Maart wordt de maand voor Bitcoin

Grote kans dat volgende maand de beste maand voor Bitcoin wordt in lange tijd! We moeten nog even geduld hebben. Mijn verwachting is dat de echte trendwijziging zal plaatsvinden rond/vanaf halverwege maart. Hieronder beschrijf ik de 2 redenen waarom ik denk dat maart de maand voor Bitcoin gaat worden.

1. Einde lange termijn wedge

We komen steeds dichter bij het einde van een lange termijn wedge. De weerstandslijn van deze wedge drukt de koers van Bitcoin al ruim 1 jaar naar beneden (zie grafiek hieronder). Ik verwacht dat we medio maart een flinke uitbraak uit de wedge gaan maken, target: $7.500. Het afgelopen jaar heeft Bitcoin meerdere pogingen gedaan de weerstandslijn van deze wedge te doorbreken. Tot op de dag van vandaag is de weerstandslijn te sterk gebleken. Met een beetje extra hulp (zie punt 2) gaat Bitcoin met een explosieve uitbraak de weerstandslijn eindelijk doorbreken!

2. Fidelity lanceert Bitcoin producten 

Fidelity Investments is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Naar verluidt beheert  Fidelity van zijn klanten een vermogen van meer dan $7.2 biljoen. Het goede nieuws is dat Fidelity in maart gaat beginnen met het aanbieden van Bitcoin gerelateerde producten voor zijn klanten. Dit doen ze onder de naam Fidelity Digital Assets. Voor Fidelity is dit de eerste stap naar een langetermijnvisie om een ​​full-service platform te creëren voor het opslaan, verhandelen en onderhouden van digitale assets. Fidelity levert een volledige nieuwe dienst voor institutionele beleggers. Fidelity Digital Assets zegt met deze nieuwe dienst tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag/ behoefte van institutionele beleggers om deel te kunnen nemen in deze nieuwe opkomende beleggingscategorie.

Duw in de rug voor Bitcoin

Als dit geen bullish nieuws is weet ik het ook niet meer. Stel je eens voor dat Fidelity 1% van het totale vermogen van zijn klanten de cryptomarkt bereikt. De totale MarketCap zal dan in een keer worden verdubbeld naar $240 biljoen. Dit is precies het duwtje in de rug wat Bitcoin nodig heeft om de lange termijn weerstandslijn te kunnen doorbreken. Na de uitbraak is het eindelijk zover: we kunnen de bearmarkt waar we al ruim 1 jaar in gevangen zitten, eindelijk achter ons laten.

Ik kan niet wachten tot het half maart is!

Grafiek Bitcoin uitbraak in maart 2019

 

 

Laat een bericht achter