Bitcoin vecht tegen ongekende weerstand

Er is de afgelopen dagen een zwaar gevecht gaande tussen Bitcoin en de neergaande weerstandstrendlijn. Op dit moment ligt deze lijn rond de $3.930 en biedt stevige weerstand. Gister probeerde Bitcoin al vier keer door deze lijn heen te breken, helaas nog zonder succes en het gevecht lijkt nog niet ten einde.

Waarom is deze trendlijn zo sterk?

De reden dat deze neergaande trendlijn zoveel weerstand geeft is omdat het een lange termijn trendlijn betreft. De weerstandslijn drukt de koers al ruim 1 jaar naar beneden (zie grafiek hieronder). De laatste keer dat Bitcoin het gevecht aan ging met deze neergaande trendlijn was op 24 februari 2019. Tussen 4 en 14 november van vorig jaar schommelde de koers lang rond deze lijn voordat we de $6.000 grens neerwaarts doorbraken en de koers flink wegzakte. De neerwaartse trendlijn begon half januari 2018 en duurt daarmee al bijna 14 maanden en des te langer een trendlijn voortduurt, des te moeilijker te doorbreken.

Gaat Bitcoin dit gevecht winnen?

Het is heel belangrijk voor Bitcoin om dit gevecht nu eindelijk eens te gaan winnen. Tot nu toe in de hele bearmarkt faalden alle pogingen de weerstandslijn te doorbreken en ging de koers daarna flink onderuit. Op dit moment lijkt het sentiment op de markt als je kijkt op Social Media en forums erg bullish, maar hier schuilt ook een gevaar. De markt kan juist op zo’n cruciaal punt als deze ineens het tegenoverstelde doen van wat men denkt. Een goed risicobeheer en waakzaamheid is voor nu en de komende 1 a 2 dagen belangrijk.

Of ik denk dat het weer niet gaat lukken? Ik blijf positief en zie zeker mogelijkheden voor Bitcoin! Misschien is het niet vandaag of morgen maar nog deze maand gaan we door deze trendlijn heen, ik ben er van overtuigd! Zie ook mijn artikel van eind februari: “Maart wordt de maand voor Bitcoin

Bitcoin grafiek – lange termijn
Bitcoin vecht tegen weerstand

Laat een bericht achter