Bitcoin Update: in afwachting van een beslissing

Bitcoin beweegt de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts en test op het moment van schrijven support rond $29.000.

We bekijken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken waar we de komende dagen op letten voor een mogelijke eerste teken van kracht.

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: Tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin weekgrafiek | de trend is de trend en support is support

We beginnen kort met een blik op de weekgrafiek. In de vorige update hebben we de bearish prijsdoelen onder ons gedefinieerd.

Op dit moment schommelen we rond het supportgebied van $29.000 en vlak boven de openingskoers van 2021. Mocht hier support verloren gaan dan zijn de beide MA’s het volgende prijsniveau om in de gaten te houden. De 200 EMA rond $27.000 en de 200 MA rond $22.000.

Kijken we nog verder omlaag dan is het gebied rond $13.800 het volgende belangrijke supportgebied op de weekgrafiek. Al achten we de kans dat we zo diep terug gaan vallen niet heel groot.

De 200 EMA hebben we vorige week al getest zien worden en besproken dat dit vanuit een investeringsoogpunt het eerste mooie instapmoment is. Betekent dit dat we nu ineens bullish zijn? Zeker niet! De trend is de trend en support is support, uiteindelijk zal één van de twee doorbroken gaan worden.

We zoomen in op de lagere tijdsbestekken om te beoordelen of er al een voorzichtige teken van kracht zichtbaar zijn of wat we op zijn minst willen zien om voor op de kortere termijn iets positiever te kunnen zijn.

Bitcoin 2 uursgrafiek | 16% verwijderd van bullish argument

De afgelopen weken pakken we de 2 uursgrafiek er regelmatig bij, omdat deze vanaf begin april de trend goed weergeven. Vanaf het moment dat we op 6 april onder de MA’s uitkwamen hebben ze consequent als weerstand gediend waar lokale toppen (lower highs) werden gevormd.

Om die reden hebben we gezegd dat het terugwinnen van deze voortschrijdende gemiddelde een serieuze teken van kracht zou zijn. We doen in dit geval na ruim zes weken iets significants anders. De 200 MA’s hellen nog altijd sterk naar beneden en begeven zich inmiddels onder onze voormalige range low $34.000.

Voor een serieuze teken van kracht is een stijging van ruim 16% nodig om boven de MA’s uit te komen We zoomen verder in op de 1 uursgrafiek in een poging om eerder een eerste voorzichtige teken van kracht waar te kunnen nemen.

Bitcoin 1 uursgrafiek | maximale bounce potentie bereikt

We gaan door met dezelfde analyse op de 1 uursgrafiek die we ook in de vorige update hebben  toegepast. Mocht je de update gemist hebben lees hem vooral terug, of om je geheugen op te frissen.

Korte samenvatting: we zeiden dat zolang we nog onder de 200MA’s handelden we er niet vanuit gaan dat we op korte termijn de 200 MA’s (2 uur) gaan opzoeken. Daarnaast hebben we gezegd dat de bounce vanaf de wekelijkse 200 EMA ons waarschijnlijk niet veel verder zal brengen dan de 200 MA’s op dit tijdsbestek, voordat we opnieuw voortzetting van de trend naar beneden konden verwachten.

De 200 MA’s hellen nog altijd sterk naar beneden en vloeien inmiddels redelijk samen met het supportgebied $29.000 – $30.000.

Pas wanneer we de 200MA’s weten terug te winnen, hiervoor is een stijging van 6,5% nodig, zou dit kunnen rechtvaardigen dat we een veel grotere beweging omhoog verwachten richting de 200 MA’s (2 uur). Maar tot op heden fungeren de MA’s als belangrijke trendweerstand.

Bitcoin 15-minuten grafiek | geen trend, gevolg prijsrange

De 2- en 1-uurs MA’s zijn tot dusver netjes gerespecteerd,  maar dit kunnen we niet zeggen over de MA’s op dit lage tijdsbestek.

Over het algemeen is de nieuwe trend op dit tijdsbestek dat er geen trend is. Met als gevolg dat we een prijsrange lijken te vormen. Wanneer prijsactie er uiteindelijk in slaagt om zich aan één van beide kanten uit te breken en afstand weet te nemen, kunnen we beginnen met het maken van aannames van een trend in diezelfde richting.

Als ze onder de prijsrange uitkomen hebben de 200MA’s (1 uur) de koers definitief afgewezen en fungeerden ze als lokale trendweerstand tegen de algehele neerwaartse trend.

Wanneer we boven de prijsrange weten uit te komen, winnen we de 200MA’s (1 uur) terug en krijgen we potentieel een grotere opwaartse beweging richting hogere tijdsbestektrendweerstanden.

Voorlopig wachten we af!

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Condoom | Hot Sex & Bitcoin

Bitcoin Summer Sale 2022
 

Laat een bericht achter