Nieuwe crisis: buitenkans voor Bitcoin

Steeds meer mensen beginnen in te zien dat het zo niet langer door kan gaan. In een aantal landen is er al echt een economische crisis gaande. De aandelenbeurzen hebben het steeds moeilijker en de wereldwijde schulden blijven oplopen. Het lijkt erop dat iedereen weet dat het goed fout zal gaan, alleen is de vraag wanneer?

Massale Bitcoin adoptie in Zuid Amerika

Bitcoin volume in Zuid Amerika stijgt in een rap tempo en dit is niet alleen in Venezuela. Naast Venezuela waarin het economisch gezien een chaos is en het land te kampen heeft met hyperinflatie, stijgt de volume van Bitcoin ook in Argentinië, Colombia, Chili en Peru naar recordhoogte. Veel mensen in Zuid Amerika zijn bang dat er in hun land een vergelijkbare situatie kan ontstaan als in Venezuela. Al maanden lang stijgt de Bitcoin volume in deze landen. Het laat duidelijk zien dat mensen doel bewust naar mogelijkheden kijken om hun welvaart veilig te stellen. Bitcoin zien ze als goede optie om de waarde van hun geld te beschermen tegen toekomstige hyperinflatie. Dit is duidelijk het begin van een masala Bitcoin adoptie in Zuid Amerika.

Wacht niet te lang met het veilig stellen van jouw vermogen

De wereldschulden zijn in 20 jaar tijd maar liefst 394% gestegen. Je zou kunnen zeggen dat de we weinig geleerd hebben van de economische crisis in 2008. Inmiddels zijn de wereldwijde schulden naar recordhoogte gestegen onder leiding van Amerika. De aandelenbeurzen zijn fictief omhoog gestuwd met vermogen/geld wat helemaal niet bestaat. Zodra deze luchtbel knapt, ben jij eigenlijk al te laat met het investeren in Bitcoin. De koers van Bitcoin zal zodra de eerste echte tekenen van een nieuwe economische schuldencrisis voelbaar zijn flink stijgen. Mensen over de hele wereld willen hun vermogen veilig gaan stellen en zullen massaal kiezen voor Bitcoin.

Nieuwe Bull markt voor Bitcoin op komst

In markten als aandelen, goud en Bitcoin hebben we natuurlijk te maken met bepaalde cyclussen en trends. Bitcoin zal op korte termijn de huidige Bear trend doorbreken en in een accumulatiefase terechtkomen. Een accumulatiefase is een overgangsmarkt van een dalende naar stijgende trend, waarin de koers van Bitcoin redelijk stabiel zal zijn. Maar de huidige economische ontwikkelingen kunnen er natuurlijk voor zorgen dat Bitcoin veel sneller in een Bull markt terecht komt als verwacht. De omstandigheden zullen aanzienlijk verschillen ten opzichte van de laatste Bull markt, waarin economisch voor de wind ging. Tijdens de nieuwe Bull markt zal het economisch vergelijkbaar zijn als in de crisis van 2008 en dit is precies de reden waarom Satoshi Nakamoto Bitcoin heeft ontwikkeld, hij is het duidelijk niet eens met het huidige financiële systeem.

Laat een bericht achter