Bitcoin Update: Tijdelijke Afwijkingen als Springplank naar $50K

Bitcoin Update: Tijdelijke Afwijking als Springplank naar $50K

Bitcoin is uitgebroken uit de prijsrange die we al sinds december in de gaten hielden. Sinds de uitbraak is de koers met 9% gestegen en schommelen we momenteel rond de $48.250. Kunnen we komende week al de magische grens van $50.000 bereiken?

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop van Nederland en België!”

Eerst even kort het volgende…

Voordat we beginnen aan onze gedetailleerde Bitcoin Update, eerst even kort het volgende:

Na een maand vol adembenemende avonturen in Thailand zijn we terug, bruisend van energie en vol verwachting voor de toekomst. De Bitcoin Halving en de Bullrun van 2024 staan voor de deur, en we bevinden ons op de drempel van een spannende periode in de wereld van Bitcoin. Met enthousiasme bereiden we ons voor om jou van alle ontwikkelingen op de hoogte te houden.

Vanaf dit moment kun je weer op ons rekenen voor regelmatige updates. Verwacht elke zondag en dinsdag een frisse Bitcoin Update, waarin we de laatste trends, nieuws en voorspellingen met je delen. Daarnaast zullen we op donderdag en zaterdag boeiende content schrijven voor Bitcoin Magazine.

Sta jij ook te popelen om onderdeel te zijn van deze opwindende tijden die Bitcoin te wachten staat? We nodigen je uit om samen met ons deze reis te beleven. Door Bitcoin Debuut te volgen op Twitter, Instagram en Facebook zorg je ervoor dat je geen enkele update mist. Samen verkennen we de nieuwste inzichten, analyses en de belangrijkste trends in de markt. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en sluit je bij ons aan op dit avontuur!

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek | Op Koers naar $50K

Voordat ik naar Thailand vertrok, hadden we de prijsrange van $40.800 tot $44.400 in het vizier. We gebruikten vaak een prijsrange analyse in onze updates. We spraken regelmatig over ‘tijdelijke afwijkingen’ en wat er vaak gebeurt als zulke afwijkingen zich voordoen.

Een ‘afwijking’ betekent dat de koers tijdelijk afwijkt van wat eerder de norm was. Begin januari zagen we de koers tweemaal afwijken van deze norm door uit de prijsrange te breken. Echter, als de koers terugvalt in de prijsrange, is voorzichtigheid geboden.

Afwijkingen en Reacties van de Koers

Na een ‘afwijking’ heeft de koers meestal de neiging om het tegenovergestelde uiterste van de prijsrange op te zoeken. In onze voorbeelden was dit de onderkant van de prijsrange, $40.800, zoals te zien in de paarse voorbeelden 1 en 2. Alleen al in de eerste helft van januari gebeurde dit tweemaal.

Eind januari zagen we een vergelijkbaar fenomeen, maar dan met een afwijking aan de onderkant van de prijsrange. De koers bewoog tijdelijk onder de prijsrange, wat vaak doet vermoeden dat deze verder zal dalen. Dit blijft een realistische gedachte zolang de koers niet terugkeert in de prijsrange.

Echter, als het ons lukt terug te keren in de range, herkennen we dit als een ‘tijdelijke afwijking’. We moeten dan onze eerder bearish gedachten heroverwegen. Meestal heeft de koers de neiging om naar het tegenovergestelde uiterste te bewegen, in dit geval de bovenkant van de range, $44.400, zoals te zien in voorbeeld 3 in het paars.

Vier dagen geleden bereikte de koers het tegenovergestelde uiterste en brak zelfs volledig uit de range met een stijging van 9% in de afgelopen dagen. Op dit moment lijken er geen redenen te zijn om aan te nemen dat we de komende dagen of weken niet verder kunnen stijgen naar $50.000. Dit vereist slechts een stijging van ongeveer 4% vanaf de huidige koers.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €10.000 gratis handelen!

Wanneer Passen We Onze Verwachtingen Aan?

Wanneer moeten we onze bullish verwachtingen bijstellen? Precies, als de koers terugvalt in de prijsrange, dus onder de $44.400. In dat geval erkennen we ons verblijf boven de range opnieuw als een ‘tijdelijke afwijking’. Waarschijnlijk zal de koers dan opnieuw het andere uiterste opzoeken.

Dit impliceert dat we een correctie van tot 7.5% kunnen verwerken zonder dat we onze bullish vooruitzichten voor dit tijdsbestek hoeven bij te stellen. Voor handelaren die zich op de korte termijn met Bitcoin bezighouden en liever niet wachten op zo’n daling voordat ze hun strategie herzien, is het aan te bevelen om gebruik te maken van kortere tijdsintervallen.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek | Strategische Inzichten voor Korte Termijn

Op de 30-minuten grafiek zien we een duidelijke lokale trend, gemarkeerd door de 200 Moving Averages (MA’s). Voor handelaren die hun bullish verwachtingen eerder willen bijstellen, bijvoorbeeld bij een korte termijn trade op Bitcoin, bieden de 200 MA’s een potentieel goed moment om actie te ondernemen.

Het doorbreken van deze lokale trend kan aangeven dat we mogelijk de bovenkant van onze prijsrange, $44.400, gaan testen. Dit biedt je de kans om het risico op een ‘tijdelijke afwijking’ te minimaliseren en je korte termijn trade met winst af te sluiten, of alvast een deel van de winst te nemen.

Zolang deze situatie zich niet voordoet, zien we geen reden waarom we op korte termijn de grens van $50.000 niet zouden bereiken!


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos