Liberland het land van Bitcoin 

Ben jij al eens in Liberland geweest? Het eerste land waar de Bitcoin het officiële betaalmiddel is. De volledige naam van deze micronatie is “Free Republic of Liberland”. Spring nu in de auto en met ongeveer 15 uur rijden ben je daar!

Maar waar ligt Liberland?

Liberland is gelegen tussen Kroatië en Servië aan de westoever van de rivier de Donau. Het gebied staat ook bekend als “Gornja Siga. De dichtstbijzijnde steden zijn Zmajevac (Kroatië) en Bački Monoštor (Servië). Het gebied was eigenlijk een soort niemands land, zowel Kroatië als Servië claimde het stuk grond gebied niet, het was dan ook al tientallenjaren een onbewoond gebied. Op 13 april 2015 werd het gebied door Vít Jedlička en Jana Markovicova opgeëist en onafhankelijk verklaard en benoemd tot de Vrije Republiek Liberland. Liberland. Het totale grondgebied van Liberland betreft ongeveer 7km2 en is hiermee de kleinste soevereine staat (na het Vaticaan en Monaco). Liberland wordt, net als de andere micronaties, niet erkend door andere landen.

Waar staat Liberland voor?

Het motto van Liberland is:

“Leven en laten leven”

Liberland is trots op zijn persoonlijke en economische vrijheid voor zijn mensen; dit omvat beperkte macht en minder bemoeienis van de overheid en meer eigen vrijheid. Deze ideeën en idealen zijn geschreven en vastgelegd in de Grondwet.

Hoe word je een burger van Liberland?

Wil je een burger van Liberland worden? Liberland accepteert aanvragen voor burgerschap, denk er wel aan dat een aanvraag niet automatisch wordt goedgekeurd en niet gratis is. Wanneer Liberland klaar is om met haar burgerschapsproces te beginnen, zullen de personen die in aanmerking komen voor staatsburgerschap hierover geïnformeerd worden.

Liebrand accepteert individuen die:
– respect hebben en tonen voor andere mensen;
– respect hebben en tonen voor privé-eigendommen;
– niet zijn veroordeeld voor ernstige misdrijven (geweldsmisdrijven, fraude en dergelijke).

Bron: liberland.org

Laat een bericht achter