Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Stilte voor de storm

Wie de vorige update “Bitcoin pakt broodnodige rust” heeft gelezen was goed voorbereid op de koersontwikkeling van deze week. De verwachte correctie richting de $10.000 vond aan het begin van de week plaats, waarna de koers zich snel herstelde richting de inmiddels belangrijke $11.500 lijn (zie grafiek). De rest van de week deed bitcoin het zoals verwacht rustig aan en schommelde net onder of net boven de $11.500.

Bullish Pennant

Wanneer we naar de grafiek van afgelopen week kijken zien we dat de koers aan het begin van de week is begonnen met een nieuwe opwaartse trend. Daarna vormt de koers een symmetrische driehoek, ook wel wimpel genoemd. De driehoek begint breed en wordt na verloop van tijd steeds smaller. De koers vindt steun aan de onderkant van de driehoek en creëert steeds hogere laagtepunten. Aan de bovenkant van de driehoek zien we het tegenovergestelde gebeuren met weerstand aan de bovenkant en steeds lagere hoogtepunten. Dit patroon wordt een Bullish Pennant genoemd (Bullish Wimpel).

Einde rustperiode bitcoin, uitbraak in de maak!

Kenmerkend voor een Bullish Pennant is dat deze wordt gevormd nadat de koers in korte periode relatief hard is gestegen. Naarmate de koers zich verder in de driehoek begeeft neemt het volume steeds verder af. Als het patroon volledig tot uitwerking komt zou er tot slot een explosieve opwaartse uitbraak moeten plaatsvinden en zal de koers zijn opwaartse trend verder voortzetten.

Bitcoin op weg naar $14.000

In circa 70% van de gevallen breekt een Bullish Pennant ook daadwerkelijk opwaarts uit. Dit betekent dus ook dat een opwaartse uitbraak niet gegarandeerd is. Er is tenslotte 30% kans dat de driehoek neerwaarts uitbreekt of zijwaarts de driehoek verlaat.

“het is belangrijk pas in actie te komen als de uitbraak daadwerkelijk plaatsvindt.”

Zolang de koers zich nog in de driehoek begeeft is het belangrijk om rustig af te wachten en het koersverloop goed in de gaten te houden. Het beste moment om in te stappen is op het moment dat de uitbraak plaatsvindt en het volume stijgt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen een bitcoin kooporder te plaatsen net boven de driehoek.

Als bitcoin met flink volume opwaarts weet uit te breken kunnen we komende week (weken) wellicht een nieuw hoogtepunt gaan zien. Het ultieme target is wat mij betreft in eerste instantie tussen de $14.000 en $15.000. Bitcoin zal onderweg nog wel even door de weerstandslijn van +/-  $12.000 moeten breken.

Wat denk jij: gaat bitcoin zijn opwaartse trend komende week voortzetten?

bitcoin grafiek 7 juli 2019

 

 

Laat een bericht achter