Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 04/03/2019

Bitcoin is vannacht neerwaarts uitgebroken uit het consolidatiepatroon waar we de afgelopen week in opgesloten waren. Het was geen explosieve uitbraak zoals we de laatste maanden vaker gezien hebben bij Bitcoin.

Bitcoin verloor bij zijn uitbraak in eerste instantie -2.7% van zijn waarde, wat gelijk staat aan iets meer dan $100. Het dieptepunt lag met een wick naar beneden einde van de ochtend op $3.671. Bitcoin herstelde zich snel en lijkt voor nu support te vinden net boven de $3.700 grens.

Maar waar is de volume?

Opvallend is dat de uitbraak niet gepaard ging met veel verkoopvolume. Normaal gesproken bij een neerwaartse uitbraak uit een consolidatiepatroon, zien we de verkoopvolume flink toeneemt. Vanwege het uitblijven van een echte piek in volume, bleef de uitbraak dit keer relatief beperkt met een verlies van slechts -2,7%. Betekent dit dat we de komende dagen weer snel omhoog zullen gaan? Nee, het is geen garantie dat we op korte termijn terug omhoog gaan bouncen. Sterker nog, de kans op nog een daling richting het support gebied tussen $3.600 en $3.650 is vrij groot. Wel is het voor nu positief dat we niet direct hard zijn weggezakt.

Het is nog te vroeg om te zeggen waar het de komende dagen heen zal gaan, uiteraard houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

In de huidige markt is het beste advies: blijf geduldig en handel niet niet uit angst of paniek. Hou je vast aan het vooraf gestelde plan en werk met een stop loss om risico’s en grote verliezen te beperken.

Bitcoin Update 04 maart 2019

 

Laat een bericht achter