Bitcoin gaat trend voor middellange termijn binnen 72 uur bepalen

Bitcoin gaat de trend voor middellange termijn binnen 72 uur bepalen

We handelen nog altijd binnen de huidige consolidatiestructuur van de afgelopen weken. Maar binnen de huidige structuur hebben we de trend in 48 uur tijd zien veranderen en dit is absoluut het bespreken waard.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Daggrafiek | uitbraak bepaald trend op middellange termijn

We starten met een korte analyse van de daggrafiek om straks dieper in kunnen zoomen op de recente koersontwikkelingen van de afgelopen dagen.

We zien dat de koers al bijna 3 weken zit opgesloten in de prijsrange van $30.000 tot $40.000. Het prijsniveau $36.730 is de middenlijn van de huidige symmetrische driehoek waar we op de lagere tijdbestekken verder op in zullen gaan.

Binnen de huidige consolidatiestructuur hebben we te maken met een bearish trend op dit tijdsbestek; een higher low op $33.300 is opgevolgd door een lower high op $39.475, zie paarse lijnen in de grafiek hieronder.

Uiteindelijk zal bitcoin uit de huidige consolidatiestructuur gaan breken. Een uitbraak uit de huidige consolidatiefase betekent een higher high voor een bullish uitbraak, of een lower low voor een bearish uitbraak. Vanaf dit moment zal de trend op de middellange termijn duidelijk worden.

4 uursgrafiek | trend volledig gekanteld binnen 48 uur

Afgelopen donderdag heeft bitcoin een lower high neergezet die heel even de schijn had van een uitbraak uit het huidige consolidatiepatroon (symmetrische driehoek). Vanaf dit moment hebben we de trend binnen 48 uur volledig zien kantelen. Want sindsdien heeft bitcoin een lower high neergezet. Waarbij tot tweemaal toe de bovenkant van de driehoek als weerstand getest werd. De lower high van gisteren betekent tevens een bevestigde neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

Door de koersdaling van gisteren (-8%) werd na één 4 uurs candle ook de onderkant van de driehoek getest als support. Hiermee heeft  bitcoin ook zijn lower low neergezet rond $34.760. Dit verandert de benadering van de consolidatiestructuur volledig. Een paar dagen geleden was het: “we weten dat we een lower high kunnen verwachten, maar er is ook een kans dat we opwaarts uit de symmetrische driehoek gaan breken zolang de trend bullish blijft”.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Vanaf nu kunnen we de omgekeerde verklaring gebruiken naar aanleiding van de recente koersontwikkelingen. We weten dat onze dagelijkse marktstructuur ons vertelt dat we consolideren. Ook weten we dat $33.300 het prijsniveau is waar we boven moeten blijven (higher low uit daggrafiek). Maar zolang de trend op de 4 uursgrafiek bearish blijft, is er een reële kans dat we neerwaarts uit de symmetrische driehoek breken. Dit zou betekenen dat we nogmaals het supportgebied $30.000 gaan testen als support.

Als bitcoin erin slaagt de trend weer om te buigen naar bullish, is dit een indicatie dat we een higher low op de daggrafiek gevonden hebben. De koers kan dan opnieuw de bovenkant van de driehoek gaan testen. Naarmate de tijd vordert wordt het huidige consolidatiepatroon (symmetrische driehoek) steeds nauwer en bitcoin zal binnen 72 uur zijn richting voor de uitbraak gaan bepalen.

1 uursgrafiek | richting onbekend door neutrale 200 MA’s

Op de 1 uursgrafiek zien we goed terug hoe de koers de afgelopen dagen wat heen een weer beweegt. We worden hier eigenlijk niet veel wijzer van. Wat we wel duidelijk terug zien is de zijwaartse koersbewegingen van de afgelopen dagen (consolidatie).

De 200 MA’s zijn op dit moment neutraal en laten geen duidelijke richting zien doordat ze horizontaal bewegen. Bitcoin kan een trend niet lang genoeg volhouden om de MA’s op- of neerwaartse om te laten buigen.

We houden onze analyse van de 1 uursgrafiek om die reden eenvoudig. Handelen we onder de 200 MA’s is er een grotere kans dat ze naar beneden ombuigen en vice versa voor de positieve kant. Anders gezegd de kans op een neerwaartse uitbraak is groter als we onder de MA’s handelen. De kans op een opwaartse uitbraak wordt groter als we de komende uren boven de MA’s weten uit te komen.

Belangrijke prijsniveaus:

$39.475 – recent hoogtepunt, hier bovenuit komen betekent dat een bearish markstructuur is afgewend en kan start zijn van grotere uitbraak omhoog.

$33.350
recent dieptepunt, hieronder terecht komen betekent een bevestigde bearish markstructuur en in dit scenario kunnen we verder terug vallen richting het belangrijke supportgebied $30.000.

$40.000 – $41.000
– sterke weerstand in combinatie met de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek, wanneer bitcoin hier boven weet te komen kunnen we pas echt volledig bullish zijn.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter