Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin update 01/03/2019

We beginnen de nieuwe maand eigenlijk zoals we heel februari gezien hebben. Bitcoin begeeft zich wederom in een consolidatiepatroon (zie nr. 1 in grafiek).

Uitbraak consolidatiepatroon verwacht  

Zoals de afgelopen maand steeds het geval is geweest eindigt een consolidatiepatroon in een grote uitbraak voor Bitcoin. Uiteraard is ook dit keer de vraag gaan we bullish of bearish uitbreken? We gaan kijken wat we kunnen verwachten voor de komende dagen.

Zoals eigenlijk altijd in een dergelijk patroon zien we ook dit keer dat de volume afneemt. Afnemende volume is over het algemeen een indicator dat er een uitbraak aan zit te komen.

Als we kijken naar de meest recente consolidatiepatroon zien we dat Bitcoin opwaarts uitbrak om kort daarna behoorlijk weg te zakken. Bitcoin zakte weg tot onder het niveau van het oorspronkelijke patroon waar het uit wist te breken (zie nr. 2 in grafiek). De meeste verwachten gezien de huidige downtrend waar we in zitten een neerwaartse uitbraak. Daarom wil ik juist een bullish scenario onder de aandacht brengen.

Wat mij betreft wordt de kans op een opwaartse uitbraak groter wanneer steeds meer mensen een neerwaartse uitbraak verwachten. Waar het met name spannend gaat worden is wat Bitcoin gaat doen na de opwaartse uitbraak? Valt Bitcoin vervolgens weer hard naar beneden of weet Bitcoin het niveau na de uitbraak vast te houden. Heeft Bitcoin genoeg kracht om na de opwaartse uitbraak de weerstandslijn van $4.000 te doorbreken? Ik verwacht dat we komende week het antwoord zullen weten.

Tip: lees hier mijn verwachting voor Bitcoin in maart: “maart wordt de maand voor Bitcoin

Bitcoin grafiek 01 maart 2019

 

Laat een bericht achter