Van Eck’s Bitcoin ETF aanvraag ingetrokken

Gister kwam het bericht door dat de Bitcoin ETF aanvraag van Van Eck is ingetrokken. CBOE heeft zijn applicatie voor het vermelden van de Van Eck Bitcoin Trust op CBOE BZX Exchange ingetrokken.

Fysieke Bitcoin ETF lijkt verder weg dan ooit

De ETF is nu 2-3 keer vertraagd. De volgende datum eind februari 2019 was de uiterste einddatum waarop de SEC de ETF had moeten goedkeuren of afwijzen. Wanneer er door de shotdown bij de Amerikaanse overheid geen ETF besluit genomen zou kunnen worden, zou de aanvraag automatisch moeten worden goedgekeurd. Het was gezien de eerde uitgestelde termijnen niet meer mogelijk het besluit nogmaals uit te stellen. Vanwege de shotdown was de kans op een automatische goedkeuring groot geweest. De SEC heeft vermoedelijk de CBOE gevraagd de aanvraag in te trekken en op een later tijdstip opnieuw in te dienen. Zo is er een ​​automatische goedkeuring tegengehouden. Gezien de gang van zaken is het niet ondenkbaar dat Van Eck juist blij is met de extra tijd, omdat ze nog niet helemaal klaar waren om de ETF succesvol te lanceren.

Onderstaand Twitter bericht van Gabor Gurbacs (werknemer bij Van Eck) onderschrijft dit:

“De aanvraag van de Bitcoin ETF is tijdelijk ingetrokken. We werken actief samen met toezichthouders en belangrijke marktdeelnemers om passende marktstructuurkaders op te zetten voor een Bitcoin ETF en cryptocurrencies in het algemeen. We houden jullie op de hoogte.”

Hoe staat het er nu eigenlijk voor met Bakkt Bitcoin Daily Future?

Op de website van Bakkt is het volgende over de Bitcoin Daily Future te vinden. Bitcoin Daily Futeres resulteren in fysiek geleverde Bitcoin transacties in het gereguleerde Bakkt Warenhuis. Marktdeelnemers komen in aanmerking om transacties met andere marktdeelnemers te verrichten. ICE fysiek geleverde Bitcoin-futures bieden verschillende handelsmogelijkheden.

Bij Bakkt lijken ze nog steeds overtuigd van een uiteindelijke positieve reactie op de ETF aanvraag. Bakkt laat via Twitter weten:

“Onze missie is om de eerste geïntegreerde exchange te ontwikkelen voor institutionele investeerders. Deze nieuwe exchange moet de weg vrij maken voor institutionele beleggers om te kunnen investeren in fysieke Bitcoin of andere cryptocurrencies. Hiervoor zijn we dan ook op zoek naar een senior Full Stack Engineer.”

Bakkt geeft op dit moment nog geen informatie over wanneer de ETF aanvraag opnieuw zal worden ingediend.

Verwacht jij nog een lancering van Bakkt met zijn Bitcoin Bitcoin Daily Future?

 

Laat een bericht achter