Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: verwacht het onverwachte

Voor bitcoin handelaren is het doen van technische analyses het belangrijkste hulpmiddel om bepaalde trends en toekomstvoorspellingen te doen. Dit gaat verder dan alleen maar, de koers gaat omhoog of omlaag. Technische analyses maakt het voor bitcoin handelaren mogelijk goed in te kunnen spelen op bepaalde koersbewegingen en te bepalen wat een goed moment is om bijvoorbeeld bitcoin te kopen of juist te verkopen.

Technische analyse loont

In mijn vorige update “de finish is in zicht” heb ik aan de hand van technische analyses twee scenario’s beschreven. Een scenario wanneer de koers opwaarts zou uitbreken en een scenario bij een neerwaartse uitbraak. Over het moment van de uitbraak schreef ik mijn vorige update het volgende:

“Wanneer het patroon op 80% van zijn looptijd uitbreekt (90 dagen), zou dit 24 september zijn.”

Over de te verwachte koersdoel bij een neerwaartse uitbraak schreef ik:

“De onderkant van de EMA ribbon komt overeen met een koers van $7.700. Dit zou wat mij betreft dan ook het laagste prijsdoel van bitcoin zijn bij een neerwaartse uitbraak.”

De neerwaartse uitbraak uit de dalende driehoek vond plaats op 24 september. De koers ging met ruim 20% onderuit en bereikte nagenoeg zijn laagste prijsdoel op $7.700, zie grafiek hieronder. Het doen van technische analyses maakt het mogelijk om op het juiste moment tegen een zo gunstig mogelijke koers bitcoin te kopen of te verkopen en zoveel mogelijk winst te maken. Dat wil toch iedereen!

Bitcoin grafiek 29 september 2019 – Technische Analyse

Support en weerstand voor bitcoin?

We zijn op een belangrijk punt voor bitcoin aangekomen en het is op dit moment erg moeilijk te voorspellen welke kant het op zal gaan. Laten we eerst aan de hand van de grafiek hieronder een aantal belangrijke support- en weerstandsniveaus vaststellen. Wanneer de koers verder daalt komen we onderstaande belangrijke support levels tegen:

$7.700 > laagste prijsdoel na uitbraak
$7.026 > Fibonacci level .236 van all-time-high tot laagste punt 2018.

Wanneer we verder wegzakken zijn er nog een aantal belangrijke supportniveaus te vinden, waar we indien nodig in een volgende update verder op in zullen zoomen.

Wanneer de bitcoin koers toch zijn weg omhoog weet te vinden, krijgen we met de volgende weerstandsniveaus te maken:

$8.138 > recent weerstandsniveau waar bitcoin op dit moment doorheen probeert te breken.
$8.733 > sterk weerstandsniveau waar bitcoin eind mei doorheen wist te breken en vervolgens boven bleef tot aan de neerwaartse uitbraak.
$9.080 – $9.333 > diende in de periode van de dalende driehoek nog als support, recent doorbroken en zal bij een prijsstijging sterke weerstand bieden.

BTC grafiek 29 september 2019 – weerstand en support

Er is nog hoop voor bitcoin

Direct na de neerwaartse uitbraak zie je het sentiment in de markt veranderen. Op zich niet heel gek want eerlijk is eerlijk, het ziet er op dit moment niet heel best uit voor bitcoin. We zien weer volop berichten verschijnen dat bitcoin verder zal gaan zakken naar $3.000, of dat de bullmarkt officieel ten einde is. Bitcoin is volgens vele weer eens ten dode opgeschreven. Dit hebben we de afgelopen jaren zo vaak zien gebeuren. Maar juist op het moment dat bijna niemand er meer in gelooft gebeurd het onverwachte.

Om te laten zien dat er echt nog hoop is neem ik jullie mee terug naar juli 2017. Bitcoin begaf zich toen in een vergelijkbare situatie als waar het zich nu in bevindt (zie grafieken hieronder). De koers ging met ruim -20% onderuit en brak neerwaarts uit de dalende driehoek. Dit lijkt toch verdacht veel op de neerwaartse uitbraak van 24 september toen de koers ook met -20% onderuit ging. Maar wat er in de periode erna gebeurde geeft hoop. Nadat de koers in juli 2017 neerwaarts uit de driehoek brak hield iedereen rekening met verdere koersdalingen, echter het tegenovergestelde gebeurde. In de periode die volgde herstelde de bitcoin koers met maar liefst +174%. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat bitcoin zich klaar maakt voor zijn opmars richting een nieuw hoogtepunt van $21.000. Je kunt het je op dit moment niet voorstellen maar dat kon men in 2017 ook niet en toch gebeurde het!

Verwacht het onverwachte, want juist het moment dat niemand er meer in gelooft liggen de mooiste kansen op jou te wachten!

BTC grafiek 2017 – dalende driehoek

BTC grafiek 2019 – dalende driehoek

 

 

Laat een bericht achter