Bullish New Year

Bitcoin Update: op naar een Bullish New Year!

De kerstdagen waren nog nooit zo bullish voor Bitcoin, een kerst om nooit meer te vergeten. Maar wat kunnen we de laatste dagen van 2020 nog verwachten? Het aftellen is begonnen! We beginnen deze update met het analyseren van de weekgrafiek en zoomen vervolgens in op de lagere tijdsbestekken, zodat jij goed voorbereidt het nieuwe jaar in gaat. Op naar een Bullish New Year!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin week | nog geen enkele teken van zwakte

Met een verder stijgende koers het afgelopen kerstweekend heeft bitcoin wederom een hogere weeksluiting weten neer te zetten. Bitcoin nadert het gebied rond $30.000 waar we sterke weerstand kunnen verwachten. Het gebied rond $30.000 komt overeen met het Fibonacci level 1.618 gemeten vanaf all-time-high 2017 naar het dieptepunt in december 2018. Zoals te zien in de grafiek komen we steeds dichterbij. Hou het gebied rond $30.000 (Fib. Level 1.618) goed in de gaten, want de kans is groot dat we rond dit punt op de lagere tijdsbestekken een afwijzing gaan zien. Wanneer bitcoin met succes door het weerstandsgebied heen weet te breken kan dit een teken zijn dat bitcoin op weg is naar zijn volgende prijstarget op de Fibonacci level 2.618, wat overeenkomst met een koers rond de $46.718. Voor nu zien we op de weekgrafiek in ieder geval nog geen teken van zwakte in de huidige uptrend.

Bitcoin Week | nog geen enkele teken van zwakte
Bitcoin Week | nog geen enkele teken van zwakte

Bitcoin dag | pullback van $10.000 is nog steeds bullish

Op de daggrafiek is te zien dat bitcoin nog steeds hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten creëert. De huidige uptrend, welke in mei 2020 begon, is nog steeds intact. Het is belangrijk dit te weten en hierop te anticiperen, net zolang tot de koers ons een goede reden geeft hier anders over te denken. Want zolang de koers niet onder het dieptepunt van vorige maand uitkomt (rond $17.500) is de huidige bullish marktstructuur ook nog steeds intact. Dit betekent dat de koers bijna $10.000 kan terugvallen en we nog steeds optimistisch kunnen zijn, dit zegt veel over de huidige marktsituatie. Maar tussen de huidige koers en het dieptepunt van $17.500 zijn er uiteraard nog een aantal supportgebieden te vinden waar we op het 4-uurs tijdsbestel verder op in zullen zoomen.

Dag | pullback van $10.000 is nog steeds bullish

Bitcoin 4 uur | belangrijke prijsniveaus bij koersdaling

Het za niemand verbazen maar ook op de 4-uur grafiek begeven we ons overduidelijk ineen bullish marktstructuur. De huidige marktstructuur helpt ons bij het bepalen welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden in het geval van een pullback. Op dit tijdsbestek is het zo dat de huidige uptrend voortduurt zolang we een hoger dieptepunt creëren, ergens boven de $22.600. Dit is namelijk het meest recente dieptepunt, net voordat de koers in het kerstweekend zijn weg omhoog vervolgde en het weerstandsgebied rond $24.000 wist te doorbreken.

Bij een mogelijke prijsdaling zullen we als eerste moeten kijken of we rond dit prijsniveau een bullish retest gaan zien. Wanneer de koers met succes support vindt rond dit gebied kan dat leiden tot een verder stijgende koers. Wanneer genoemde supportgebieden ($24.000 en $22.600) geen stand houden, dan zijn de 200MA en EMA belangrijk om in de gaten te houden. Beide EMA’s begeven zich op dit moment rond de $20.750.

Bitcoin 4 uur | belangrijke prijsniveaus bij koersdaling
Bitcoin 4 uur | belangrijke prijsniveaus bij koersdaling

We blikken nog even kort terug naar de update van vorige week: “het in kaart brengen van onbekend gebied”.
In de update hebben we een aantal Fibonacci levels in kaart gebracht, gemeten vanaf het hoogtepunt van 1 december op $19.888 (Fib. Level 1) en het dieptepunt van 11 december op $17.568 (Fib level 0). Zie in de grafiek hieronder hoe de koers door de 3.618 is gebroken en hoe we weerstand ondervinden op Fibonaccilevel 3.618. De verschillende Fibonaccilevels uit de vorige update blijken een week later een significante rol te spelen.

Bitcoin 4 uur | Fibonacci levels
Bitcoin 4 uur | Fibonacci levels

Bitcoin dominantie | trendomkeer aanstaande?

De oplopende bitcoin dominantie de laatste weken is echt killing voor de meeste altcoins. De meeste altcoins hebben in bitcoin waarde all-time-lows neergezet. De laatste dagen reageren de altcoins minder heftig op de stijgende bitcoin koers. Is dit het eerste teken van een trendomkeer?

Nadat de bitcoin prijs in december 2017 een hoogtepunt bereikte is de bitcoin dominantie in de periode erna flink afgenomen. Men gebruikte de behaalde winsten uit bitcoin om goedkoop altcoins te kopen. Wanneer zich de komende weken een vergelijkbaar scenario voordoet zou dit er ongeveer zo uit zien als afgebeeld in de grafiek hieronder. Een dergelijk scenario is zeker niet ondenkbaar ook gezien het feit dat de RSI weerstand ondervindt rond de 70 punten en omlaag lijkt af te gaan buigen. Het is nog veel te vroeg om te kunnen spreken over een alt-season, maar het is goed om de bitcoin dominantie de komende tijd goed in de gaten te houden.

Bitcoin Dominantie | Bitcoin Dominantie | trendomkeer aanstaande?
Bitcoin Dominantie | Bitcoin Dominantie | trendomkeer aanstaande?

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Bier | Happy Bullish New Year!

Met het behalen van een nieuw all-time-high kun je het jaar niet beter afsluiten dan met een heerlijk Bitcoin Biertje. Bestel op tijd zodat jij je Bitcoin Bier nog voor de jaarwisseling in huis hebt.

Bitcoin Bier | Pilsener | 6 pack

Aanbieding: Nu slechts €10,95

Bitcoin Bier - Happy New Year

 

Laat een bericht achter