Bitcoin naar $30.000? Altcoins worstelen met toenemende BTC-dominantie

We hebben inmiddels op alle tijdsbestekken te maken met een bearish markstructuur voor bitcoin. Gaat bitcoin de komende dagen opnieuw het supportgebied rond $30.000 testen? Ondertussen is de bitcoin dominantie de afgelopen dagen flink toegenomen en dit is slecht nieuws voor Altcoins. Gaat het om een lokale top of wint bitcoin de komende dagen steeds meer terrein?

Bitcoin 4 uur | bevestiging neerwaartse trend

Op de 4 uursgrafiek zijn we officieel de bullish marktstructuur kwijtgeraakt waar bitcoin de afgelopen dagen zo hard aan heeft gewerkt. De koersontwikkelingen van de afgelopen dagen betekent een lower high die gisteren werd opgevolgd door een lower low en dus de bevestiging van een neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat op de daggrafiek de lower high die verwacht werd inmiddels gevormd is. Op zowel de daggrafiek als op de 4 uursgrafiek hebben we te maken met een bearish markstructuur (neerwaartse trend) en er zijn eigenlijk geen bullish argumenten te vinden die ons een reden geeft hier op dit moment ander over te denken.

We zullen er sterk rekening mee moeten houden dat de huidige neerwaartse trend zich de komende dagen voorzet, want dit is nou eenmaal de trend waar we op dit moment mee te maken hebben. Het volgende prijsniveau om in de gaten te houden is het supportgebied $33.600 – $33.800 (blauw). Verliezen we dit gebied als support zal bitcoin de komende dagen opnieuw het supportgebied rond $30.000 gaan testen.

Trends zijn er om uiteindelijk een keer doorbroken te worden. Mochten bitcoin de komende dagen de trend om weten te buigen naar bullish. Door het vormen van een higher low opgevolgd door een higher high, kunnen we opnieuw het gevecht aan om boven de $37.000 uit te komen voor een grotere uitbraak omhoog richting het weerstandsgebied $40.000.

Advies voor de zondag: Stel enkele alerts in op de range lows rond $32.000/$30.000. Gaat je alert af kruip dan pas achter je computer voor een mogelijke ‘buy the dip’ kans. Geniet tot die tijd vooral van je vrije zondag en het mooie weer!

Bitcoin 1 uur | de bearish retest

Net als op de 4 uursgrafiek zien we ook op dit tijdsbestek de bevestiging van een neerwaarts trend. Niet alleen is de markstructuur gewijzigd naar bearish, maar we zijn ook bearish retest van de 200 MA’s. De 200 MA’s hebben gisteren de hele dag voor de nodige weerstand gezorgd en bitcoin slaagde er niet in hier doorheen te breken.

Nu we de 200 MA’s op dit tijdsbestek als support verloren hebben is de kans groot dat bitcoin hier de komende dagen sterke weerstand zal blijven ondervinden en is de kans groot dat hier lokale toppen gevormd gaan worden.

Als bitcoin erin slaagt de 200MA’s terug te winnen, kan dit een eerste teken van kracht zijn. Vanaf hier kan bitcoin gaan werken aan het ombuigen van de bearish trend op de 4 uursgrafiek naar bullish. Tot die tijd zijn er niet veel argumenten te vinden die ons ervan kunnen overtuigen dat een voorzetting van de huidige neerwaartse trend niet waarschijnlijk is.

Bitcoin Dominantie | houden de 200 MA’s stand?

De bitcoin dominantie is vanaf 8 juni flink toegenomen en dit is absoluut iets om rekening mee te houden wanneer je handelt in altcoins v.s. bitcoin.

Een vergelijkbare uitbraak omhoog in bitcoin dominantie hebben we eerder gezien namelijk op 18 mei toen de dominantie in 5 dagen tijd van 39.90 naar 48.45 wist te stijgen (zie zwarte pijl). De lokale top werd toen gevormd vlak boven de 200 MA’s (op 23 mei). Wat we toen zagen is dat na het bereiken van de lokale top de bitcoin dominantie alweer snel onder de 200 MA’s terecht kwam.

De komende dagen zullen we goed in de gaten moeten houden of de 200 MA’s nu wel gerespecteerd worden als support en wanneer we naar de recente ontwikkelingen kijken lijkt het er sterk op dat dit nu wel het geval is.

De grote vraag voor de komende dagen is houden de 200 MA’s dit keer wel stand? Wanneer de dominantie met succes support blijft vinden op de 200 MA’s krijgen we te maken met een aanhoudende opwaartse trend en dit is slecht nieuws voor Altcoins.

Wanneer de 200 MA’s geen stand houden en we ze dus verliezen als support, kunnen we mogelijk een vergelijkbare neerwaartse trend krijgen zoals we eind mei zagen en dit zou goed nieuws betekenen voor Altcoins.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter