bitcoin Altcoin Season

Bitcoin Ramt de $70K Grens en Altcoin Season nu heel Dichtbij

Bitcoin schrijft geschiedenis met zijn hoogste dagsluiting ooit, terwijl speculaties over mogelijke koersdoelen van $102.000 en $155.000 deze bullrun de ronde doen. Met de koers die flirt met de $70.000 grens, belichten we in deze update niet alleen de realistische verwachtingen van deze ambitieuze doelstellingen, maar ook de onmiskenbare richting van de markt: de rechter bovenhoek, zo duidelijk dat zelfs een kleuter het zou opmerken.

Terwijl we de lagere tijdsbestekken doorgronden op zoek naar cruciale steunpunten die deze sterke uptrend ondersteunen, blijven we alert. Bij een doorbreking hiervan is voorzichtigheid geboden.

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop van Nederland en België!”

Daarnaast staat Altseason op het punt van beginnen, met enkele Trending Altcoins die bij een eventuele dip onweerstaanbaar worden. Bereid je voor op een analyse waarbij elke beweging telt en elk signaal een nieuw verhaal vertelt.

Bitcoin (BTC) daggrafiek | hoogste dagsluiting in de geschiedenis

Kijkend naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin, lijkt het op het eerste gezicht misschien alsof er niet veel veranderd is. Toch hebben we deze week enkele heftige bewegingen gezien, met plotselinge dalingen die even snel weer werden goedgemaakt. Handelaren die dachten slim te zijn door short te gaan op deze dalingen, kwamen bedrogen uit. De koers herstelde zich telkens razendsnel.

Op dit moment bevindt Bitcoin zich in een consolidatiefase, net onder de recent bereikte all-time high van ongeveer $70.000. Dit is geen teken van zwakte; integendeel, het bevestigt de sterkte van de huidige trend die we al eerder in onze updates hebben besproken. Deze trend heeft de waarde van Bitcoin sinds maart 2023, toen we de belangrijke 200-daagse moving averages (MA’s) heroverden, met meer dan 200% doen stijgen.

Een mijlpaal die absoluut vermeldenswaardig is, is dat Bitcoin onlangs zijn hoogste dagsluiting ooit heeft gerealiseerd, door voor het eerst een dag te eindigen boven de $67.600. Opmerkelijk genoeg lijkt dit groot nieuws grotendeels onopgemerkt te blijven. Bovendien staat de Bitcoin gemeenschap op het punt om de symbolische $70.000-grens te doorbreken, iets wat nu als veel normaler wordt beschouwd dan bij de vorige recordhoogte in november 2021.

Koersdoelen van $102.000 en $155.000 realistisch?

Nu rijst de vraag: zijn koersdoelen van $102.000 en zelfs $155.000 realistisch voor Bitcoin?

Velen vragen mij naar mijn voorspellingen voor de toekomstige prijs van Bitcoin in deze bullrun. Hoewel het onmogelijk is om met zekerheid te zeggen hoe hoog Bitcoin kan gaan, blijven we trouw aan de trend en gebruiken we tools zoals de Fibonacci-Levels om mogelijke doelen te stellen. Deze benadering is uiteraard speculatief.

Wat we zeker weten, is dat de koersrichting omhoog wijst, richting de rechterbovenhoek van de grafiek, zonder significante weerstandsniveaus boven ons. Onze volgende doelstellingen zijn magische getallen: $102.000 gevolgd door $155.000, gebaseerd op snelle analyses met de Fibonacci-tool. En niemand kan met zekerheid zeggen dat we deze niveaus niet zullen bereiken.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Dit alles blijft relevant zolang de huidige bullish trend op lange termijn intact blijft. Ook op kortere termijn, zoals in de week-, 4-uurs-, en 1-uursgrafieken, zien we een positieve trend. We houden vooral de 1-uursgrafiek in de gaten voor signalen dat de sterke uptrend aan kracht verliest, wat kan duiden op een grotere correctie of zelfs een tijdelijke omkering van de trend. Maar tot die tijd is ons doel duidelijk: de rechter bovenhoek!

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek | sleutelrol voor de 200 MA’s

Deze week markeerde Bitcoin opnieuw een mijlpaal door de grens van $70.000 te slechten, een prestatie die niet onopgemerkt mag blijven. Echter, de reis naar deze nieuwe hoogten verliep allesbehalve soepel. Na het bereiken van dit hoogtepunt, kreeg Bitcoin te maken met een forse correctie van 5,5%, waardoor de waarde terugviel naar $66.000. Dit fenomeen van significante groei gevolgd door een aanzienlijke terugval was al eerder deze week zichtbaar, toen Bitcoin bijna 15% van haar waarde inleverde na het bereiken van de vorige recordhoogte.

Opvallend is dat de koers steun vond bij het cruciale ondersteuningsniveau tussen $59.000 en $60.000, een gebied dat we in onze eerdere analyse als bijzonder belangrijk hadden bestempeld. De 200 MA’s speelden ook een sleutelrol bij het opvangen van deze neerwaartse bewegingen, waarbij opgemerkt werd dat geen enkele uurlijkse candle onder deze trendlijn sloot (zie zwarte pijl).

De reden voor onze focus op de 200 MA’s in deze tijdsperiode wordt duidelijk uit de bijgevoegde grafiek. Sinds de prijs op 26 januari de 200 MA’s opnieuw heroverde (zwarte vlag), heeft deze lijn tijdens de daaropvolgende stijging van ruim 70% in bijna zeven weken gefungeerd als een fundamenteel steunpunt. Elke dip in deze periode werd opgevangen door de 200 MA’s.

Het is dan ook logisch dat een daadwerkelijk verlies van de 200 MA’s een significante wijziging in het gedrag van Bitcoin zou aanduiden, vergeleken met de hele voorafgaande periode. Dit zou de kans op een grotere correctie of zelfs een tijdelijke wijziging in de trend aanzienlijk verhogen. De MA’s bevinden zich momenteel rond de $65.800. Zolang we boven dit niveau blijven handelen, blijft onze analyse onveranderd, evenals onze verwachtingen: we richten ons op de rechter bovenhoek.

Nog geen Altseason maar wel een Altcoin Feestje!

We zijn officieel dan nog niet in het Altseason beland, maar er is zeker een Altcoin Feestje gaande!

Wanneer 75% van de top 50 cryptomunten beter presteert dan Bitcoin over een periode van 90 dagen, kunnen we spreken van een officieel Altcoin Seizoen. Hierbij worden Stablecoins zoals Tether niet meegerekend.

Momenteel bevindt de Altcoin Season Index zich op 65. Zodra deze 75 bereikt, is het officieel Altseason. De index wijst nu al op een sterke prestatie, wat niet verwonderlijk is gezien de indrukwekkende stijgingen van diverse Altcoins onlangs.

Een interessante bron om de ontwikkelingen rondom Altseason te volgen is de Altcoin Season Index: Is it Altseason right now?

Trending Altcoins die het Overwegen Waard Zijn bij een Dip

Mocht er binnenkort een dip plaatsvinden, zoals we die eerder deze week hebben gezien, dan zijn de Trending Altcoins bijzonder interessant om aan te schaffen. Deze munten herstellen niet alleen snel, maar vervolgen daarna vaak hun opwaartse koers zeer krachtig.

De volgende Altcoins zijn zeker de moeite waard om in de gaten te houden: SOL, GALA, PEPE, ADA, HBAR, OP, BNB, RNDR, FTM, APT en DOGE.


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos