Turbo Analyse Bitcoin | Trade Setup LUNA + ATOM

Bears zijn er niet in geslaagd de koers onder het supportgebied $35.500 te krijgen en als gevolg daarvan veroveren de Bulls stap voor stap meer terrein. De algehele grotere trend is net als in de afgelopen drie maanden nog altijd bearish. We doen om die reden een turbo analyse op de lagere tijdsbestekken, waar we een eerste teken van kracht zien.

Twee trade setups van Altcoins die in 2021 in een krachtige uptrend zaten en op dit moment sterk support zijn genaderd. Met een algehele bearish trend op markt en een stijgende bitcoin dominantie blijft het wel oppassen.

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Valentijn Chocolade

Bitcoin 4 uursgrafiek | koers klaar om de 200 MA’s te gaan testen

De grotere trend voor Bitcoin is nog volledig intact, ondanks een eerste teken van kracht die wordt getoond op de lagere tijdsbestekken.

Voor het ombuigen van de grotere trend zijn we nog steeds in afwachting van het terugwinnen van de 200MA’s, samen met het belangrijke prijsgebied $40.000 – $41.000 die zich hier vlak onder bevindt.

Het enige dat is veranderd, is dat we nu redelijkerwijs een test van belangrijke prijsgebied $40.000 – $41.000 kunnen verwachten. Aangezien we een eerste teken van kracht de afgelopen drie maanden slechts drie keer eerder hebben gezien. Twee van de drie eerdere tekenen van kracht op dit tijdsbestek hebben geleid tot een stijging naar de 200 MA’s.

Bitcoin 1 uursgrafiek | gevecht tussen de Bulls en de Bears

In de vorige update bespraken we het gevecht tussen de Bulls en de Bears op dit tijdbestek. Het heroveren van de 200 MA’s aan de kant van de Bulls en het supportgebied $30.000 aan de kant van de Bears.

De Bears zijn er niet in geslaagd de koers onder het supportgebied rond $35.500 te krijgen. De bulls hebben een eerste tik uitgedeeld door de 200 MA’s terug te winnen, maar de Bears zijn in het grotere gevecht nog altijd in het voordeel.

Zolang we boven de 200 MA’s blijven handelen, dezelfde dynamische regio die consequent fungeerde als plek waar lokale toppen en bodems worden gevormd, is het aannemelijk dat we in de komende dagen verder omhoog zullen klimmen richting het weerstandsgebied $40.000 – $41.000.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Maar mocht in plaats hiervan de 200 MA’s toch als support verloren gaan, is dit een teken dat de Bears het grotere gevecht mogelijk alsnog gaan winnen en vanaf dit moment houden we sterk rekening met voortzetting van de neerwaartse trend richting $30.000.

Dit is exact dezelfde denkwijze die we de afgelopen 3 maanden hebben gehanteerd.

LUNA/USDT | 52% correctie sinds ATH 

Luna is een van de Altcoins die heel 2021 in een sterke uptrend zat. Vanaf all-time-high op 27 december 2021 ($90,90) is Luna met 52% gecorrigeerd en handelt op dit moment rond belangrijk support op de daggrafiek, het gebied $47 – $53.

De laatste keer dat we dit voormalige weerstand gebied al support testte (s/r flip) was 13 december 2021 en er volgde in de twee weken erna een stijging van 98% naar de huidige all-time-high. Verder zien we de koers op dit moment support vinden op de 200 EMA. Het betreft een trade setup voor de middellange termijn en target 4 voor de lange termijn.

Belangrijk om nogmaals te benoemen, met een algehele bearish trend op markt en een stijgende bitcoin dominantie blijft het op dit moment wel oppassen. Zorg voor een passende positiegrootte en plaats ten alle tijden een stop loss.

Entry: supportgebied $47 – $53
Target 1: $63 | 25%
Target 2: $83 | 65%
Target 3: $99 | 98%
Target 4: $120 | 140% (lange termijn)
Stop loss: $37,50 | 25%

ATOM / USDT | sterk supportgebied + 200 MA’s  

We zien bij ATOM eigenlijk een vergelijkbaar beeld als bij Luna. Atom bevindt zich ook in een sterk supportgebied ($27 – $29), waar zich op dit moment ook de beide 200 MA’s bevinden. Ook Atom betreft een trade setup voor de middellange termijn en target 4 is voor de lange termijn.

Entry: supportgebied $27 – $29
Target 1: $34,60 | 21%
Target 2: $39 | 36%
Target 3: $43 | 50%
Target 4: $60 | 110% (lange termijn)
Stop loss: $23,50 | 17%

Bitcoin dominantie daggrafiek | lokale top gevormd?

We zien dat de dominantie in januari al twee keer omhoog is gestuiterd vanaf het supportgebied rond 39,5%. Vanaf half januari zit dominantie in een sterke uptrend en heeft de afgelopen dagen weerstand van de 200 MA getest met als gevolg een lichte daling in dominantie.

Ook voor dominantie geldt dat de 200 MA’s een plek is waar consequent lokale toppen en bodems worden gevormd. Er van uitgaande dat de recente test van de 200 MA wederom een lokale top betreft zou dominantie in de komende periode weer kunnen afzwakken richting support rond 39,5%. Hetgeen Altcoins de nodige ruimte moet gaan geven.

Bitcoin dominantie 4 uursgrafiek | sterke opwaartse trend

Op dit tijdsbestek zien we een iets ander beeld. Dominantie begeeft zich flink boven de MA’s en zou nog verder kunnen stijgen richting het volgende weerstandsgebied rond 45%. We zien dat dominantie duidelijk in een opwaartse trend zit met consequent higher highs en higher lows, er is nog geen breuk in deze trend waarneembaar.

Kortom, de 200 MA uit de daggrafiek is belangrijk om de komende dagen in de gaten te houden. Komen we hier bovenuit dan is e volgende halte 45%, hetgeen voor Altcoins niet wenselijk is. Wanneer we daadwerkelijk een lokale top hebben gevormd zullen we de komende dagen een breuk in de huidige opwaartse trend moeten zien door het vormen van een lower low op de 4 uursgrafiek en dit zou juist weer positief zijn voor Altcoins in de komende periode.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

NIEUW: Bitcoin Valentijn Chocolade | With Love
Het perfecte Crypto cadeau waarmee jij jouw Bitcoin Lover kan verassen op Valentijnsdag. De chocoladeletter is rood/goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram). De chocoladeletter is afgewerkt met typische details die de grootste digitale munt ter wereld zo herkenbaar maakt en een rood hartje met de tekst ‘With Love’.

Fear Of Missing Out:

Bitcoin Chocolade Valentijn | van de lekkerste Belgische chocolade
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter