Bitcoin Bodem

Bitcoin Update: is de bodem nu eindelijk bereikt?

De afgelopen weken zit bitcoin overduidelijk in een downtrend en hebben we de koers 18% zien dalen. Gisteren zagen we eindelijk weer een teken van leven van de Bulls. Is de bodem inmiddels bereikt of houdt de huidige trend aan? In deze update bespreken we de verschillende scenario’s en belangrijke prijsniveaus die kunnen duidden op een trendwijziging.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin daggrafiek | de trend is bearish 

De weekgrafiek slaan we in deze update over, het is algemeen bekend dat de weekgrafiek nog altijd bullish is. Er is ook heel wat voor nodig om voordat we hier een trendwijziging zullen gaan zien. De combinatie van een bullish markstructuur op de weekgrafiek en op de daggrafiek heeft in de afgelopen maanden gezorgd voor de nodige prijsontdekking met nieuwe hoogtepunten. Aan deze trend lijkt voor nu een einde te zijn gekomen wanneer we gaan kijken naar de daggrafiek.

Voor het eerst in maanden zien we dat de markstructuur op de daggrafiek is gewijzigd van bullish naar bearish. Deze trendwijziging is inmiddels ook bevestigd door het vormen van een higher low opgevolgd door een lower low. Dit betekent dat de huidige trend impliceert dat de kans groot is dat er een lower high zal volgen. Zolang bitcoin er niet in slaagt deze trend te doorbreken volgt er ook weer een lower high. In de grafiek is dit scenario uitgestippeld met de oranje stippellijn.

Bitcoin daggrafiek | belangrijke trendwijziging
Bitcoin daggrafiek | belangrijke trendwijziging

Einde bullmarkt?

Betekent dit ook het einde van de huidige bullmarkt? Nee! De laatste keer dat we een trendwijziging hebben gezien is aan het begin van dit jaar. De prijsontwikkelingen van toen zijn uitgestippeld door de paarse stippellijn. Gedurende deze downtrend hebben we een correctie gezien van -33%, iets wat niet ongebruikelijk is in een bullmarkt. Opvallend is dat zodra bitcoin er in slaagt de trend te doorbreken, door het vormen van een higher low (zie paarse !), in de weken erna de koers met 100% wist te stijgen.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Wat we nu willen gaan zien op de daggrafiek is dat bitcoin er wederom in slaagt de huidige bearish markstructuur te doorbreken door het vormen van een higher low, die wordt opgevolgd door een higher high. Want in de huidige bullmarkt zou dit zomaar het startsein kunnen zijn van wederom een flinke beweging omhoog van 100% of meer.

Een higher high zou gevormd moeten worden boven de $57.500 en een lower low wordt gevormd wanneer de koers onder de $50.350 uitkomt.

Bitcoin daggrafiek | belangrijke trendwijziging
Bitcoin daggrafiek | belangrijke trendwijziging

Bitcoin 4 uur | slechts één bullish argument

Het enige bullish argument wat we kunnen vinden op de 4 uurs grafiek is dat bitcoin erin is geslaagd de 200 MA en EMA te heroveren. Begin maart hebben we een vergelijkbaar dipje gezien toen de koers ook even onder de beide MA’s uitkwam. In de periode daarna slaagde bitcoin erin om zijn uptrend te hervatten en dit resulteerde uiteindelijk in een nieuw all-time-high.

Maar er is ook een andere kant, de marktstructuur op dit tijdsbestek is bearish. De koers heeft de afgelopen week constant lower highs en lower lows gevormd. Wanneer bitcoin zijn huidige downtrend volgt zou dit betekenen dat er wederom een lower high in de maak is. Wanneer deze vervolgens wordt opgevolgd door een lower low en we dus weer onder de MA’s uitkomen is het bullish argument van hiervoor weer van tafel.

Bitcoin 4 uur | slechts één bullish argument
Bitcoin 4 uur | slechts één bullish argument

Bitcoin 1 uur | Lokale top?

We zien op dit tijdsbestek duidelijk een uptrend en op dit moment ondervindt de koers weerstand bij de 200 EMA, welke overeenkomt met ons weerstandsgebied rond $55.000. Bitcoin moet op dit tijdsbestek de beide MA’s gaan heroveren, want slaagt bitcoin hier niet in betekent dit wederom een lokale top.

In de grafiek zie je bij de zwarte kruizen de lokale toppen van bitcoin en de koersdalingen die volgde toen de koers niet door de MA’s wist heen te breken. Voor een bullish scenario op korte termijn is het om die reden ongelooflijk belangrijk dat bitcoin de MA’s weet te heroveren. Hou dit de komende uren/dagen dus goed in de gaten te houden.

Bitcoin 1 uur | Lokale top?
Bitcoin 1 uur | Lokale top?

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter