respecteer_de_bitoin_trend

Bitcoin Update: Voortzetting Uptrend of Tijd voor een Correctie?

Bitcoin blijft zijn krachtige opwaartse trend voortzetten, met een mooie stijging van bijna 8% in de afgelopen week. De cruciale vraag die nu op ieders lippen ligt, is of we aan de vooravond staan van een volgende opwaartse beweging of dat we ons moeten schrap zetten voor de langverwachte correctie?

In deze update gaan we grondig in op deze kwestie en nemen we je mee in de kunst van het trendvolgen. Hoewel het volgen van de trend voor de hand liggend lijkt, blijkt het in de praktijk een complexe uitdaging voor velen. We zullen uiteenzetten waarom we de trend blijven respecteren zo belangrijk is totdat er duidelijke tekenen van zwakte verschijnen. Uiteraard bespreken we ook het moment waarop we onze aandacht verscherpen en onze positieve korte-termijnverwachtingen mogelijk bij zullen stellen.

Na het lezen van deze update ben je volledig voorbereid op de nieuwe handelsweek, ongeacht wat de markt voor ons in petto heeft.

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop van Nederland en België!”

Bitcoin (BTC) Daggrafiek | Volharding in de Bullish Trend

De recente analyse van onderstaande daggrafiek laat weinig ruimte voor discussie. Het is duidelijk dat we ons in een bullish fase bevinden, een trend die zich niet alleen op dit hoge tijdsbestek manifesteert maar ook op alle relevante onderliggende tijdsbestekken.

Dit houdt in dat we de komende week de trend blijven volgen. Onze benadering blijft ongewijzigd totdat de koersontwikkelingen ons een geldige reden geven om van gedachte te veranderen. Met andere woorden, pas wanneer we op de kortere tijdsbestekken tekenen van zwakte waarnemen, zullen we onze optimistische visie pas heroverwegen.

Het volgen van de trend lijkt eenvoudig, en dat is het over het algemeen ook. Toch merken we dat tijdens sterke opwaartse trends sommigen, inclusief bekende Bitcoin Influencers, ervoor kiezen om deze benadering niet te volgen. Zij besluiten om bij enige weerstand een short positie in te nemen.

De Essentie van Trendvolging

Een treffend voorbeeld hiervan zagen we aan het begin van de week, toen de Bitcoin koers weerstand ondervond rond $50.000. We hebben dit uitvoerig besproken in de Bitcoin Update voor Bitcoin Magazine van gisteren. Het is zeker de moeite waard om die Update te lezen, als je dit nog niet gedaan hebt.

In augustus en september 2023 maakten we een korte pauze mee in de sterke opwaartse trend die al in het begin van 2023 was ingezet. Toen we in oktober, zoals aangeduid met de zwarte pijl, de 200-daagse moving averages (MA’s) heroverden, begon de uptrend weer aan kracht te winnen. Eerlijk gezegd, als je terugkijkt op de afgelopen maanden vanaf oktober 2023, zou je dan echt tegen de trend in willen gaan? Hoe zou het portfolio eruitzien van degenen die in deze maanden shortposities hebben ingenomen tegen de trend in?

Er mogen dan vele indicatoren of koerspatronen zijn die bearish signalen geven, maar die negeren we. We volgen de trend tot we daadwerkelijke bewijzen in de grafieken zien die een terugval, correctie, of hoe je het ook noemen wilt rechtvaardigen. Weerstand op bepaalde prijsniveaus betekent niet meteen zwakte! Vooral niet in een sterke opwaartse trend zoals we die nu zien, en is zeker geen geldige reden om een short positie in te nemen.

Focus op All-time High Weerstand rond $59.000

In de komende periode ligt onze aandacht op het weerstandsgebied rond de $59.000. Deze benadering handhaven we totdat er duidelijke tekenen van zwakte of een trendbreuk zichtbaar worden. Dit specifieke niveau vertegenwoordigt de belangrijkste uitdaging op de daggrafiek in onze jacht naar nieuwe hoogtepunten.

Een blik vlak onder de huidige koers laat zien dat het voormalige weerstandsgebied rond $50.000 recentelijk uitstekend als steun heeft gefungeerd, een zogenaamde support/resistance flip (bullish). Zolang de koers boven dit niveau blijft, is er geen reden om te twijfelen aan de mogelijkheid van verdere stijgingen in de nabije toekomst.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Een daling onder het supportgebied rond $44.000 zou ons echter voorzichtiger maken op dit tijdsbestek. Direct onder dit niveau vinden we de meest recente low rond $39.000, aangeduid met de zwarte pijl. Natuurlijk blijven we ondertussen ook de ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken nauwlettend volgen, die mogelijk eerder aanwijzingen zullen geven van een afname in de kracht van de huidige uptrend.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek | Trendsupport vloeit samen met $50K

We zoomen in op de 1-uurgrafiek van Bitcoin, aangezien de tussenliggende tijdsbestekken weinig nieuwe inzichten bieden. Wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek kunnen we duidelijk een moment identificeren wanneer een eerste teken van zwakte zichtbaar wordt.

Zoals eerder vermeld bij de analyse van de daggrafiek, is het behoud van het supportgebied rond $50.000 cruciaal voor de voortzetting van de huidige uptrend op de korte termijn. Het samenvloeien van de 200-daagse moving averages (MA’s) met dit niveau versterkt onze focus op dit prijsgebied voor de komende week.

Concreet betekent dit dat het verlies van de trendsupport, vertegenwoordigd door de 200 MA’s, in combinatie met het supportgebied, de kans op een (kleine) terugval aanzienlijk verhoogt. Dit zou het moment zijn waarop we serieus overwegen om onze positieve verwachtingen bij te stellen.

Voor korte termijn handelaren kan de 30-minutengrafiek nuttig zijn, gezien de 200 MA’s de sterke stijging recentelijk consequent hebben ondersteund. Desalniettemin geven wij de voorkeur aan de 1-uurgrafiek, vooral vanwege de mogelijkheid van plotselinge marktvolatiliteit.


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos