Bitcoin Update: met de trap omhoog en met de lift naar beneden? 

Bitcoin dreigt zijn nog maar net ingezette bullish trend op de lagere tijdsbestekken alweer volledig te verliezen. Gaat de grotere bearish trend de marktsituatie weer volledig naar zich toe trekken de komende dagen?

We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en sluiten af met zowel een bearish als een bullish domino-effect analyse.

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Valentijn Chocolade

Bitcoin daggrafiek | vind jij het eruitzien als een bodem?

Sinds we half november in een neerwaartse trend terecht zijn gekomen stellen we onszelf de vraag ‘is er iets veranderd?’ Na bijna 3 maanden is ook vandaag de dag het antwoord nog altijd overduidelijk ‘nee, er is niets veranderd’.

We zijn er niet in geslaagd de huidige bearish trend bullish te doorbreken en het belangrijke prijsniveaus rond $40.000 terug te winnen. Dus hoe groot is de kans dat de recente low $32.917 ook daadwerkelijk de bodem was? Diegene die er nu van overtuigd zijn dat dit de bodem was, waren dit eerder ook. Namelijk rond $40.000, na de mega wick ($42.000) en waarschijnlijk ook rond de $53.000 (gele cirkels).

Dus tot het moment dat we echts iets significants zien veranderen gaan we er niet vanuit dat de recente low op de daggrafiek daadwerkelijk de bodem is. De huidige trend impliceert nog altijd dat na de hoogstwaarschijnlijk recent gevormde lower high er een lower low zal volgen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | bullish trend alweer doorbroken

De bullish trend lijkt vandaag na een week bearish te zijn doorbroken, doordat we onder de recente low van $36.632 terecht zijn gekomen. We gingen er vanuit dat de bullish trend van de afgelopen week zou leiden tot een test van de hogere weerstanden (weerstandsgebied rond $40.000 en de 200 MA’s) net zoals eind december (zie !). Echter op nog geen 2% na zijn we hier niet in geslaagd.

Enkel wanneer de wick onder de recente low slechts een tijdelijke afwijking zou zijn, zouden we wellicht in een tweede poging alsnog hogere weerstanden kunnen gaan testen. Maar het doorbreken van de bullish trend op dit tijdsbestek impliceert dat we de lower high waar we op de daggrafiek naar op zoek waren, zomaar al gevonden kunnen hebben. Zoals zojuist benoemd bij de daggrafiek betekent dit dat we er nu rekening mee moeten houden dat bitcoin op zoek zal gaan naar zijn lower low. Of de lagere tijdsbestekken zouden voor die tijd de een serieuze teken van kracht moeten gaan tonen. Tot die tijd gaan we, zoals we de afgelopen drie maanden hebben gedaan, er vanuit dat de grotere neerwaartse trend wederom prioriteit krijgt.

Heb jij al gestemd? De Cryptocurrency Verkiezingen 2021-2022!

Een echte teken van kracht en het moment waarop we kunnen zeggen, dit keer is er echt iets veranderd, krijgen we pas als we de 200 MA’s op dit tijdsbestek weten terug te winnen. Dit zou tevens betekenen dat we ook het weerstandsgebied vlak boven de $40.000 hebben heroverd. Aangezien de MA’s zich bevinden aan de bovenkant van dit gebied.

Voor nu zijn onze ogen met name gericht op het eerst volgende supportgebied rond $35.500 het lijkt  een kwestie van tijd voordat we deze wederom als support zullen gaan testen. Het wordt interessant hoe de koers hier zal gaan reageren. Gaat support verloren, dan focussen we ons op het eerst volgende supportgebied rond $30.000 hetgeen een lower low zou betekenen op de daggrafiek (recente low daggrafiek is $32.917).

Bitcoin 1 uursgrafiek | domino effect analyse bearish & bullish

Nog een argument die onze huidige bearish gedachten sterkt is het feit dat we gisteren de 200 MA’s op dit tijdsbestek zijn kwijtgeraakt. Dit was een kleine week geleden nog een eerste voorzichtige teken van kracht die uiteindelijk leidde tot een bullish trend op de 4 uursgrafiek. Nu we hier weer onder handelen vergoot dit de kans op verdere daling richting het eerst volgende supportgebied $35.500 aanzienlijk.

Domino-effect analyse bearish:
1. Verliezen 200 MA’s (reeds gisteren gebeurd)
2. Doorbreken bullish marktstructuur 4 uur (lijkt vandaag gebeurd te zijn)
3. Lower high op de daggrafiek is definitief gevormd
4. Lower low op de daggrafiek onder de $32.917

Domino-effect analyse bullish:
1. Heroveren 200 MA’s (1 uur)
2. Terugwinnen prijsgebied vlak boven $38.000
3. Testen en doorbreken hogere weerstanden (200 MA’s 4 uur + $40.000)

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

NIEUW: Bitcoin Valentijn Chocolade | With Love
Het perfecte Crypto cadeau waarmee jij jouw Bitcoin Lover kan verassen op Valentijnsdag. De chocoladeletter is rood/goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram). De chocoladeletter is afgewerkt met typische details die de grootste digitale munt ter wereld zo herkenbaar maakt en een rood hartje met de tekst ‘With Love’.

Fear Of Missing Out:

Bitcoin Chocolade Valentijn | van de lekkerste Belgische chocolade
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

 

Laat een bericht achter