Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Bitcoin pakt broodnodige rust

De bitcoin rally van afgelopen week is ontstaan doordat institutionele beleggers steeds vaker de weg naar bitcoin weten te vinden als nieuwe interessante en winstgevende asset. De vraag neemt toe terwijl het aanbod nagenoeg gelijk blijft, de koers begint te stijgen. Vervolgens treedt het fenomeen FOMO op, mensen zijn bang de boot te missen en willen ook profiteren van de stijgende bitcoin koers. BTC stijgt in en tijdsbestek van 16 uur met ruim 22% naar een nieuw hoogtepunt van $13.881 (punt 1). Je gaat bijna denken dat ‘the sky de limit is’ maar dit is uiteraard niet het geval.

Bitcoin (BTC) whales nemen winsten

Nadat de koers met ruim 22% is gestegen verkopen whales massaal hun bitcoin om winsten te nemen. Ze profiteren maximaal van al die mensen die tijdens de FOMO-rally zijn ingestapt. Vervolgens gaat de koers hard onderuit. De whales hebben hun winsten binnen en iedereen die tijdens de FOMO rally is ingestapt blijft met verlies achter. We zien dit ook deze week weer gebeuren. Nadat de koers zijn hoogtepunt van $13.881 heeft bereikt vind er een enorme ‘sell of’ plaats (punt 2). In één dag verliest BTC maar liefst 25% van zijn waarde en zakt terug naar $10.304.

“De 100 grootste bitcoin-wallets bezitten samen ongeveer 16% van de totale bitcoin markt”

Bitcoin vormt bear flag 

Nadat de koers op donderdag zijn dieptepunt bereikt heeft krabbelt hij voorzichtig terug omhoog. Er wordt een bear flag gevormd (punt 3) waar we uiteindelijk neerwaarts uitbreken (punt 4). Bitcoin lijkt in de dagen hierna te consolideren tussen de $11.500 en $12.200. De ondergrens van $11.500 houdt op zondagmiddag geen stand (punt 5) en bitcoin zakt verder weg. De kans dat we komende week nog iets verder gaan wegzakken richting $10.000 is vrij groot.

Voor een uitleg over een bear flag, zie: bull flag en bearish flag uitgelegd.

Na  een rumoerige week met flinke stijgingen en dalingen is bitcoin de week geëindigd met bijna dezelfde koers als aan het begin van de week namelijk circa $10.809.

Alt-seizoen aanstaande?

De afgelopen dagen lijkt bitcoin zijn broodnodige rust te pakken en is aanzienlijk minder volatiel. We zien in de meeste altcoins een trend wijziging ontstaan naar een meer bullish marktstructuur, zoals bijvoorbeeld Litecoin, Ethereum, TRX and XRP. Gister wisten de meeste altcoins voor het eerst in lange tijd ten aanzien van bitcoin in waarde te stijgen. De BTC-dominantie lijkt ook langzaam wat terug te lopen. Altcoins hebben de afgelopen maanden veel waarde verloren ten opzichte van bitcoin en het lijkt er op dat de altcoins inmiddels een dieptepunt hebben bereikt. Ondanks dat er een trend omkeer gaande is kunnen we nog niet spreken over een nieuw alt-seizoen. Het is verstandig om de komende dagen eerst af te wachten hoe de altcoins zich verder ontwikkelen. Daarnaast moeten we bitcoin in de gaten houden, een nieuwe push omhoog kan roet in het eten gooien voor een alt-seizoen.

Mijn verwachting – twee scenario’s

Het eerste scenario, in mijn ogen het meest voor de hand liggende, is dat bitcoin zijn broodnodige rust neemt en aanzienlijk minder volatiel zal zijn. Dit zou logisch zijn gezien de ongekende rally van de afgelopen maanden waarin we als een raket van $3,200 naar bijna $14.000 stegen. Voor hoelang we in rustiger vaarwater zullen blijven is afwachten, dit kan een paar dagen, weken of zomaar een paar maanden zijn. In dit scenario zou een correctie in de loop van tijd richting $10.000 nog steeds mogelijk zijn. Altcoins hebben in deze periode de mogelijkheid de verliezen van de afgelopen maanden goed te maken.

Dan komen we bij het tweede scenario waarin bitcoin toch besluit zijn parabolische rally te hervatten op weg naar een nieuw hoogtepunt. Altcoins zullen in bitcoin waarde verder wegzakken en een alt-seizoen is dan voorlopig van de baan.

Welk scenario vind jij het meest voor de hand liggend?  

BTC grafiek 1 juli 2019

 

 

Laat een bericht achter