Bitcoin gaat trend voor middellange termijn binnen 72 uur bepalen

Bitcoin Update: bearish retest of reclaim $29.000 – $30.000?

Bitcoin doet wat het wel vaker doet in het weekend en dat is vrij weinig. In de afgelopen 24 uur is de koers nagenoeg onveranderd. We bewegen zijwaarts in het belangrijke gebied $29.000 – $30.000. Gaat het om een bearish retest of slagen we erin dit gebied terug te winnen?

De trend op hogere tijdsbestekken is duidelijk neerwaarts. Op de lagere tijdsbestekken is de trend dat we geen trend hebben en zijwaarts bewegen binnen een prijsrange. De richting van de uitbraak uit de range zal ook de richting van de nieuwe trend bepalen.

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: Tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin weekgrafiek | 200 EMA historisch belangrijk support

Bearish retest van het gebied $29.000 – $30.000 of krijgen we een break-out + reclaim gevolgd door een verdere stijging? We gaan in de update inzoomen op de lagere tijdsbestekken om hier een beter beeld bij te krijgen, zodat we tijdig kunnen inspelen op koersontwikkelingen aan het begin van de nieuwe week.

Voor wat betreft de weekgrafiek hebben we vorige week de 200 EMA reeds getest als support met een wick van maar liefst 23%. De 200 EMA is historisch gezien belangrijk support waarbij in recente bearmarkten een bodem werd gevormd. Er volgde nadat de 200 EMA werd getest als support een nieuwe cyclus van maanden met koersstijgingen, een nieuwe bullmarkt.

Zoals ook besproken in de vorige update is het om die reden logisch om rond de 200 EMA in te stappen. Je koopt namelijk een asset welke al ruim tien jaar flinke stijgingen laat zien. Dus als je meer bitcoin wil bezitten dan historisch belangrijk support het moment om dit te doen. Betekent dit dat we bullish zijn?

Belangrijke supportgebieden onder ons…

Nee, we kopen bitcoin op belangrijk support en zijn bereid dit voor de lange termijn vast te houden (jaren). Het feit dat we de 200 EMA hebben getest en een flinke wick van 23% hebben gezien betekent niets en is ook geen garantie dat dit daadwerkelijk de bodem was. Support heeft enkel gedaan wat we van support verwachten.

We hebben de laatste maanden te maken met een overduidelijke neerwaartse trend op de hogere tijdsbestekken en op dit moment is er niets te vinden wat duidt op een definitieve bodem van de huidige bearmarkt of iets van een meer tijdelijke bodem.

Mochten we de komende weken onder de 200 EMA terecht gaan komen dan zullen we met dezelfde mindset zoals zojuist besproken meer bitcoin aan onze portfolio toevoegen op belangrijke supportgebieden op hogere tijdsbestekken. Dus vanuit een investeringsoogpunt voor de lange termijn.

Belangrijke supportgebieden onder ons zijn de 200 MA rond $22.000 en vervolgens het supportgebied rond $13.000. Tussen de 200 MA en de $13.000 is op dit hogere tijdsbestek eigenlijk geen relevante prijsactie te vinden, een wit leeg gebied.

Bitcoin daggrafiek | tijdelijke bodem of verder omlaag?

We handelen op dit moment, nadat we de 200 EMA (week) hebben getest als support,  in het belangrijke wekelijkse supportgebied van $29.000 – $30.000. Gaat het om een bearish retest of slagen we erin om dit gebied terug te winnen als support?

In het geval van een bearish retest van voormalig support betekent dit dat de huidige neerwaartse trend op de hogere tijdsbestekken aanhoudt en we gewoon verder naar beneden zullen gaan richting het volgende supportgebied. We hebben het dan over de 200 MA (week) rond $22.000, zoals zojuist besproken.

Wanneer we erin slagen boven het gebied $29.000 – $30.000 uit te komen en deze succesvol om te zetten in support dan vergoot dit de kans aanzienlijk dat het testen van de 200 EMA op zijn minst een tijdelijke bodem betreft en we op korte termijn weer wat koersstijgingen gaan zien.

Bitcoin 4 uursgrafiek | richting uitbraak 50/50 of 60/40?

We hebben maar een paar seconde nodig om te kunnen zien wat de trend is op de 4 uursgrafiek, deze is namelijk zijwaarts. We handelen zijwaarts in een prijsrange met $28.900 aan de onderkant (range low) en $30.800 aan de bovenkant (range high). Een uitbraak uit de huidige range bepaald naar alle waarschijnlijkheid ook de richting voor de komende periode.

Je zou kunnen zeggen dat de kans op een opwaartse of neerwaartse uitbraak 50% is. Maar in de huidige situatie is de kans op een neerwaartse uitbraak net iets groter, zeg 60% kans op een neerwaartse uitbraak en 40% kans op een opwaartse uitbraak. Dit omdat het niet onlogisch zou zijn dat de huidige neerwaartse trend de situatie, na een korte pauze, weer volledig naar zich toe gaat trekken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | prijsrange-analyse perfect uitgespeeld

De 200 MA’s op dit tijdbestek vloeien redelijk samen met het midden van de huidige prijsrange rond $29.900 (stippellijn). Het heroveren van de 200 MA’s vergoot de kans op verdere stijging richting range high $31.800 aanzienlijk. Vanaf de huidige koers is dit een stijging van 2.3%.

Zoals gezegd zal de richting van de uitbraak uit de range naar alle waarschijnlijkheid ook de richting van de nieuwe trend, in ieder geval op korte termijn, bepalen. Voor het bereiken van range high is een stijging van 4.7% nodig en range high ligt circa 1,7% onder ons.

Onze prijsrange-analyse, van range low naar range high en andersom, heeft tot op heden perfect uitgespeeld. Binnen de huidige prijsrange van 6,5% gemeten vanaf range low hebben we te maken met kleinere lokale trends, Waarbij iedere test van range low consequent heeft geleid tot het testen van range high en andersom.

Maar de huidige trend op dit tijdsbestek is toch echt dat er geen trend is en we gewoon zijwaarts bewegen, terwijl de macro trend sterk bearish is. We wachten de komende dagen rustig af in welke richting de huidige range zal uitbreken en we met meer waarschijnlijkheid kunnen zeggen welke richting we na de huidige zijwaartse prijsactie op zullen gaan. We zijn bereid een potentiële stijging van circa 5% aan ons voorbij te laten gaan.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Condoom | Hot Sex & Bitcoin

Bitcoin Summer Sale 2022

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter