Bitcoin correctie

Bitcoin Update: Gezonde correctie of gevaar op de loer?

Na een rustige periode van 9 dagen heeft bitcoin deze week eindelijk weer wat prijsactie laten zien. De verwachte correctie heeft afgelopen donderdag plaatsgevonden en de grote vraag is natuurlijk hoe nu verder? Blijft het bij een gezonde correctie en zal bitcoin zijn uptrend verder voortzetten? Of is er meer aan de hand? We bekijken de verschillende scenario’s zodat jij goed voorbereid de nieuwe week in gaat!

DOE MEE & WIN! | Bitcoin On The Wall | t.w.v. €125,- | KLIK HIER

De huidige stand van zaken

In onderstaande grafiek is in één oogopslag te zien hoe we er op dit moment voor staan. Sinds het recente hoogtepunt van 1 juni (rond $10.400) heeft bitcoin afgelopen week een lager hoogtepunt neergezet. Aan de onderkant zien we dat bitcoin sinds 11 mei steeds hogere laagtepunten weet te realiseren. Bitcoin zal komende week een besluit moeten nemen welke kant het op wil gaan. Blijft het bij een gezonde correctie of zijn de bulls aan het wankelen gebracht?

Er zijn twee belangrijke gebieden die we de komende week in de gaten moeten houden. Aan de onderkant het supportgebied van $9.000 – $9.200 (groende box) en aan de bovenkant het weerstandsgebied van $9.850 – $10.000 (rode box).

Bitcoin dag grafiek

Correctie onder de loep

Afgelopen donderdag vond de verwachte correctie plaats. De koers zakte van het hoogste tot aan het laagste punt met ruim -9% (rode candle in grafiek). Zoals in de vorige update besproken vond bitcoin inderdaad support exact in het supportgebied net boven de $9.000.

De bears zijn er in geslaagd om tijdens de correctie de 20 SMA lijn te veroveren. De Bulls slaagde op hun beurt er niet in om in de twee dagen die volgde, de 20 SMA lijn weer te heroveren, een ‘bearish retest’ dus.

Drie weken geleden hebben we een vergelijkbare situatie gezien, zie blauwe cirkels in grafiek. Nadat de koers onder de 20 SMA uitkwam, slaagde de bulls er in de twee daaropvolgende dagen ook niet in om de 20 SMA te heroveren. Uiteindelijk volgde er op de derde dag nog een beweging naar beneden. Vandaag is het de derde dag en een vergelijkbare beweging als toen, zal de koers richting $8.800 gaan duwen.

Bitcoin correctie

Opvallende overeenkomsten met april

Het eerste trendkanaal die eind maart begon is op 29 april naar boven uitgebroken. Interessant om te zien is dat de koersontwikkelingen van toen veel overeenkomsten hebben met de huidige situatie, zie zwarte pijlen in grafiek hieronder.

In april testte de koers de onderkant van het trendkanaal en hield met succes stand, zie linker zwarte pijl in grafiek. Na een aantal dagen van consolidatie volgde bitcoin uiteindelijk weer zijn weg omhoog. Wanneer een vergelijkbaar scenario zich de komende dagen weet te herhalen zal bitcoin het weerstandsgebied van $10.000 doorbreken, gevolgd door een aantal dagen van prijsconsolidatie om uiteindelijk het trendkanaal te verlaten. Een reëel target in dit scenario is een koers van boven de $11.500. Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het is wel degelijk een scenario om rekening meet te houden.

Bitcoin trendkanaal

Voor komende week

Zolang de koers zich tussen het supportgebied en het weerstandsgebied bevindt zitten we in niemandsland en is het verstandig ‘de kat uit de boom’ te blijven kijken totdat bitcoin een beslissing neemt welke kant het op wilt gaan.

Bearish scenario:
Op het moment dat het support gebied (groene box) geen stand weet te houden is er nog één lijn die redding kan brengen, namelijk $8.800. Mocht ook deze lijn geen stand houden dan moeten we serieus rekening gaan houden met een periode van verdere prijsdalingen.

Bullish scenario:
Wanneer de koers de komende week besluit zijn opwaartse trend weer op te pakken is het weerstandsgebied (rode box) de eerste uitdaging die bitcoin te wachten staat. Wanneer bitcoin (eindelijk) met succes het weerstandsgebied weet te doorbreken ligt de weg richting $11.500 en hoger helemaal open.

Grafiek Bitcoin

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

 

Laat een bericht achter