Fibonacci Levels het in kaart brengen van onbekend gebied

Bitcoin Update: het in kaart brengen van onbekend gebied

Na het bereiken van een nieuw all-time-high afgelopen woensdag is bitcoin op prijsontdekking in onbekend gebied. Het bepalen van belangrijke prijsniveaus op basis van prijshistorie is niet meer mogelijk. In deze Bitcoin Update brengen we belangrijke prijsniveaus door middel van Fibonacci retracement levels in kaart. $23.641 is het prijsniveau om te verslaan. Tot slot 5 updates die aantonen dat een nieuw all-time-high echt te verwachten was!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Op prijsontdekking met Fibonacci Retracement Levels

Fibonacci levels spelen een belangrijke rol bij het bepalen van belangrijke prijsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat deze nummerreeksen door veel handelaren nauwlettend in de gaten worden gehouden. Normaal gesproken gebruiken we voornamelijk Fibonacci levels 0.236, 0.382, 0.5, 0.618, 0.786 en 1. Maar om belangrijke prijsniveaus in onbekend gebied te ontdekken gebruiken we in deze Update ook de levels 1.618, 2.618, 3.618 en 4.236. De afgelopen dagen worden deze Fibonacci levels duidelijk gerespecteerd en spelen ook in onbekend gebied een significante rol!

Bitcoin 4 uur | $23.641 het prijsniveau om te verslaan

Voor het bepalen van de verschillende Fibonacci levels pakken we het hoogtepunt van 1 december op $19.888 (Fib. Level 1). Aan de andere kant pakken we het laagtepunt van 11 december op $17.568 (Fib level 0). Dit resulteert in onderstaande Fibonacci levels:

Bitcoin 4 uur | Fibonacci Retracement Levels
Bitcoin 4 uur | Fibonacci Retracement Levels

Wat direct opvalt is dat de verschillende levels al dagen een belangrijke rol spelen. Zo zien we dat Fibonaccilevel 2.618 – $23.641 het prijsniveau om te verslaan is. Al een aantal keer heeft de koers weerstand ondervonden. Gister leek de koers hier doorheen te breken, maar de break-out hield geen stand. Op dit moment is het gevecht om de 2.618 level nog in volle gang. Wanneer het lukt om de weerstand definitief te doorbreken kunnen we een verdere beweging omhoog verwachten richting het volgende level 3.618 op $25.961 en een ultiem target van $27.395 wat overeenkomt met level 4.236.

Bitcoin 4 uur
Bitcoin 4 uur | $23.641 het prijsniveau om te verslaan

De huidige koers begeeft zich een behoorlijk stuk boven beide 200 MA’s. Ondanks het feit dat het niet erg waarschijnlijk is dat we op korte termijn een daling gaan zien richting de MA’s, blijft het belangrijk ze goed in de gaten te houden. We zijn de afgelopen tijd flink omhoog gegaan en dergelijke volatiliteit kan ook onverwachts de koers flink naar beneden duwen.

Bitcoin 1 uur | MA’s kruipen omhoog

Op de 1 uur grafiek zien we dat we na drie mislukte pogingen even de weerstand van de 2.618 level hebben weten te doorbreken. Helaas voor korte duur en op dit moment is een vierde poging in de maak (zie zwarte pijlen).

Het meest opvallende in dit tijdsbestek is dat 200 MA (oranje) en de 200 EMA (blauw) langzaam omhoog aan het bewegen zijn richting de huidige koers. Beide MA’s fungeren de laatste tijd als sterke ondersteuning en dit kan bij een toekomstige koersdaling wederom het geval zijn. Beide MA’s begeven zich op dit moment rond de $19.000.

Uiteraard is het meest ideale scenario dat de huidige bullish marktstructuur aanhoudt tot boven de Fibonacci level 2.619 en verder omhoog richting de 3.618 op $25.961.

Bitcoin 1 uur | MA’s kruipen omhoog
Bitcoin 1 uur | MA’s kruipen omhoog

7 maanden | 5 updates | nieuw all-time-high was te verwachten!

Hieronder worden 5 updates uitgelicht uit de afgelopen 7 maanden. De updates tonen aan dat een nieuw hoogtepunt van bitcoin echt te verwachten was. De volgers van de Bitcoin Updates hebben hier de afgelopen maanden maximaal van geprofiteerd!

17 mei 2020 – Bitcoin Update: Golden Cross startsein bullmarkt? (TIP)

“Als de Golden Cross daadwerkelijk plaatsvindt is de kans dat dit deze keer positiever uitpakt groot. De corona-test heeft bitcoin inmiddels redelijk doorstaan, het sentiment op de markt is beduidend positiever, gesterkt door de recente halving. Kortom genoeg reden om de aanstaande Golden Cross nauwlettend in de gaten te houden!”

> De golden cross was inderdaad het startsein voor een nieuwe bullmarkt, vanaf 17 mei tot aan vandaag is de koers met 150% gestegen.

16 augustus 2020Bitcoin Update: in 172 dagen naar nieuw all-time high

“De bitcoin cyclus 192-172 laat jou de momenten zien die het meest van belang zijn. Wanneer bereikt bitcoin zijn hoogtepunt in de huidige cyclus? Hoe lang gaat de huidige uptrend nog duren? De cyclus voorspeld niet de hoogte van de bitcoin koers, maar geeft je wel de perfecte in- en uitstapmomenten! We staan aan het begin van een nieuwe cyclus en die kan de koers in 172 dagen flink omhoog gaan brengen. Hoogtepunt van deze cyclus wordt bereikt op 13 december 2020 en zou zomaar eens een nieuw all-time high kunnen betekenen.”

> Na 175 dagen heeft bitcoin inderdaad een nieuw all-time-high neergezet, bijna op de dag nauwkeurig!

20 september 2020Bitcoin Update: sterke basis gelegd voor nieuw hoogtepunt  

“De afgelopen 2 weken heeft de koers support gevonden exact aan de bovenkant van de driehoek. De eerder gebroken weerstand eind juli is de afgelopen weken succesvol opnieuw getest (bullish retest). Daarnaast hebben we ook nog de 20 EMA waar de koers zich nog steeds boven bevindt. Zoals al een aantal keer aangegeven in de updates is er sprake van een bullmarkt zolang de koers zicht boven de 20 EMA begeeft. De combinatie van een succesvolle retest van de eerder doorbroken weerstand en het feit dat de koers zich boven de 20 EMA begeeft, maakt het een hele sterke basis voor bitcoin, om de komende maanden op zoek te gaan naar een nieuw hoogtepunt.”

> De koers is vanaf het posten van de update 150% gestegen en heeft onlangs een nieuw hoogtepunt neergezet!

8 november 2020Bitcoin Update: dit patroon brengt bitcoin naar ongekende hoogte!

“Wederom een ijzersterke week voor bitcoin, de uptrend dendert voort. De correctie van gister veranderd hier niets aan. Sterker nog in deze update laat ik jou een patroon zien waaruit blijkt dat bitcoin op weg is naar een nieuw all-time-high en die kan zomaar een stuk hoger zijn dan je denkt! $25.000 – $50.000 is zeker niet ondenkbaar.”

> Bitcoin is aardig op weg om de $25.000 op te gaan zoeken, dit komt overeen met eerder genoemde Fibonaccilevel 3.618.

26 november 2020 – Bitcoin update: van pullback naar nieuw hoogtepunt?

“Opvallend is dat de huidige pullback -17% en die van begin september -18% relatief klein zijn. Echter was de stijging die volgde na de pullback begin september +97% historisch gezien ook klein. De vraag is nu of we vanaf hier een stijging gaan zien van 50% tot 100% of dat de huidige pullback nog niet ten einde is.”

> Op dit moment zitten we op een stijging van nagenoeg 50% vanaf de pullback op 26 november.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Bier | Happy New Year!

Met het behalen van een nieuw all-time-high kun je het jaar niet beter afsluiten dan met een heerlijk Bitcoin Biertje. Bestel op tijd zodat jij je Bitcoin Bier nog voor de jaarwisseling in huis hebt.

Bitcoin Bier | Pilsener | 6 pack

Aanbieding: Nu voor slechts €10,95

Bitcoin Bier - Happy New Year

 

Laat een bericht achter