Higher Low Bitcoin

Bitcoin Update: higher low is een glimp van hoop voor de bulls

De flinke dump van afgelopen weekend ligt inmiddels een paar dagen achter ons. De markt is gestabiliseerd en de koers consolideert de laatste dagen tussen de $55.000 en $57.000. Maar het is nog te vroeg om te juichen, want er is duidelijk werk aan de winkel voor de bulls om de huidige bearish markstructuur om te buigen naar bullish.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin 4 uur | bulls staan onder druk

Aan het begin van de week zien we dat de koers flink is afgewezen door de beide 200MA’s en het weerstandsgebied rond $57.000. Het vormen van een higher low gisteren is een potentieel teken van enige kracht en een glimp van hoop voor de bulls. Maar het betekent op dit moment nog weinig. De prijsactie van vandaag laat zien dat bitcoin het moeilijk heeft en aan het worstelen is. Dat we nog steeds handelen onder de beide 200MA’s is geen lekker idee. Gedurende de huidige bullrun werden juist hier de lokale bodems gevormd.

De bulls staan duidelijk onder druk. Ze zullen de komende dagen al hun krachten moeten bundelen om onder die druk vandaan te komen. De bears zullen die druk een stuk minder voelen. Zij zijn er al in geslaagd om de trend om te buigen van bullish naar bearish. Daarnaast handelen we dus ook nog altijd onder de onder de 200MA’s. Mocht de huidige neerwaartse trend zich voortzetten is de kans op een daling richting $52.600 of zelfs richting ons supportgebied van $50.700 niet ondenkbaar.

>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Het ombuigen van de huidige markstructuur naar bullish door het vormen van een higher high boven de $57.000 gevolgd door een bullish retest, zou een eerste echte teken van kracht zijn aan de kant van de bulls. Als bitcoin vervolgens ook de beide MA’s weet te heroveren kunnen we weer voorzichtig verder omhoog gaan kijken.

Bitcoin 4 uur | bulls staan onder druk
Bitcoin 4 uur | bulls staan onder druk

Bitcoin 1 uur | richting (nog) onbekend

Wanneer we inzoomen op de 1 uursgrafiek krijgen we nog geen duidelijk beeld welke kant het op zal gaan. De huidige trend heeft nog het meest weg van een consolidatiefase. Wel zien we dat bitcoin voorzichtig higher lows aan het vormen is en op dit moment door het weerstandsgebied $56.300 probeert te breken.

Een overtuigende bevestiging van een trendomkeer in de vorm van een higher high boven de $57.000 blijft tot op heden uit. Het vromen van een higher high zou ons een bullish trend geven en wellicht het begin zijn van het gevecht om de beide 200 MA’s. We zien dat de beide MA’s langzaam maar zeker richting de huidige koers kruipen. We houden de 200 MA’s op dit tijdsbestek goed in de gaten omdat we hier een reactie kunnen verwachten. In de vorm van een bearish retest of bij een succesvolle doorbraak een flinke beweging omhoog.

Bitcoin 1 uur | richting (nog) onbekend
Bitcoin 1 uur | richting (nog) onbekend

ETH / BTC | indrukwekkende opmars

Ethereum is bezig aan een sterke uptrend en heeft ondertussen twee belangrijke weerstandsgebieden doorbroken. Het supportgebied van 0.037 en gisteren die van 0.040. Ethereum is slechts 5% verwijderd van zijn volgende uitdaging, namelijk het doorbreken van zijn meest recente high rond 0.045. Zolang de huidige trend zich voorzet kunnen we Ethereum de komende weken wel eens verder zien stijgen. Eerst volgende target is de 0.054 (+26,5%) een belangrijk weerstandsgebied op de weekgrafiek.

ETH / BTC | indrukwekkende opmars
ETH / BTC | indrukwekkende opmars

IOTA / BTC | stijging van 50% – 100% mogelijk

Wanneer we kijken naar de weekgrafiek van IOTA/BTC zien we dat IOTA een belangrijke weerstandlijn heeft weten om te zetten in support (S/R flip). In onderstaande weekgrafiek zijn de Fibonacci levels weergegeven gemeten vanaf het recente hoogtepunt (aug – 2020) tot aan het dieptepunt van (dec 2020). Het laat zien dat IOTA/BTC voldoende potentie heeft om de komende weken in BTC waarde flink te stijgen. Het eerst volgende Fibonacci level 1.618 ligt 36% boven ons en 2.618 zelfs 110%.

IOTA / BTC | stijging van 50% - 100% mogelijk
IOTA / BTC | stijging van 50% – 100% mogelijk

Wanneer we verder uitzoomen op de weekgrafiek dan kun je helemaal goed zien dat een dergelijke stijging in het grotere plaatje helemaal nog niet zo gek zou zijn.

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter