Is bitcoin een goede investering?

Waarom bitcoin kopen? De vijf redenen!

Het is de meest gestelde vraag die ik die tegenwoordig krijg op de voetbalclub, bij een verjaardag of gewoon in de koffiepauze op het “waarom bitcoin kopen?” Ik kan wel 100 redenen bedenken waarom ik vind dat iedereen bitcoin zou moeten kopen, maar dan wordt wel een heel lang verhaal. In dit artikel 5 redenen waarom ik vind dat jij bitcoin moet kopen.

Waarom bitcoin kopen, de vijf redenen:

1. Goed moment om in te stappen

Na de bull run van eind 2017 is de bitcoin koers nu relatief laag. Maar dit kan de komende maanden zomaar heel anders worden. Grote bedrijven als Bakkt, Facebook en JP Morgan zijn begonnen met het ontwikkelen van cryptodiensten of hun eigen cryptomunt. Dat steeds meer grote bedrijven hiermee bezig zijn is goed nieuws! Het zorgt ervoor dat het grote publiek steeds bekender wordt met bitcoin en de achterliggende technologie.

2. Bitcoin, het digitale goud

Bitcoin als bescherming van je vermogen (koopkracht), een waardevolle digitale grondstof die ons beschermd tegen het steeds minder waard worden van ons geld en financiële crashen binnen het huidige systeem (schuldeneconomie).

3. Maximaal 21 miljoen bitcoin

Het wordt de komende jaren steeds moeilijker aan bitcoin te komen, het maximaal aantal bitcoin is namelijk 21 miljoen wereldwijd. Op dit moment zijn er bijna 17,5 miljoen bitcoins in omloop. Wacht niet te lang, de komende jaren worden er nog maar 3,5 miljoen bitcoins gemined (uitgegeven). De verwachting is dat over 21 jaar alle 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. Dit maakt bitcoin uniek! Het aanbod is gemaximaliseerd op 21 miljoen, terwijl de vraag naar bitcoin de komende jaren alleen maar zal toenemen (schaarste).

4. Bitcoin halvering aanstaande

Nieuwe bitcoins komen in omloop doordat miners beloond worden voor hun rekenkracht. Bitcoin miners ontvangen een beloning zodra zij een transactie hebben verwerkt in een blok en hebben toegevoegd aan het bitcoin netwerk. In mei 2020 wordt de beloning voor het minen van 1 bitcoin gehalveerd. Het bitcoinnetwerk zorgt er op deze manier voor dat er steeds minder bitcoins worden uitgegeven tot uiteindelijk het maximale aantal van 21 miljoen. De halvering van de beloning vindt ongeveer om de vier jaar plaats. In het verleden heeft de bitcoin halvering de prijs van bitcoin aanzienlijk doen stijgen, omdat het de snelheid vermindert waarmee nieuwe bitcoins worden uitgegeven (schaarste).

5. Eén wereldwijde digitale munt

Eén wereldwijd digitaal betaalmiddel die volledig losstaat van het huidige financiële systeem. Geen invloed of tussenkomst van bedrijven, overheden of banken (peer to peer systeem). Voordat bitcoin echt het huidige betaalmiddel geld kan vervangen zal het nog wel een stuk volwassener moeten worden.

Ben jij klaar voor jouw bitcoin debuut?

Lees hier hoe je makkelijk & veilig in een aantal stappen bitcoin koopt.

 

Waarschuwing:
Het kopen of handelen in Bitcoin en/of andere cryptomunten kan zeer risicovol zijn. Investeer nooit met geld dat je niet kunt missen. Informatie op deze website is geen financieel advies.

 

Laat een bericht achter