$ 14 Biljoen verdampt uit cryptomarkt

In 24 uur tijd is er ruim 14 biljoen dollar uit de cryptomarkt verdampt en noteert Bitcoin een verlies van 5 procent. Bitcoin noteert nieuw laag record van $ 5.170.

In de top 10 van de Cryptocurrencies variëren de verliezen van 5% tot 10%, onder andere Ethereum, Stellar, Litecoin en Cardano zien de verliezen oplopen tot bijna 10%.

Waarom zakt de koers van Bitcoin verder weg?

Vanaf begin 2018 begeven we ons in een bear market, waar we de afgelopen maanden keken naar ons meest recente laag record van ongeveer $ 5.800, schoten we hier 14 november al genadeloos doorheen. Vanaf dat moment zie je dat angst overheerst. Verder zien we in de orderboeken dat er tussen de $ 5.000 en $ 6.000 weinig koop en verkoop order stonden, wat het mogelijk maakt de koers in korte tijd flink te laten zakken.

Dieptepunt Bitcoin nog niet bereikt

Het lijkt erop dat Bitcoin nog verder zal gaan zaken de komende dagen aangezien er nog geen signalen van herstel waarneembaar zijn en een grote bounce terug naar $ 5.700 is uitgebleven. Mocht de koers Van Bitcoin de komende dagen onder de $ 5.000 grens heen gaan is het zomaar mogelijk dat we tot halverwege 2019 geen trend verandering zullen zien.

Laat een bericht achter