Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update 18/03/2019

Bitcoin komt vandaag of morgen op een belangrijk beslissingspunt!

Houdt BTC stand?

Als het lukt om stand te houden boven de huidige supportlijn van $3.950 kunnen we deze week de $4.100 weerstandslijn nog wel eens overtuigend gaan doorbreken. Wanneer we vervolgens een nieuw hoogtepunt van 2019 kunnen creëren is Bitcoin echt bullish. De vraag is of we na de uitbraak van afgelopen zaterdag aan het bijtanken zijn, of is Bitcoin gefaald zijn rally voort te zetten?

Als we geen stand houden en we breken de $3.950 lijn naar beneden, zullen we waarschijnlijk de supportlijn rond $3.600 opnieuw gaan testen.

Trendkanaal of driehoek?

As we naar de grafiek hieronder kijken zien we tussen de zwarte lijnen een trend kanaal met hogere laagtepunten en hogere hoogtepunten. Op het moment dat Bitcoin de supportlijn aan de onderkant doorbreekt zullen veel handelaren tot verkoop overgaan omdat de opgaande trend wordt doorbroken.

Andersom geldt dit uiteraard ook. Als we juist de weerstandslijn aan de bovenzijde weten door te breken kunnen we nog een mooie koersstijging van BTC verwachten. Het trendkanaal is sterk omdat de koers meerdere keren zowel de boven- als onderzijde heeft geraakt (3 tot 4 keer).

Wanneer we de oranje trendlijn pakken en zwarte lijn aan de onderkant van het trendkanaal zien we een symmetrische driehoek. Een symmetrische driehoek kenmerkt zich door twee trendlijnen die ongeveer in een zelfde hoek naar elkaar toelopen (lagere toppen en hogere laagtepunten). In dit patroon zijn de Bulls en de Bearish eigenlijk in evenwicht en het is daarom bijna niet te voorspellen welke kant de koers zal uitbreken.

Is Bitcoin aan het bijtanken of is de rally ten einde? Wat denk jij?
A. Bitcoin is aan het bijtanken, we gaan stijgen.
B. Bitcon rally is ten einde, we gaan dalen.

Bitcoin grafiek 18 maart 2019

Laat een bericht achter