Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 03/03/2019

Het is een rustig weekendje geworden voor Bitcoin zonder noemenswaardige koerswijzigingen. Maar hoe lang gaat dit nog duren?

Bitcoin breakout staat voor de deur.

Het huidige patroon is een consolidatiepatroon. We zijn dit huidige patroon ingekomen vanuit een dalende koers. De verwachting is dan meestal ook dat de koers uiteindelijk neerwaarts uit het  patroon zal uitbreken. De neerwaartse trend wordt in de meeste gevallen voortgezet. Zoals je kunt zien in de grafiek hieronder kenmerkt de driehoek zich door hogere laagtepunten en lagere hoogtepunten.

Een ander argument voor een neerwaartse uitbraak zou de negatieve divergentie op de 4-uurs grafiek kunnen zijn.

Persoonlijk zie ik ook echt wel positieve dingen in de grafieken die ik uiteraard ook ga toelichten. Op dit moment wordt de koerst sterk gesteund door de EMA Ribbon. De afgelopen 3 maanden wist Bitcoin geen een moment boven deze Ribbon uit te komen. Het zou heel goed kunnen dat we de komende week steun blijven vinden op de EMA Ribbon, waardoor de koers verder omhoog kan klimmen.

De Stochastic RSI is de afgelopen dagen behoorlijk afgekoeld en begeeft zich in de lage regionen. Wat betekent dat er genoeg ruimte omhoog is, om weer te kunnen stijgen.

Als we naar de technische analyses kijken op dit moment zijn de kansen voor een op- of neerwaartse uitbraak even groot. Toch zegt mijn gevoel dat we de komende week opwaarts gaan uitbreken uit de driehoek. Vervolgens zullen we goed moeten opletten of we de weerstandslijn van $4.050 weten te doorbreken. Lukt dit niet, is de kans op een terugval groot. Zie ook de Bitcoin Update van 1 maart  2019.

Nog een fijne zondag gewenst en op naar een nieuwe uitbraak van Bitcoin komende week!

Bitcoin grafiek 03 maart 2019 bearish

 

Bitcoin grafiek 03 maart 2019 bullish

 

Laat een bericht achter