Historie rijmt

Bitcoin hervat sterke uptrend na uitbraak boven $60.000  

Prijshistorie herhaalt zich niet, maar wanneer het enigszins rijmt is de kans groot dat bitcoin op korte termijn de $60.000 grens definitief gaat doorbreken. Na het breken van $60.000 zal bitcoin zijn sterke uptrend hervatten op jacht naar onze prijsdoelen van $63.600 en $73.900.

Paasactie: 20% korting op Bitcoin Chocolade, buy the dip!

Bitcoin daggrafiek | van higher low naar $63.600

Weinig veranderingen op dit tijdsbestek, de markstructuur is nog steeds bullish en bitcoin heeft inmiddels zijn higher low gevormd. Gezien de huidige trend met higher lows en higher highs, ligt een higher high boven de $60.000 en wellicht rond ons eerste prijsdoel van $63.600 het meest voor de hand. Kijken we iets verder in de tijd en de huidige trend zet zich voort dan kunnen we met tussenkomst van een higher low uiteindelijk de $73.000 gaan opzoeken. Uiteraard is een vereiste dan wel dat de markstructuur niet wijzigt en niet onverwachts een lower low gaan neerzetten onder de $55.000, want dit zou een structuurwijziging van bullish naar bearish betekenen.

Bitcoin daggrafiek | van higher low naar $63.600
Bitcoin daggrafiek | van higher low naar $63.600

Bitcoin 4 uur | bullish retest

We hebben ook op dit tijdsbestek nog steeds te maken met een uptrend. De huidige structuur bestaat uit higher highs en higher lows, dit zien we dan ook terug in de koersontwikkelingen van de afgelopen dagen. Na het aantikken van de $60.000 afgelopen donderdag hebben we een flinke selloff gezien. De koers kwam met een wick zelfs even onder het supportgebied rond $57.500 uit, maar de 4 uurs candle wist hier uiteindelijk boven te sluiten. Ondanks dat we even onder het supportgebied uitkwamen kunnen we dit beschouwen als een bullish retest van een voormalig weerstandgebied. Zolang de koers niet definitief onder het supportgebied uitkomt mogen we komende dagen een higher high verwachten boven de $60.000.

Bitcoin 4 uur | bullish retest
Bitcoin 4 uur | bullish retest

Bitcoin 1 uur | wanneer prijshistorie rijmt…

De huidige koersontwikkelingen lijken sterk op die van begin maart. Een diagonale weerstandslijn (stippellijn). De koers komt voor korte periode onder een supportgebied uit (gele vlak), bij een tweede aanraking houdt het supportgebied stand (!) en na het doorbreken van weerstand, volgt wederom een support/resistance retest (S/R flip bij zwarte pijl).

>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Nadat de S/R flip begin maart plaatsvond volgde een sterke uptrend in de periode die volgde. Wanneer bitcoin enigszins vergelijkbare prijsactie gaat laten zien zou dit betekenen dat een hervatting van de uptrend aanstaande is. Gezien de huidige bullish markstructuur op alle tijdsbestekken is dit absoluut reëel. Wanneer eenmaal de $60.000 grens doorbroken is gaat bitcoin weer op prijsontdekking met nieuwe all-time-highs.

Bitcoin 1 uur | wanneer prijshistorie rijmt…
Bitcoin 1 uur | wanneer prijshistorie rijmt…

Houd ook rekening met het onverwachte

Op de Wanneer we inzoomen op de 1 uur grafiek zien we dat de uptrend op dit tijdsbestek minder overtuigend is dan die op de 4 uur grafiek en zelfs een beetje schokkerig. Voor nu zien we dat de koers opgesloten zit tussen het supportgebied van $57.000 en het weerstandsgebied net onder de $60.000.  Er zal komende week hoe dan ook een uitbraak plaatsvinden, ook al mogen we een opwaartse uitbraak verwachten, kijken we ook naar de supportgebieden aan de onderkant. Uiteraard zullen de beide MA’s in combinatie met ons supportgebied rond $57.000 als sterk support dienen. Mochten we genoemde supportlevels onverwachts verliezen zullen we toch echt rekening moeten houden met een aanhoudende neerwaartse trend en zullen we het supportgebied rond $55.000 als eerste in de gaten moeten houden.

Bitcoin 1 uur | het onverwachte
Bitcoin 1 uur | het onverwachte

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter