Nog één laatste horde op weg naar nieuw hoogtepunt

Bitcoin is er vandaag niet in geslaagd het weerstandsgebied rond $59.900 te doorbreken. De daggrafiek laat ons zien dat we nog niet uit de gevarenzone zijn, terwijl de grafieken op lagere tijdsbestekken er een stuk bullisher uit zien. We bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin Dag | enige voorzichtigheid geboden

Ondanks het feit dat we de laatste dagen te maken hebben met een duidelijke uptrend zijn we nog niet uit de gevarenzone. De markstructuur op de daggrafiek is nog altijd bearish. Wat we nu willen zien is een higher high boven de $60.166 en/of in ieder geval een higher low boven de $50.379. Want dit zou een bevestiging zijn van een gewijzigde markstructuur van bearish naar bullish. De kans op nieuwe all-time-highs wordt dan aanzienlijk groter.

Tot die tijd is enige voorzichtigheid geboden, want als de huidige bearish markstructuur aanhoudt impliceert de trend dat er een lower high gevormd wordt gevold door een lower low onder de $50.379. Iets om in het achterhoofd te houden zolang we nog geen definitieve structuurwijziging hebben gezien.

Bitcoin Dag | enige voorzichtigheid geboden

Bitcoin 4 uur | $59.900 is cruciaal prijsniveau om te verslaan

Vandaag hebben we gezien dat het weerstandsgebied rond $59.900 ook echt fungeerde als weerstand. De koers is midden in dit gebied afgewezen (bearish retest) en deed in korte tijd een flinke stap terug. Aan de andere kant zien we dat het supportgebied rond $57.000 ook echt als support fungeerde en de koersdaling hier met een wick netjes werd opgevangen (bullish retest). Wat mij betreft nog geen teken van zwakte zolang de $57.000 stand houdt.

We handelen op dit tijdsbestek nog altijd in een bullish markstructuur. Bitcoin creëert consequent higher highs en higher lows. Hoewel de wick van vanmiddag enigszins als gelijke low gezien kan worden. Maar zolang we geen definitieve breuk in de huidige markstructuur zien, is het aannemelijk dat bitcoin de komende dagen een nieuwe poging gaat doen om het weerstandsgebied van $59.900 alsnog te doorbreken. Dit is het laatste weerstandsgebied op weg naar een nieuw all-time-high en ons eerste langere termijn prijsdoel van $63.605.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Het verliezen van het supportgebied van $57.000 zou een eerste teken kunnen zijn van een aanstaande structuur wijziging op dit tijdsbestek. Het gebied rond $55.000 is dan het volgende supportgebied om in de gaten te houden. Mochten we nog verder wegzakken en een lower low neerzetten op de daggrafiek, dus onder de $50.379 dan wordt de kans op een nieuw all-time-high op korte termijn erg klein.

Bitcoin 1 uur | 200 MA’s geven richting

Wat direct opvalt als we naar de 1 uur grafiek kijken is hoe de belangrijke prijsniveaus gerespecteerd worden. Recent zijn we uitgebroken boven de beide 200 MA’s gevold door een bullish retest, die mooi samenviel met het supportgebied rond $55.000. Een belangrijke wijziging wanneer we kijken naar recente prijsactie! Het doorbreken van de MA’s inclusief een succesvolle retest geeft een duidelijk beeld over de markstructuur waar we op dit moment mee te maken hebben.

Bitcoin 1 uur | 200 MA’s geven richting

Het is dus positief om te zien dat de koers tijdens de sell-off vanmiddag support heeft gevonden rond het supportgebied $57.000 en nog boven de beide MA’s. Want zolang we ons op dit tijdsbestek boven de MA’s begeven ligt een uptrend nog altijd het meest voor de hand. We weten nu ook dat we waakzaam moeten zijn wanneer we onder de MA’s uitkomen, gevolgd door een bearish retest.

 

Laat een bericht achter