Bitcoin Update: gebroken flessen maken het meeste lawaai

Gaan de bears de genadeloze neerwaartse trend van de afgelopen maanden voorzetten? In deze update beoordelen we de laatste bullish argumenten welke nog overeind zijn gebleven. Wanneer zien we een eerste echte tekenen van kracht die ons wel vertellen dat er dit keer wel iets veranderd is?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | combinatie van twee belangrijke zaken

Je opent je twitter of ieder ander Social Media platform en ziet veel berichten als: ‘je zult arm blijven als de dip niet koopt’ of ‘Bitcoin heeft bodem bereikt’ of Bitcoin Short Squeeze aanstaande.’

Onbewust begin je dat FOMO gevoel te ontwikkelen bij het lezen van deze berichten. Je begint jezelf af te vragen, misschien sta ik hier toch wel aan de verkeerde kant? Neem even een moment rust en denk terug aan wanneer je vergelijkbare berichten met enige regelmaat voorbij hebt zien komen? Voor het eerst was dit bij $52.500, vervolgens rond $46.000, $40.000 en meest recent rond $30.000.

Focus je niet op wat anderen denken of zeggen, maar hou je vast aan je eigen strategie en gedachten. Dit is de analyse die we gedurende de hele neerwaartse trend vanaf $60.000 gehanteerd hebben. Waarbij we onszelf de vraag stelde ‘is er echt iets veranderd?’ Vanuit dit standpunt kunnen we met een grote waarschijnlijkheid aannemen dat het ook dit keer niet anders zal zijn.

De grote vraag is wanneer zien we dan wel de eerste tekenen van kracht die ons wel vertellen dat er dit keer wel iets veranderd is? Dit is een combinatie van twee zaken:
1. Zijn we erin geslaagd belangrijke prijsniveaus terug te winnen?
2. Hebben we de trend bullish weten om te buigen?

In het geval van bitcoin:

Hebben we het belangrijke prijsgebied $40.000 weten terug te vorderen? Nee.
Zijn we erin geslaagd de bearish trend op de daggrafiek bullish te doorbreken? Nee.
is het gelukt de dynamische weerstand van de 200 MA’s (4 uur), waar bijna 3 maanden lokale toppen zijn gevormd, weten terug te winnen? Nee.

Op basis waarvan zouden we ons moeten laten beïnvloeden door de berichten op Soicial Media? Omdat we een bounce hebben gezien vanaf het supportgebied $30.000? Dit is echt het minimale wat we mogen verwachten, nadat bitcoin in een aantal weken 50% van zijn waarde is kwijtgeraakt. Dit is zeker geen reden om bullish te zijn en geen enkele felicitatie waard.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Het enige andere soort van bullish argument wat we kunnen vinden op de 4 uursgrafiek is de marktstructuur. Sinds gisteren hebben we een higher low gevormd, als aanvulling op de eerder gevormde higher high. Dus technisch gezien zijn we nu ‘uptrending’ op dit tijdsbestek.

Wanneer we inzoomen op lagere tijdsbestekken, kunnen we de regio zien waar we support hebben gevonden en het bullish argument dat we zojuist hebben gemaakt volledig begrijpen, wat ons bearish argument eigenlijk alleen maar weer versterkt.

Bitcoin 1 uursgrafiek | bearish test van de grotere neerwaartse trend

Op lagere tijdsbestekken hebben we voor het grootste deel alle bullish argumenten genegeerd. We hebben simpelweg niet het minimale gezien wat we zouden kunnen definiëren als iets van kracht. Namelijk het terugwinnen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Want pas dan zou voorzetting van de opwaartse trend op de 4 uursgrafiek waarschijnlijk zijn. Bij voorzetting van de trend kunnen we ons opmaken voor het testen van weerstanden op de hogere tijdsbestekken (200 MA’s 4 uur en weerstandsgebied $40.000).

Voorlopig houden de bulls vast aan de hoop dat het supportgebied rond $35.000 (mid-range) stand houdt. Dit is dan ook precies waar we erin geslaagd zijn om een ​higher low op de 4 uursgrafiek neer te zetten, na het na het eerder creëren van een higher high.

Wanneer we het supportgebied $35.000 als support verliezen, betekent dit dat we de nog maar net neergezette bullish markstructuur, alweer bearish hebben doorbroken. Op dat moment kunnen we ons opnieuw gaan richten op de laatste back back-up die de bulls nog achter de hand hebben, om de situatie niet volledig bearish uit de hand te laten lopen. Namelijk het belangrijke supportgebied rond $30.000.

Amerikaanse FED laat rente onveranderd

In de vorige update bespraken we hoe goed de 200 MA’s op dit tijdsbestek hebben gefunctioneerd als plek waar lokale toppen en bodems weden gevormd. Om die reden hadden we de 200 MA’s al gedefinieerd als plek waar naar alle waarschijnlijkheid een lokale top gevormd zou worden.

En daar kwam gister het bericht, de Amerikaanse FED houdt de rente onveranderd. Gevolg was een bounce omhoog, waarbij we heel even boven de 200 MA’s wisten uit te komen, zie wick. Helaas was de weerstand van de MA’s te sterk en er volgde al snel een daling.

Je kunt het eigenlijk niet goed doen. Hadden we een nog sterkere sell-off gehad zou men zeggen dat het de schuld van de FED is. Wanneer we wel verder omhoog geschoten waren, dan zou men zeggen dat het hele FED gebeuren al ingeprijsd was en je voor gek verklaren dat je de niet eerder de bodem gekocht hebt. We hebben vaak genoeg gezien wat Bitcoin doet rond FOMC-vergaderingen en dat is volatiliteit, of het nu opwaarts, neerwaarts of beide is.

Het is allemaal ruis wat alleen maar afleid, focus je op het grotere geheel. Dit maakt het verschil tussen wat geld verdienen en vermogen creëren.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:

Bitcoin Chocolade Valentijn | van de lekkerste Belgische chocolade
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter