67 weken tot nieuw all-time high

Wie rustig afwacht wordt beloond

Na een waar slagveld gister, duikt de koers van Bitcoin verder naar beneden. Op het moment van schrijven staat de koers op  $4.459,- en nog steeds lijkt de bodem niet bereikt. Maar er komt vroeg of laat een omkeer. De meeste mensen zijn nu in paniek Bitcoin aan het verkopen, echter blijft de Bitcoin in mijn opinie een investering op lange termijn. Een echte investeerder zou dergelijke paniek verkopen niet doen, omdat een goede investeerder met een bepaalde visie zijn geld investeert.

Warren Buffet, een van de rijkste investeerders ter wereld zei ooit:

“De aandelenmarkt is een systeem voor het overboeken van geld van de ongeduldige naar de geduldige”

Hoeveel geduld moeten we nog hebben?

In 2011 was de hoogte koers stand van de Bitcoin $ 35 en zijn laagste stand werd gehaald eind november van dat jaar, namelijk $2,-. Vanaf dit punt had Bitcoin 81 weken nodig om tot een nieuw hoogtepunt te komen. Meer recent is het hoogtepunt van 2013 $1.141 dollar en vervolgens het laagste punt  augustus 2015, vervolgens duurde het 169 weken. Uit onderzoek blijkt dat tot op heden Bitcoin gemiddeld genomen 67 weken nodig heeft om van een nieuw laagtepunt tot een nieuw hoogtepunt te komen.

Mijn verwachting is dan ook dat we vanaf 2e kwartaal 2019 een langzaam herstellende koers van Bitcoin zullen zien. Het is dan de vraag of we in 2019 een nieuw hoogte punt zullen zien of pas in 2020.

Mijn advies is om het komende jaar niet te vergeten waar Bitcoin precies om gaat. Satoshi Nakamoto’s visie is een onafhankelijk financieel systeem, die het mogelijk maakt om zonder tussenkomst van een derde partij betalingen over de hele wereld te kunnen verrichten.

Wanneer denk jij dat de volgende Bull-markt begint?
A. 2019
B. 2020
C 2021

Laat een bericht achter