Bitcoin maandupdate april 2019

Wat een heerlijke maand was april voor bitcoin. In mijn maandupdate van maart voorspelde in een nieuw hoogtepunt voor bitcoin op korte termijn. Direct in de eerste dagen van April begon bitcoin aan een rally en steeg van $4.093 naar $5.300, een stijging van maar liefst 30% en een nieuw hoogtepunt voor 2019! De hoogste koers voor bitcoin lag afgelopen maand op $5.600. We zijn april geëindigd met een prijs van $5.300, gelijk aan de koers direct na de rally van begin van de maand.

Cryptowinter is voorbij!

Steeds meer marktanalisten zijn het er over eens dat de cryptowinter nu echt voorbij is. De absolute bodem voor bitcoin is eind 2018 bereikt en we zitten nu in een accumulatiefase. Redenen waarom de analisten denken dat de bearmarkt voorbij is zijn onder andere de stijgende handelsvolume, de “golden cross” (50-dagen MA, doorkruist de 200-dagen MA) en het positieve sentiment in de markt de laatste weken.

Opvallende nieuwtjes & weetjes in april

Binance Coin
Binance Coin (BNB) doet het niet alleen in april, maar heel 2019 al erg goed. Op 20 april 2019 wist BNB een nieuw all-time-high neer te zetten van $24,46. Drie redenen dat Binance Coin het zo goed doet zijn:
1. Binance Chain
2. Binance Dex
3. Binance Launchpad

Tijdens de gehele bearmarkt van de afgelopen 1,5 jaar is Binance zich blijven ontwikkelen, druk bezig geweest met nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Daar plukt Binance nu de vruchten van! Ik verwacht dat de koers van BNB de komende tijd nog wel eens verder kan gaan stijgen.

Thether
We hebben het allemaal meegekregen de laatste week de prikkelen rondom Tether. Tether zou een stabiele munt moeten zijn. Dit wel zeggen dat iedere Tether gedekt zou moeten zijn door een Dollar. De geruchten en vermoedens zijn er al langere tijd dat dit niet het geval is. Inmiddels is naar buiten gekomen dat er een dekkingspercentage is van 74% en dus niet elke Tether gedekt wordt door een Dollar. Daarnaast loopt er een aanklacht door de staat New York omdat de moederorganisatie iFenex Inc. Circa $900 miljoen dollar uit de reserves van Tether gebruikt om een financieel gat van $850 miljoen te dichten.

Vooruitblik

Het is wat lastiger te voorspellen wat de komende maand gaat brengen voor de cryptomarkt. Dit komt met name door de onzekere factor Tether zoals hiervoor beschreven. Het zou logisch zijn dat komende maand een rustigere maand gaat worden, ik verwacht dan ook geen stijging van 30% zoals afgelopen maand. Ik denk dat we wellicht iets terug zakken naar circa $4.500, om vanuit hier weer verder door te kunnen stijgen.

Ik voorspel een bitcoinkoers eind mei van $5.900 tot $6.000.

 

Bitcoin koers april 2019

 

Laat een bericht achter