Spannend Bitcoin

Bitcoin Update: Het wordt ongekend spannend!

Al weken zien we weinig prijsactie voor bitcoin, tel hier het steeds verder afnemende handelsvolume bij op en je weet wat ons te wachten staat… Het lukt bitcoin sinds september 2019 maar niet om door het weerstandsgebied vlak boven de $10.000 grens heen te breken. Ook deze week mislukte een nieuwe poging. Gaat het binnenkort dan eindelijk lukken? Of krijgen we eerst te maken met een ‘gezonde’ correctie? Dit en nog veel meer in een nieuwe Bitcoin Update bomvol grafieken!

“Deze zomer nog een koers van $18.000, bitcoin doet het historisch gezien erg goed in juni en juli!”

Bitcoin nadert belangrijk beslissingspunt

Binnen nu en twee weken zal bitcoin zijn vervolg pad moeten bepalen. Sinds het dieptepunt in maart is de koers in een uptrend terecht gekomen. Afgelopen maandag zette bitcoin eindelijk weer een higher-high neer van $10.434, dit is een stijging van maar liefst 171% vanaf het dieptepunt in maart. Zolang de opwaartse trendlijn stand houdt (zie grafiek), kunnen we binnenkort weer een gevecht verwachten met het weerstandsgebied $10.000 – $10.200 (blauwe zone). Mocht bitcoin deze maand nog hier doorheen weten te breken, staat ons deze zomer een koers van $18.000 te wachten.  Dit klinkt misschien erg onwaarschijnlijk maar bitcoin doet het historisch gezien erg goed in de maanden juni en juli.

Wanneer de opwaartse trendlijn geen stand houdt, is het supportgebied $8.200 – $8.000 (oranje zone) een belangrijk gebied om in de gaten te houden. Er liggen nogal wat supportgebieden onder ons, waar we later dieper op in zullen gaan.

Bitcoin Grafiek Dag

DOE MEE & WIN! | Bitcoin On The Wall | t.w.v. €125,- | KLIK HIER

Fake-out uit symmetrische driehoek

Bij de uitbraak uit de symmetrische driehoek leek het er heel even op dat dat bitcoin op weg was om het weerstandsgebied van $10.000 – $10.200 eindelijk te doorbreken. Helaas eindige de break-out, door een Bart Simpson patroon, in een fake-out.

In de grafiek hieronder zie je hoe de koers wist uit te breken uit de driehoek en tevens terug wist te komen in het trendkanaal waar we het de afgelopen weken al vaker over gehad hebben. Al vrij snel na de break-out, zakte de koers weer terug in de driehoek.

Bitcoin Grafiek Weerstand & Support

Wanneer we inzoomen op het moment van de fake-out op de 30 minuten grafiek zie je het beruchte Bart Simpson patroon direct. Om er zeker van te zijn is Bart zelf ook aan de grafiek toegevoegd. Meer informatie over dit beruchte patroon vind je hier: Bart Simpson patroon uitgelegd.

Bitcoin - Bart Simpson Patroon

“Bitcoin dominantie in een neerwaartse trend, goed nieuws voor Altcoins!”

Moving Averages en Fibonacci retracement levels zorgen voor sterk support

De afgelopen maanden heeft bitcoin een geweldige rally neergezet van +171%. Een ‘gezonde’ correctie binnenkort zou absoluut niet vreemd zijn. Sterker nog een correctie op korte termijn zou voor de langere termijn goed zijn.

De bears zullen echt alles uit de kast moeten halen om een correctie mogelijk te maken, want er liggen tal van sterke supportlijnen en supportgebieden onder ons. In de grafiek hieronder zie je een aantal Moving Averages  (voortschrijdende gemiddelden) die vlak onder ons liggen. Met name de 350 SMA rond $8.840 zal als eerste een belangrijke rol gaan spelen.

Bitcoin Moving Averages

In onderstaande grafiek zie je de verschillende Fibonacci levels gemeten vanaf het dieptepunt in maart. Het eerste level dat we bij een correctie tegen komen is de Fib. 0236 rond $ 8.879. Opvallend is dat deze nagenoeg overeenkomst met de 50 SMA ($8.883) en 350 SMA ($8.840). Ook het volgende Fibonacci level 0.382 ($7.923) komt weer overeen met een Moving Avarage, namelijk die van de 100 SMA ($7.923)

Bitcoin - Fibonacci Levels

Nog één dan, in de grafiek hieronder wederom Fibonacci levels, dit keer gemeten vanaf het hoogtepunt $13.874 naar het dieptepunt in maart. Fibonacci level 0.618 komt overeen met $10.041 waar het bitcoin maar niet lukt om echt doorheen te breken. Fibonacci level 0.5 komt weer overeen met $8.857.

Bitcoin Fibonacci Levels

Kortom, bij een correctie zijn er twee belangrijke support gebieden die we in de gaten moeten houden. Het gebied rond $8.800 en het gebied rond $7.900. Mochten we hier geen support vinden dan kunnen we zomaar terug vallen richting $6.379 (Fib 0.618). Maar zoals gezegd de bears zullen echt alles uit de kast moeten halen om hier doorheen te kunnen breken.

Bitcoin Dominantie in neerwaartse trend

Richting de halving zat de Bitcoin Dominantie nog behoorlijk in de lift en brak 10 dagen voor de halving opwaarts uit de gevormde driehoek (licht blauwe lijnen). Vijf dagen voor de halving tikte de dominantie bijna de 69% aan, Altcoins hadden het in deze periode zwaar te voortduren.

Vlak na de de halving is de bitcoin dominantie duidelijk in een neerwaartse trend terecht gekomen (rode lijn). Een eerste supportgebied rond 66,5% hield na een eerste bounce geen stand. Het volgende supportgebied is het gebied tussen 65.5% en 65.2%. Het betreft geen heel sterk supportgebied en mijn verwachting is dan ook de bitcoin dominantie de komende weken verder zal zakken richting 64.25%. Dit is goed nieuws voor de Altcoins, zeker wanneer de dominantie ook hier geen support vindt. Er is echter wel één scenario waar we rekening mee moeten houden. Wanneer de bitcoin koers door het weerstandsgebied van $10.000 – $10.200 heen weet te breken kan de dominantie weer behoorlijk wat terrein heroveren.

Bitcoin Dominantie

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

 

Margin Traders

Laat een bericht achter