bitcoin_top_hoogtepunten

Bitcoin: Tijdelijke Top of Doorstart naar Nieuwe Hoogtepunten?

De afgelopen week heeft de koers het rustig aan gedaan met een plusje van 0.53%. Het supportgebied vlak boven de $50.000 staat centraal in de recente ontwikkelingen. Dit niveau heeft niet alleen standgehouden, maar opent ook de mogelijkheid voor de voortzetting van de huidige sterke opwaartse trend.

Terwijl sommigen de komst van een diepere correctie of een tijdelijke piek voorspellen, benaderen wij deze speculaties met de nodige voorzichtigheid en belichten we waarom later in dit artikel.

Ondertussen blijft de koers schommelen binnen een smalle prijsrange van 3,5%. Desondanks belooft deze update een diepgaande blik op de belangrijkste ontwikkelingen en potentiële scenario’s die voor ons liggen.

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop van Nederland en België!”

Bitcoin daggrafiek | Stevige Fundering Rond $50K

Laten we beginnen de daggrafiek van Bitcoin nader te bekijken. Hoewel we op het eerste gezicht weinig nieuws lijken te hebben vergeleken met vorige week, herhalen we nog maar eens hoe de grotere trend opmerkelijk bullish blijft. Dit positieve momentum benadrukt de kracht van de huidige opwaartse beweging op dit hogere tijdsbestek.

Interessant is dat het gebied dat voorheen als weerstand diende rond de $50.000, nu een solide basis van steun vormt. Het meest optimistische scenario dat we voor ogen hebben voor de nabije toekomst, is dat we vanaf dit punt kunnen doorstoten naar de all-time-high weerstandsniveau rond $59.000.

Aan de andere kant is er ook een scenario denkbaar waarbij we een diepere pullback ondergaan voordat we verder omhoog klimmen. Dit zou betekenen dat we tijdelijk onder het huidige steunniveau zouden zakken, met als doel een higher low neer te zetten. Dit scenario, hoewel schijnbaar negatief, past nog steeds binnen een bullish trend voor de middellange termijn.

Op dit moment is het echter voorbarig om harde voorspellingen te doen over een aanstaande correctie of te concluderen dat $53.000 voor nu de top zou zijn. We zullen deze punten in meer detail bespreken wanneer we de 4-uursgrafiek analyseren.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek | Zijwaartse Beweging in Krappe Range (3.5%)

Als we de 4-uursgrafiek van Bitcoin onder de loep nemen, valt op dat de koers de afgelopen tien dagen voornamelijk binnen een beperkte prijsrange heeft bewogen. Deze range is relatief smal, met slechts een verschil van 3,5% van de onder- naar de bovenkant.

Het staat vast dat er op een gegeven moment een doorbraak zal plaatsvinden uit deze prijsrange. Dit zou ergens in de komende week kunnen zijn, de week daarop, of zelfs later. Net als in de update van vorige week benadrukt, richten we ons bij een doorbraak naar boven nog steeds op de all-time-high weerstand rond de $59.000. Aan deze strategie is niets veranderd.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Toch moeten we voorbereid zijn op elke uitkomst, inclusief een mogelijke neerwaartse doorbraak. Als de koers naar beneden doorbreekt, is het aannemelijk dat deze na enige tijd de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) zal opzoeken voor een bullish her-test, zoals aangegeven door het zwarte uitroepteken in de grafiek hieronder. Dit zou ook betekenen dat de koers zijn ‘higher low’ op de daggrafiek gevonden heeft.

De cruciale prijsniveaus om in de gaten te houden bij een neerwaartse uitbraak zijn:
$48.500
$47.100
$45.250

Waarschuwing: Voorspel Geen Toppen in een Parabolische Uptrend

Laten we nogmaals benadrukken waarom het prematuur en potentieel riskant is voor je portfolio om nu al te speculeren over een mogelijke diepe terugval of een tijdelijke piek. Terugkijkend op de parabolische opwaartse trend van de laatste weken, zijn er talloze momenten geweest waarop voorspeld werd dat een forse correctie nabij was, of waarbij het advies was om short te gaan.

Echter, ondanks deze voorspellingen, hebben we geen significante terugvallen gezien tijdens deze sterke opwaartse trend. De correcties bleven beperkt tot slechts 1,5% tot 4,5%. Als ik snel tel, kom ik op ongeveer tien momenten waarop men een top en dus een grotere correctie verwachtte.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Daarom is het onverstandig om tijdens een sterke opwaartse trend te proberen de top te voorspellen, net zoals het onverstandig is om de bodem te proberen te voorspellen tijdens een neerwaartse trend. In de meeste gevallen zul je er naast zitten, en tegen de tijd dat je gelijk krijgt, heeft je portfolio al aanzienlijke schade opgelopen.

We zijn op zoek naar concrete bevestiging dat er iets fundamenteel is veranderd. Met andere woorden, we willen dat de koers daadwerkelijk iets significant anders zien doen ten opzichte van de periode hiervoor, voordat we dergelijke conclusies trekken. Dit vereist een eerste indicatie van verandering of zwakte op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 1 uurgrafiek | $50K Support als Springplank naar Recordhoogtes

Zoals we in de afgelopen tien dagen hebben gezien, wanneer de onderkant van de prijsrange wordt getest, beweegt de koers vaak naar het tegenovergestelde uiteinde, range high rond $52.500. Dit gedrag is typerend voor hoe prijsranges functioneren.

Om de parabolische uptrend voort te zetten, en daarmee het meest optimistische scenario te realiseren, willen we geen uitbraak naar beneden zien uit de prijsrange, dus niet onder de $50.770. In zo’n geval is het waarschijnlijk dat ook het steungebied net daaronder, rond de $50.000, geen stand zal houden.

Dit zou een eerste indicatie van zwakte zijn op dit lagere tijdsbestek en een teken dat een diepere correctie op komst kan zijn. Zoals eerder vermeld, zouden we in dat geval kijken naar de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek, als onderdeel van de zoektocht naar een ‘higher low’ op de daggrafiek.

Zolang het voorgaande niet gebeurd, heeft het geen zin om een grote correctie of tijdelijke top te verwachten en richten we onze onze blik vooralsnog op de all-time high weerstand rond de $59.000.


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos