Bitcoin en altcoins rood

Bitcoin en altcoins diep in het rood, $7,6 miljard geliquideerd in 1 uur

Bitcoin en altcoins diep in het rood. Iedereen die een trade open had staan heeft vanmorgen zijn stoploss geraakt zien worden, dit kan bijna niet anders. De totale cryptomarkt crashte en een krankzinnige $7.6 miljard werd binnen één uur geliquideerd. De bodem lijkt voor nu bereikt, maar wat kunnen we de komende uren en dagen nog verwachten?

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin 4 uur | markstructuur volledig bearish

In slechts een paar uur tijd ging de bitcoin koers met -16% onderuit. We zien dat de daling uiteindelijk een halt werd toegeroepen bij het supportgebied net onder de $51.000. De crash had natuurlijk niemand aan kunnen zien komen, maar er waren wel degelijk signalen dat enige voorzichtigheid geboden was. Zie ook mij Update voor Bitcoin Magazine van gisteren: “enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt“.

Wanneer we kijken naar 13 maart 2021 toen bitcoin zijn vorige hoogtepunt wist neer te zetten (zie !), zagen we een vergelijkbaar beeld met die van nu. Want ook toen volgde na het bereiken van een all-time-high een flinke correctie.

Op dit moment ziet het er niet al te bullish uit. We hebben duidelijk te maken met een gewijzigde markstructuur naar bearish. Een aantal belangrijke supportgebieden zijn doorbroken en daarnaast handelen we op dit moment ook onder onze beide 200 MA’s.

De komende dagen zal Bitcoin eerst de belangrijke supportgebieden $55.300 en $57.000 moeten heroveren. Maar het gaat er pas echt weer wat positiever uitzien als we de beide MA’s weten te heroveren.

Bitcoin 4 uur | markstructuur volledig bearish
Bitcoin 4 uur | markstructuur volledig bearish

Ethereum 4 uur | Nog boven de MA’s 

Bij Ethereum zien we een iets positiever beeld ten opzichte van bitcoin. Ondanks het feit dat ook Ethereum tijdens de crash in korte tijd circa 19% van zijn waarde moest inleveren zien we hier nog een lichtpuntje.

Ethereum wist uiteindelijk zijn bodem te vinden met een flinke wick exact op de beide MA’s. Dit betekent dat Ethereum op dit tijdsbestek nog altijd handelt boven de MA’s. Wel moet hierbij gezegd worden dat Ethereum door de crash, na een lower high, nu ook een lower low heeft neergezet. Dit betekent dat we ook hier te maken hebben met een bearish markstructuur. Wat we de komende dagen willen zien is dat er  na het neerzetten van een lower high, een higher low gevormd wordt. Vanaf hier kan Ethereum een poging gaan doen om de huidige bearish trend te doorbreken en om te buigen naar bullish. Gebeurt dit namelijk niet, dan krijgen we te maken met een lower low en die zal dan gevormd worden onder de beide MA’s en dus onder de $2.000.

Ethereum 4 uur | Nog boven de beide MA's 
Ethereum 4 uur | Nog boven de MA’s

XRP 4 uur | Flinke dreun -34%

De klap bij XRP was gigantisch in korte tijd ging de koers met ruim 34% onderuit. Door de flinke stijgingen van de laatste twee weken zien we dat XRP nog wel handelt boven de beide MA’s. Maar ook hier geldt dat na het vormen van een lowe high waar de 0.5 Fibonacci lever als weerstand diende, de koers gedurende de crash ook onder Fibonaccilevel 0.382 ($1.33) is uitgekomen.

Voor een positiever beeld de komende dagen zal XRP de $1.33 (Fib 0.382) moeten heroveren en hierboven een higher low moeten gaan neerzetten. Lukt dit niet dat zal de koers de beide MA’s gaan opzoeken die voor de nodige support moeten zorgen, die zich in de buurt begeven van Fibonaccilevel 0.236 ($0.866).

XRP 4 uur | Flinke dreun -34%
XRP 4 uur | Flinke dreun -34%

Bitcoin Dominantie | nog altijd positief voor altcoins

De bitcoin dominantie zit vanaf eind maart in een sterke downtrend en begeeft zich ruim onder de beide MA’s op de daggrafiek. We zien dat de dominantie voor de crash van vanmorgen zelfs even onder het belangrijke supportgebied van 53% was uitgekomen. Net voor en tijdens de crash is de dominantie iets omhoog geklommen en begeeft zich nu vlak boven de 53%. Ook al zou de bitcoin dominantie de komende dagen nog iets verder omhoog klimmen, bijvoorbeeld richting de 58%, dan nog blijft de markstructuur bearish. Want mocht de bitcoin dominantie richting de 58% kruipen, is dit slechts een lower high en impliceert de trend dat die wordt opgevolgd door een lower low en die zou gevormd moeten worden onder de 53%.

Kortom, er zal nog heel wat moeten gebeuren om de huidige downtrend te doorbreken en tot die tijd krijgen Altcoins voldoende ruimte om te kunnen ademen en te profiteren van de dalende bitcoin dominantie.

Bitcoin Dominantie | nog altijd positief voor altcoins
Bitcoin Dominantie | nog altijd positief voor altcoins

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

 

 

Laat een bericht achter