Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Uitbraak blijft uit

In mijn update van 26 maart (link) hebben we het gehad over het feit dat bitcoin sterk oogt. De afgelopen 2 dagen zijn voor mij een bevestiging dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Grote uitbraak bleef uit

Bitcoin heeft de driehoek waar het zich al ruim een maand in bevindt verlaten. Een echte grote uitbraak die je vaak ziet als een koers een patroon of driehoek verlaat bleef uit, toch vind ik de huidige ontwikkeling positief.

Bitcoin vindt nadat het de driehoek heeft verlaten support op de bovenkant van de driehoek waar het in zat (1). Dit is een goede uitgangspositie om het hoogste punt van 2019 €4.170 op korte termijn
(1 tot 2 weken) te gaan testen. De kans is groot dat dit niet in één keer lukt, maar dat het pas bij de tweede of derde poging lukt om een nieuw hoger hoogtepunt voor 2019 neer te zetten.

Als we naar de RSI kijken zien we dat deze zoals verwacht de afgelopen 2 dagen omhoog gekomen is en sinds vanmorgen aan het afkoelen is. De RSI vindt op dit moment support op een belangrijke lijn. Als we de afgelopen weken terug kijken zien we dat zolang de RSI boven deze lijn blijft de koersontwikkeling bullish is en zodra we onder de lijn uitkomen de koers daalt. Volume neemt af en kan een vooraankondiging zijn van een grote koersbeweging. De MACD op de 4-uurs grafiek is nog steeds bullish.

Mijn verwachting voor de komende 1-2 weken

Ik verwacht dat de koers voor de komende paar dagen zijwaarts zal bewegen rond de supportlijn van $4.000 of op de bovenkant van de driehoek. Bitcoin zal daarna een eerste poging doen richting $4.170 te kruipen en dan is het afwachten of dit in één keer gaat lukken of dat we hier 2 tot 3 pogingen voor nodig hebben.

Ik wordt er ieder geval weer helemaal blij van hoe het de afgelopen weken gaat in cryptoland! Fijne avond allemaal!

Bitcoin grafiek 28 maart 2019

 

 

Laat een bericht achter