Venezuela introduceert cryptomunt Petro

Waar heel Venezuela vraagt om Bitcoin of Dash heeft de Venezolaanse regering onlangs zijn eigen cryptomunt geïntroduceerd genaamd “Petro”. De waarde van de Petro munt zou moeten worden gedekt door het staatsoliebedrijf PDVSA. De Venezolaanse overheid is ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw salarissysteem dat werknemers in staat zal stellen hun loon in “Petro’s” te ontvangen.

Wat is er eigenlijk gebeurd in Venezuela?

Venezuela heeft te kampen met hyperinflatie, die is ontstaat doordat de regering enorme hoeveelheden extra geld heeft bijgedrukt. Zoveel dat het uiteindelijk niet meer in verhouding staat tot de economische groei van het land. Doordat het geld in Venezuela steeds minder waard werd en de inwoners steeds minder en minder konden kopen van hun salaris, verloren de Venezolanen hun vertrouwen in de munt. Gevolg, een enorme crash van financiële systeem!

Normale dagelijkse boodschappen zoals wc papier, brood, pasta zijn bijna niet meer te verkrijgen, de schappen in de supermarkten zijn leeg en hetgeen wat er nog wel te vinden is wordt verkocht tegen woekerprijzen.

Gevaar van de Petro

Het gevaar van de Petro is dat deze volledig in handen is van de Venezolaanse regering, dezelfde regering die de Venezolaanse Bolivar compleet heeft laten klappen. Waar de bevolking vraagt om Bitcoin of Dash probeert de Venezolaanse overheid via de Petro munt te redden wat er te redden valt. Maar vertrouwen is toch de basis van welke munt dan ook? en laat nu net het staatsoliebedrijf PDVSA die de Petro zou moeten dekken met miljarden schulden te kampen heeft.

Bitcoin de oplossing

Dit soort schrijnende situaties gebeuren niet alleen in Venezuela, de wereldwijde schulden groeien exponentieel en het is wachten op het volgende land dat zijn eigen valuta niet meer kunstmatig op de juiste waarde kan houden.

Dit is precies de reden waarom Bitcoin steeds belangrijker gaat worden. Een wereldwijde munt waarvan de koers niet wordt beïnvloed door overheden of centrale banken, een betaalmiddel welke niet oneindig kan worden bijgedrukt, tot het moment de munt niets meer waard is. Een veilige haven voor het opslaan van de waarde van uw geld!

Laat een bericht achter