Bitcoin Bloeden

Bitcoin Update: bloeden gestopt? $37.000 nodig voor trendomkeer

Bitcoin bereikte afgelopen week zijn hoogste koers in één maand tijd; $41.350 en er volgt direct een flinke sell-off (-16%) en hierdoor hebben we onze kansen ook zien verschuiven. Wat moet er als eerste op de lagere tijdsbestekken gebeuren om de vooruitzichten op middellange termijn om te buigen naar bullish?

We bespreken een aantal grafieken op de lagere tijdsbestekken (4- en 1- uursgrafiek) en bespreken de mogelijke scenario’s.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

4 uursgrafiek | belangrijke prijsniveaus verloren 

Sinds het bereiken van het meest recente hoogtepunt $41.350 zijn er een aantal belangrijke prijsniveaus als support kwijtgeraakt. Naast het verliezen van de beide 200 MA’s handelen we op dit moment ook onder de POC (point of control) van $36.820.

Binnen de huidige prijsrange van $30.000 – $41.000 ligt hier de hoogste handelsvolume en dit zien we ook terug in het feit dat de koers de afgelopen weken rond de POC meerdere keren weerstand of support heeft gevonden.

Het consequent sluiten van kaarsen onder de POC is geen sterk argument om op korte termijn een flinke uitbraak uit de huidige prijsrange te verwachten. De bears hebben op dit moment duidelijk de overhand.

Bitcoin | Point of Control (POC)

Vanaf het moment dat bitcoin afgelopen dinsdag zijn higher high op $41.350 heeft neergezet wijzigde de markstructuur binnen de kortste keren van bullish naar bearish. Een lower high werd opgevolgd door een lower low, de opleving van gister betekent wederom een lower high.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

We mogen er van uitgaan dat deze neerwaartse trend zich zal voortzetten, totdat nieuwe koersontwikkelingen ons een goede reden geven hier ander over te denken. Voor nu hebben we alleen nog het supportgebied rond $34.600 dat ons kan weerhouden van een verdere terugval richting $33.600 en mogelijk zelfs de onderkant van de prijsrange, het belangrijke supportgebied van $30.000 – $31.000.

1 uursgrafiek | meer dan een bounce is nodig  

Wanneer we kijken naar de 1 uursgrafiek dan wordt het er allemaal niet veel mooier of beter van. Want ook op dit tijdsbestek zien ook vanaf het bereiken van het hoogtepunt $41.350 duidelijk een neerwaartse trend met hier een daar een aantal uren een korte onderbreking in de vorm van zijwaartse koersbewegingen.

Tot op heden zien we als we naar de grafieken kijken nog geen teken van enige kracht of een mogelijke trendomkeer. Dit wil overigens niet zeggen dat we de prijs op een bepaald moment flink kunnen zien bouncen met een flinke wick omhoog.

Voor een echte trendomkeer is er meer nodig dan een flinke bounce of een enkele higher high. Het neerzetten van een higher high is pas de eerste stap in het proces de markstructuur om te buigen naar bullish.

Belangrijke stap om de situatie om te buigen naar bullish is het terugwinnen van het gebied $37.000 als support, samen met de 200 MA’s. Wanneer dit scenario zich voordoet zal de markstructuur op de 4 uursgrafiek ook zijn omgebogen naar bullish, een voorzetting van de uptrend lijkt vanaf dit moment een stuk waarschijnlijker.

Tot die tijd is het simpelweg niet te zeggen waar het huidige bloeden zal gaan stoppen. Het kan zijn dat bitcoin op dit moment bezig is zijn lokale bodem te vormen, maar een verdere beweging richting $33.600 en in het meest bearish scenario richting de $30.000 is zeker niet ondenkbaar.

Belangrijke prijsniveaus komende week:

  • $34.600 belangrijk support om verdere daling te voorkomen
  • $33.600 en $30.000 in geval van bearish voorzetting
  • $37.000 is samen met de 200 MA’s (1 uur) cruciaal voor nieuwe uptrend
  • Prijsrange $30.000 – $41.000 een uitbraak uit de huidige range zal richting middellange termijn bepalen.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter