Bitcoin Bodem

Bitcoin prijs veert op naar $36.700 (+7%), is er nu echt iets veranderd?

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 7% gestegen richting $36.700. Een eerste teken van leven van de bulls sinds de forse dalingen van afgelopen week. In dit artikel bespreken we hoe het voorspellen van de  bodem jouw portfolio verwoest en je beter kunt afwachten tot het moment waarop er echt iets veranderd is.

Het tweede deel zoomen we in op de recente koersontwikkelingen en mogelijke aanstaande bearish retest van het supportgebied $40.000, voordat de grotere neerwaartse trend de situatie weer volledig naar zich toe kan gaan trekken.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | probeer jij de bodem te voorspellen?

Sinds we rond 16 november de bullish trend op de daggrafiek doorbroken hebben stellen we onszelf steeds de vraag: “is er iets veranderd?” Zijn er signalen die ons vertellen dat de trend aan het wijzigen is? Al ruim twee maanden beantwoorden we deze vraag met “nee”, er is niets veranderd.

Waarom dit zo belangrijk is en waarom het voorspellen van een mogelijke bodem jouw portfolio verwoest laten we zien aan de hand van de daggrafiek. In eerdere updates hebben we besproken dat trend traders niet de exacte top of bodem proberen te voorspellen, maar in actie komen zodra de situatie veranderd.

Op 1 oktober toen we een serieuze teken van kracht zagen, namelijk het doorbreken van de 200 MA in combinatie met het belangrijke prijsniveau $45.000, was voor ons het signaal dat de situatie aan het veranderen was en dus ons instapmoment.

Het volgende moment waarop de situatie veranderde was rond 16 november. De bullish trend van de afgelopen weken werd bearish doorbroken door het vormen van een lower low. Daarnaast ging het belangrijke prijsgebied rond $60.000 verloren als support. Deze combinatie was een eerste echte teken van zwakte, het signaal dat de situatie veranderde en voor ons het uitstapmoment. We hebben dan wellicht niet de exacte bodem en exacte top weten te pakken, maar alsnog een prima trade resultaat van ruim +30% met maar weinig risico.

De vijfde potentiële bodem op rij

Zeker gezien de ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden is het besluit om rond 16 november uit te stappen een gouden zet geweest. Door onszelf de vraag te blijven stellen of er daadwerkelijk iets veranderd is, geen bodems te proberen voorspellen en geen waarde te hechten aan de wick of het percentage van een bounce, is ons tot de dag van vandaag ruim 40% aan koersdalingen bespaard gebleven. Hier ga je uiteindelijk flink van profiteren door alleen al het beschermen van jouw portfolio tijdens een bearish trend, ga je in de toekomst grotere winsten behalen!

In de afgelopen maanden zijn er zeker vier momenten geweest (zwarte kruizen) waarbij men voorspelde dat de bodem was bereikt. Maar tot op heden is geen van die bodems daadwerkelijk een bodem gebleken. Hoe zou de portfolio’s van al die personen die probeerde de bodem te voorspellen er op dit moment uitzien? Een regelrechte ramp! Dus wie zegt ons dat vandaag de dag, de vijfde potentiële bodem wel de daadwerkelijke bodem zal zijn (zwarte vraagteken)? Wij hechten geen waarde aan de recente wick en proberen niet de held uit te hangen door een mogelijke bodem te voorspellen.

Het enige wat wij willen is dat we na ruim 2 maanden de vraag: “is er iets veranderd?” eindelijk eens met “JA” te kunnen beantwoorden. Want dan kunnen wij met een zo goed als ongeschonden portfolio weer veilig instappen en maximaal profiteren!

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Om duidelijk te krijgen wanneer er daadwerkelijk iets veranderd zoomen we in op de 4 uursgrafiek.

Bitcoin 4 uursgrafiek | pijn van 35% – 40% daling bespaard gebleven

We zijn dus op zoek naar een serieuze teken van kracht op dit tijdsbestek. Dit wil zeggen dat we de bearish trend doorbroken willen zien worden, plus het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus. Er vanuit gaande dat de 200 MA’s de komende tijd verder zullen afbuigen richting het belangrijke prijsgebied $40.000 en we de trend op dit tijdsbestek definitief weten om te buigen naar bullish (higher higs + lower lows) zou het terugvorderen van het belangrijke prijsniveau $40.000 in combinatie met de 200 MA’s het eerste moment zijn waarop we kunnen zeggen dat er eindelijk echt iets veranderd is.

Dit is het moment waarop iedereen die ook alle voorgaande keren de bodem hadden voorspeld, zullen zeggen: zie je wel dat $33.000 de bodem was. Je had naar me moeten luisteren, dan had je bijna 25% lager in kunnen stappen en hier hebben ze helemaal gelijk in. Maar vergeet niet hoe de portfolio’s van die personen er op dit moment uitzien, na vier keer eerder geprobeerd te hebben de bodem te voorspellen. Laat staan hoe dit zal zijn als de recente potentiële bodem wederom helemaal niet de bodem blijkt te zijn, maar deze bijvoorbeeld rond $20.000 gevormd gaat worden.

Hoe dan ook, stel dat de recente low rond $33.000 daadwerkelijk de bodem is en we de komende periode daadwerkelijk een teken van kracht gaan zien. Dan nog is vanaf ons uitstapmoment rond 16 november tot aan het heroveren van $40.000 ons een daling van 35% bespaard gebleven. Tel hier de +30% van de periode van 1 oktober tot 16 november bij op en ik verzeker je dat jouw portfolio er echt een stuk florissanter uit ziet ten opzichte van al die personen die tegen de trend in, zonder dat er daadwerkelijk iets veranderd is, keer op keer geprobeerd hebben de bodem te voorspellen.

Uiteindelijk zal je een keer gelijk krijgen…

Wanneer we de koersontwikkelingen weglaten en enkel de 200 MA’s tonen met ons eerdere in en uitstapmoment, dan zie je in één oogopslag hoe eenvoudig het eigenlijk is. De MA’s laten ons heel duidelijk zien met wat voor situatie/trend we te maken hebben.

vanaf ons instapmoment op 1 oktober tot aan uitstapmomnet rond 16 november hebben we onszelf ook de vraag gesteld of er iets veranderd is? Het antwoord was gedurende de gehele opwaartse trend nee en in die tijd had het ook geen zin om potentiële toppen te voorspellen. Vanaf 16 november tot heden hebben we onszelf continu dezelfde vraag gesteld en nog altijd is het antwoord nee en heeft het geen zin om potentiële bodems te voorspellen.

Het maken van winst lukt niet door het keer op keer verkeerd te doen. Want zolang je maar lang genoeg probeert de bodem te voorspellen, zal je uiteindelijk een keer gelijk hebben. In ons recente voorbeeld zou je na vier keer de bodem voorspeld te hebben het wellicht de vijfde keer goed hebben.

Bij succesvol traden gaat het er juist om dat je het in de meeste gevallen wel goed doet, door pas in actie te komen wanneer er daadwerkelijk iets veranderd. Dus bij een teken van kracht gedurende een neerwaartse trend en een teken van zwakte bij een opwaartse trend en niet bij een potentiële bodem of potentiële top. Want dan zal je het uiteindelijk in vier van de vijf gevallen wel bij het rechte eind hebben!

Bitcoin 4 uursgrafiek | bearish retest $40.000 aanstaande?  

We weten nu wat we willen zien om te kunnen zeggen dat er daadwerkelijk iets veranderd is, maar hoe waarschijnlijk is dit? Conform de huidige trend en het feit dat we nog geen enkele echte teken van kracht zien, is de kans op een aanhoudende neerwaartse trend nog steeds groter dan een bullish scenario waarbij we het gebied van $40.000 weten terug te winnen.

Gezien het feit dat we de afgelopen dagen hard naar beneden zijn gegaan ligt het in lijn der verwachtingen dat we de komende uren/dagen best wat omhoog kunnen gaan klimmen. Waarbij een bearish retest van het gebied rond $39.000 – $40.000 waarschijnlijk is. Vervolgens is de kans groot dat de algehele bearish trend de situatie weer volledig naar zich toe zal trekken. Het belangrijke supportgebied $30.000 zal dan wederom een belangrijke hoofdrol gaan spelen.

Bitcoin 1 uursgrafiek | toekomstige weerstand van de 200 MA’s

Zojuist hebben we bij de 4 uursgrafiek besproken dat een bearish retest van het supportgebied $40.000 een realistisch scenario is. De reden dat ik hier bij de 4 uursgrafiek $39.000 – $40.000 van gemaakt heb komt voort uit heft feit dat wanneer we de komende uren en dagen daadwerkelijk verder omhoog weten te klimmen de 200 MA’s voor de nodige weerstand zullen gaan zorgen.

Voor ene bullish scenario willen we zien dat de weerstand van de MA’s doorbroken wordt en wordt omgezet in support. Want dit zou een voorzichtige eerste teken van kracht kunnen zijn op dit lage tijdsbestek, want uiteindelijk door zou moeten werken op de 4 uursgrafiek en uiteindelijk de daggrafiek. Maar er is nog heel wat werk aan de winkel voor de bulls om dit te bewerkstelligen.

Voor nu zou de koers de komende uren en dagen nog best wat omhoog kunnen klimmen, maar is de kans groot dat we komende periode nogmaals het belangrijke supportgebied rond $30.00 zullen gaan testen groot. In de vorige update ‘Bitcoin bear market? Niet zolang we boven de $30.000 handelen!‘ Hebben we al uitgebreid besproken dat wanneer ook hier support verloren gaat de bear market een feit is.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:

Bitcoin Chocolade Valentijn | van de lekkerste Belgische chocolade
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter