Maandupdate maart 2019

Maart was een goede en positieve maand voor bitcoin! Op 1 maart 2019 stond de koers op $3.791 en eindigt de maand rond $4.093, een stijging van + 7.95%.

Rising Triangel

Vanaf eind februari/begin maart begeeft de koers zich in een rising-, of ascending triangel (stijgende driehoek). Een rising triangel is een bullish continuatie patroon en kenmerkt zich door gelijke toppen en steeds hogere bodems. Aangezien het een bullish patroon betreft, is de kans dat bitcoin na een periode van consolidatie uiteindelijk de driehoek opwaarts uitbreekt. Uiteraard is dit geen garantie, maar de kans op een opwaartse uitbraak kan geschat worden op circa 70%. Wanneer we daadwerkelijk opwaarts uitbreken is de kans op een nieuw hoogtepunt voor 2019 groot.

Technische indicatoren

Als we kijken naar de MACD in de grafiek zien we een bullish MACD. Zolang de blauwe lijn boven de oranje lijn blijft, zal de koers op zijn minst consolideren of stijgen. Ook zien we de laatste drie dagen in maart in het groen eindigen, nu afwachten of bitcoin deze trend de komende dagen kan voortzetten.

De RSI bevindt zich op dit moment in overbought (overgekocht) gebied. Dit wil zeggen dat volgens de 1-daags RSI bitcoin overgekocht is en dat er waarschijnlijk een kantelpunt aan zit te komen. Ook bij de RSI is een overgekochte situatie geen garantie op een dalende koers. Het kan best zo zijn dat de RSI de komende dagen nog verder in overbought gebied terecht gaat komen. Bij een zijwaartse koersbeweging  de komende dagen kan de RSI de gelegenheid geven af te koelen en het overbought gebied te verlaten, zonder dat hier grote koersdalingen voor nodig zijn.

Totale Market Cap

De totale Market Cap zit deze maand ook duidelijk in een opwaartse trend en was op 1 maart 2019: $129.708 en 31 maart 3029: $144.297. De totale Marketcap is in maart met ruim 14 biljoen dollar toegenomen, een stijging van 11.25%.
Bron: www.coinmarketcap.com

Vooruitblik

Ik verwacht dat de koers in april een nieuw hoogtepunt voor 2019 gaat noteren rond $4.250. Een nieuw hoogtepunt in april is de bevestiging dat de bearmarket waar we sinds begin 2018 in zitten, eindelijk ten einde is. Laten we hopen dat april minstens zo positief wordt als maart is geweest!

Bitcoin grafiek maart 2019

Laat een bericht achter