij ook met pakjesavond van een heerlijk Bitcoin Biertje? Bestel nu en ontvang jouw bestelling nog voor 5 december!

Bitcoin Bier | Pilsener | 6 pack

Aanbieding: van €14,95 voor €10,95

Bitcoin Bier

 

 

Laat een bericht achter