Bitcoin vormt definitieve ‘ronde’ bodem

De Bitcoinkoers ontwikkelt zich de laatste weken erg positief. De laatste weken krijg ik dan ook steeds vaker de vraag: “is de bitcoin bodem nu echt bereikt? Op internet zie je ook steeds meer artikelen/ interviews voorbijkomen van verschillende professionele beleggers en/of cryptokenners. Voor beleggers is het belangrijk een bodem vast te kunnen stellen, omdat dit veel zekerheid biedt voor de toekomst.

Trend omkeringspatroon – ronde bodem

Als we naar de grafiek van bitcoin kijken (onder het artikel) zien we een prachtig voorbeeld van een ronde bodem. De bodem hoeft niet altijd zo mooi rond te zijn maar kan ook meer een V-vorm hebben. De ronde bodem is een positief trend omkeringspatroon en is om die reden zo belangrijk voor beleggers. Een bodem wordt gevormd door de volgende fasen:

Fase 1 – de dalende fase
Fase 2 – de bodemvorming
Fase 3 – de stijgende fase
Fase 4 – de uitbraak

Fase 1 – de daling:

De eerste fase kenmerkt zich door dalende koersen, dit hoeft niet altijd zoals bij bitcoin het geval was een bijna rechte lijn naar beneden te zijn. De koersdaling kan ook geleidelijk aan gaan of meer in een zigzag patroon. Bij de start van de daling (begin van de fase), zien we een behoorlijke piek in volume en naarmate de koers verder wegzakt neemt het volume ook weer wat af.

Fase 2 – de bodemvorming

In deze fase wordt daadwerkelijk de bodem gerealiseerd en zoals eerder beschreven kan dit een mooie ronde bodem zijn, maar ook een V-vormige bodem zien we met regelmaat voorbij komen. In dit geval is het een vrij ronde bodem omdat bitcoin relatief lang nodig had om de bodem te vormen (129 dagen). De bodemvorming kenmerkt zich door laag volume.

Fase 3 – de stijging

In de stijgende fase zien we de koersen langzaam aan weer herstellen en stijgen. In dit geval zien we dat de stijging vrijwel net zoveel tijd in beslag neemt als de daling en dit zorgt voor een mooie ronde bodem. Bij de start van de stijgende fase moet ook het volume aanzienlijk toenemen, dit zien we ook duidelijk terug in de grafiek.

Fase 4 – de uitbraak

Tot slot zal de koers moeten uitbreken op het niveau waar de echte daling begon. Dit betekent dat de echte uitbraak nog moet gaan plaatsvinden. Bij de uitbraak zal het volume erg hoog meten zijn.

Bitcoin bereidt explosieve uitbraak voor!

Ik ben er van overtuigd dat bitcoin op dit moment zich aan het voorbereiden is op de uitbraak en hiermee het completeren van het “ronde bodem patroon”. Bitcoin zal niet in een keer door het weerstandsgebied wat vlak boven ons ligt kunnen breken. Ik verwacht dat de koers eerst een kleine correctie zal maken om vervolgens in een tweede of misschien derde poging explosief uit te breken.

Ben jij van plan binnenkort bitcoin te kopen? Wacht dan niet te lang! Na de uitbraak kun je lange tijd, of misschien wek nooit meer, zo voordelig bitcoin kopen! We gaan nu eerst op weg naar een nieuw all-time-high!

Bitcoin grafiek – ronde bodem

 

Laat een bericht achter